Bugün ABD Türkiye’yi Yargılama Hadsizliğini Gösteriyorsa Sorumlusu Sizsiniz

​ABD'de devam eden Reza Zarrab davasında her gün yeni bir kirli ilişki ortaya çıkıyor ve dava ilerledikçe Türkiye aleyhinde bir hal alıyor. Böyle giderse hem Türkiye Cumhuriyeti devleti hem de Türk milleti için kötü sonuçları olacak.

İktidar ve yandaş medya sürekli bu davanın şahsi bir dava olmadığını, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin davası olduğunu vurguluyor.

Hayır efendim. Reza Zarrab davası Türkiye'nin davası değil milyarlarca dolar yolsuzluk yapanların davasıdır fakat şu da bir gerçektir ki ABD'de şu an yargılanan sadece Reza Zarrab değil, Türkiye Cumhuriyetidir.

O zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak şu soruyu soruyorum. Aklı ve vicdanı olan herkes bu soruyu sormalıdır.

Türkiye Cumhuriyetini kim ya da kimler ABD mahkemelerinde sanık durumuna düşürdü?

Türkiye Cumhuriyeti'nin Reza Zarrab ile nasıl bir ilişkisi olabilir? Bu şahıs kimdir? Neyin nesidir? Hangi sıfatla devletle bu kadar sıkı ilişkiler içine girmiştir?

Bugün vatan millet Sakarya edebiyatı yaparak milletten koşulsuz, sualsiz, sorgulamadan destek isteyenler Türk milletine bu soruların cevaplarını vermek zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman yabancı bir devletin mahkemesinde sanık durumuna düşmedi. Hiçbir zaman devletimizin itibarı bu kadar zedelenmedi.

Düşünün… Bir ABD mahkemesinde İranlı genç bir sahtekârın ifadeleriyle Türkiye Cumhuriyetindeki yolsuzluklar yargılanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının 50 milyon Dolar rüşvet aldığı ortaya çıkıyor ve bu daha başlangıç… Davanın devamında neler ortaya çıkacak bilmiyoruz

Eğer ortada bir yolsuzluk varsa yargılanması gereken yer Türkiye devletinin yargısıydı. Reza Zarrab ve yolsuzluk yapan 4 bakan Türkiye'de yargılanmalıydı. Türkiye'nin eline bu fırsat geçmişti ama iktidar bu fırsatı değerlendirmedi.

Yolsuzluk yapan 4 bakan yargı önüne bile çıkarılmadan mecliste iktidar partisinin oylarıyla korundu.

Reza Zarrab ise usulen yargılanmış gibi gösterilip beraat ettirildi. Bir de üstüne el konulan paraları faiziyle iade edilip cari açığın kapatılmasına destek olduğu için plaket verildi.

Şimdi Reza Zarrab ABD de konuşmaya başlayınca "Kimse Türkiye'yi yargılayamaz" nutukları atılmaya başlandı.

Bugüne kadar aklınız neredeydi?

Reza Zarrab'ı Türkiye'de yargılayıp beraat ettiren siz değil misiniz?

Reza Zarrab'a hayırsever iş adamı diye ödül veren siz değil misiniz?

Reza Zarrab'ın el konulan paralarını faiziyle iade eden siz değil misiniz?

Yolsuzluk yapan 4 bakanı mecliste kahkaha atarak verdiğiniz oylarla kurtaran siz değil misiniz?

Ne oldu? Reza Zarrab'ı ve yolsuzluk yapan 4 bakanı korudunuz da ne değişti?

Sizin koruduğunuz sahtekâr şu an ABD de bülbül gibi ötüyor. Kendisini kurtarmak için yalan yanlış her şeyi anlatıyor.

Bu durumun sorumlusu sizlersiniz. Bu yaptığınızın adı görevi ihmal suçudur. Her başarısızlıkta kandırılmışız diyerek sorumluluktan kurtulamazsınız.

Devlet yönetiminde kandırılma diye bir şey yoktur. Bir yanlış varsa o yanlışın da bir bedeli vardır ve herkes yaptığı yanlışın sonucuna katlanmak zorundadır.

Toplum vicdanının kanamaması için bu yapılmalıdır. Devleti yönetenler, yanlışlarının sonucunun sorumluluğunu üstlenmedikçe toplumda huzur olamaz. İnsanların aklında hep şu soru olur:

"Bu duruma gelmemizin hesabını kim ödeyecek?"

Evet, ben de soruyorum kim ödeyecek?

Reza'yı ve dört bakanı yargıdan kaçıran CHP mi? Reza'ya plaket veren Numan Kurtulmuş değil de Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Artık birilerinin "Ben görevimi yapamadım" diyerek öne çıkıp istifa etmesi gerekmiyor mu? Millet olarak biz mi istifa edelim?

MİT geçmişte bu sahtekâr hakkında hükümeti uyarmış. Bu kişiye dikkat edin devlete zarar verebilir demiş.

MİT'in raporu neden ciddiye alınmadı? Neden mevzu bu noktaya gelmeden Reza Zarrab denilen sahtekârın devlete zarar vermesi engellenmedi?

Sadece bu bile büyük bir görev ihmalidir ve sorumluları istifa etmelidirler.

Yarın Reza Zarrab davası Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkacak noktaya gelirse mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek gereken neyse yaparız ama Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletini bu hale düşürenler hiçbir bedel ödemeden karşımıza geçip vatan millet Sakarya edebiyatı yapamazlar.

Son olarak MHP genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye bir şeyi hatırlatmak istiyorum.

Kendisi uzun zamandır muhalefeti bırakıp iktidarın sözcülüğünü yaptığı için ülkede yaşananlardan haberi yok galiba…

Sayın Bahçeli, "Reza Zarrab Türkiye'de yargılanmalıdır" diyorsunuz ama Reza Zarrab Türkiye'de yargılanıp beraat etti zaten.

Siz Reza Zarrab beraat ederken neredeydiniz? Uganda da mı?

Telif Hakkı

© Barış Atagün @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

BEKA MESELESİ
DONALD TRUMP'TAN 'DÜRÜSTLÜK(!)' DERSİ...

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin