​​Bugün 24 OCAK…!

Türkiye Cumhuriyetinin Küresel Bankerlerin Sömürü ağına düşürülüşünün 37.Yılı

12 Eylül Darbecileri,Anayasayı,TBMM Meclisini,Siyasi partileri fesh edip askıya alırken; Nasıl oldu da 24 Ocak kararlarına Dokunmadı ve Noktasını dahi değiştirmeden uyguladı…?

24 OCAK kararlarının mimarı, Demirelin Müşteşarı Özal ; Nasıl oldu da, Önce 12 Eylül Hükümetin de Başbakan yardımcısı, 1983 Yılında ANAP'la birlikte Başbakan ve daha sonrada Cumhurbaşkanı oldu? Bu bir tesadüfmüydü ? Yoksa 12 Eylül İhtilali 24 Ocak kararlarını Koruma altına almak için mi yapılmıştı..?

1980 yılında Dış borcumuz 15,7 Milyar dolar, Kişi başına Milli gelirimiz 1539 Dolar iken; Nasıl oldu da Bugün Dış borcumuz 460 Milyar dolara çıkarken (25 Kat artarken), Kişi başına Milli Gelirdeki artış 4500 Dolarda kaldı ? (3 Kat artış, 4500 dolar Eski Milli gelir hesap yöntemi ile)

24 Ocak kararları ile, Serbest Piyasa Ekonomisine geçtikten sonra İthalat Cennetine dönen Türkiye de; Türk Sanayi gelişimi nasıl etkilendi?

Ülkemizde Üretmek yerine İthal ettiğimiz ürünler yüzünden kaç kişi İşsiz kaldı..?

Boş oturttuğumuz işçilerimizin Sağlık giderleri, yaşlılık maaşı, Çocuklarının eğitimi, sağlığı için ne kadar para harcamak zorunda kaldık…?
Bu paraları ödemek için Dünya Para piyasalarından ne kadar Borç aldık…?

Sadece Boş oturttuğumuz işçilere Harcadığımız bu parayı İthal ettiğimizin üstüne koyarsak; Türkiye'de Üretilen ürünler mi pahalıya gelir, yoksa İthal ettiğimiz ürünler mi?

Sanayiciye,işçiye unutturduğumuz Üretim kavramı da, engellediğimiz üretimi geliştirebilme yeteneği de, maliyeti hesaplanamayacak kadar büyük ayrı kayıplardır.

Her Vatansever Türk aydını bunu sorgulamalı, Cevabını aramalı ve bu esaretten kurtulmak için çözüm yolları bulmalı , Milleti ile omuz omuza verip mücadele etmeli, Türk Milletini Düzlüğe çıkarmalıdır.Ekonomik esaretle mücadele bize, Misyonumuzun yüklediği bir Görevdir.

Saygılarımla.
İnş.Müh. Halim KÜÇÜKALİ
24 Ocak 2017

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Ananı Öpen Kadı...
SONUN BAŞLANGICI

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin