“Hangi Meral” Diye Soranlar Siz Hangi Taraftasınız?

Ülkemiz hassas bir dönemden geçerken İYİ partiye anlamsız saldırılar ve karalamalar devam ediyor.

İktidar yandaşlarının saldırılarını ve iftiralarını anlayabiliyorum. İktidarı kaybetmekten korkuyorlar. Ancak içimizden saydığımız insanların saldırılarına anlam veremiyorum. Amacınız nedir?

Düne kadar Meral Akşener'e abla diyenler, onunla çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşanlar bugün "Hangi Meral" diyerek Akşener'in duruşunu sorguluyorlar.

Elbette her insan eleştirilebilir, sorgulanabilir fakat eleştirinin mutlaka akıl, mantık, vicdan sınırları içinde olması gerekir.

Bu insanların eleştirilerine baktığımda maalesef ne akıl, ne mantık, ne de vicdan ölçüsü göremiyorum. Gördüğüm tek şey şahsi siyasi menfaatleri karşılanmadığı için ergen çocuklar gibi mızmızlık yapan bir grup insan…

Parti kurulana kadar Akşener'in yanında olmuşlar, ona destek vermişler ama parti kurulduktan sonra Akşener kendilerine değil hiç tanınmayan kişilere partide görev vermiş. Bu yüzden "Hangi Meral" diyorlar.

Madem Hangi Meral diyorsunuz. O zaman önce kendiniz şu sorunun cevabını veriniz.

Akşener'in yanında olmanızın nedeni partiden bir mevki sahip olma beklentisi miydi? Yoksa vatanın milletin iyiliği için karşılık beklemeden mi destek oldunuz?

Verdiğiniz tepkiye bakılırsa Akşener'e desteğinizin karşılıksız bir destek olmadığı net şekilde görülüyor. Eğer amacınız Türk milletine hizmet etmek olsaydı şahsi beklentiniz karşılanmadığı için böyle bir duruş sergilemezdiniz.

Şimdi bana "bizim de siyasi beklentimiz olamaz mı?" diyebilirsiniz. Evet, her insan gibi sizin de beklentiniz olabilir ama beklentiniz karşılanmadı diye bu kadar sert tepki niye?

Bugün partide istediğiniz görevlerde olmamış olabilirsiniz fakat yarın olmayacağınız anlamına gelmez.

Bu bilinçle hareket ederek mızmızlanmak yerine milletin son umudu olarak kurulan İYİ partinin daha iyi olması için çalışsanız daha iyi olmaz mıydı?

Egoları savaştıracak zamanda değiliz. Zaman birlik ve beraberlik zamanı…

Kimsenin kimseyi kandırdığı falan yok. İYİ parti kurulurken Ümit Özdağ "İYİ parti ülkücü bir parti olmayacak, ülkücülerin de olduğu bir parti olacak" dememiş miydi?

Bu açıklamanın anlamı İYİ partide her görüşten insan olacak, görev alacak demektir.Yani hiç tanımadığınız insanların partide görev alması sizin göstermeye çalıştığınız gibi bir aldatma değildir.

Ne bekliyordunuz? İYİ partinin küçük MHP olmasını mı?

Partinin tüm üst yönetim kurullarında sadece ülkücü görüşten insanlar olsun. Diğer görüşten insanlar alt kademelerde görev alsın. Parti kurulmadan önce hayaliniz bu muydu?

Gerçekten böyle bir hayal kurduysanız kimseye kendinizi aldatılmış gibi göstermeyin. Siz kendi kendinizi kandırmışsınız.

İYİ parti toplumdaki kutuplaşmaya son vermek için kurulan, her görüşten insanın olduğu, merkez sağa yakın bir partidir. Ümit Özdağ'ın dediği gibi ülkücü değil ülkücülerin de olduğu bir partidir. Bu yüzden her siyasi görüşten insanın görev alması normaldir.

Şu anda partide görev alan herkes içime siniyor mu? Hayır.

Benim de onaylamadığım, partide ne işi var dediğim kişiler var. Ancak yeni kurulmuş bir partide bu tarz şeylerin olması normaldir. Zaman geçtikçe parti kendi rayına oturacaktır.

Sabır çok önemli bir erdemdir. Sabırsızlık ve fevri hareketler insana hata yaptırır. Biraz sabırlı olun, Biraz itidalli olun. Yaşadığımız dönemin hassasiyetinin farkında olun.

Meral Akşener için "Hangi Meral" sorusunu soracak bir ortam şu anda yok. Size partide yetki verilmemesi "Hangi Meral" sorusunu sordurtacak bir kriter değildir.

Hangi Meral sorusu ne zaman sorulur biliyor musunuz?

Eğer Sayın Akşener bugün Türklüğe düşman olanları yarın desteklerse sorulur.

Dün sövdüğüne bugün övgüler yağdırırsa sorulur.

Dün teröristlerle masaya oturanların bugün yerli ve milli olduğunu savunursa sorulur.

Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına alanların iktidarda kalması için çalışacağını açıklarsa sorulur.

İYİ partinin Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini açıklarsa sorulur.

Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak davranışlar yaparsa sorulur.

Ben şimdiye kadar bu saydıklarımın hiçbirini görmedim. Sayın Akşener dün ne diyorsa bugün de aynısını söylüyor fakat yukarıda yazdıklarımın hepsini yapan bir siyasi fırıldağı tanıyorum.

Eğer birine "Sen nesin" diye soracaksanız ülkeyi bu hale getirenlere sorunuz.
×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

CHP KURULTAYININ ARDINDAN
SALİHLERİN GÖÇÜ

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin