GELECEĞE YÜRÜMEK Mİ BİAT ETMEK Mİ?

Chp geçtiğimiz günlerde milletvekili listesini açıkladı. Dikkat çeken çok fazla etken olmasına rağmen aralarında benim en çok dikkatimi çeken aday ismi ise hala hastanede olup tedavi gören ve çıkıp çıkmayacağı bile belli olmayan Deniz Baykal'ı Antalyadan aday göstermesi hem de 1.sıradan. 

Biatçılığın ve yenileşmeye karşıtlığın fiili halidir.
Chp genel başkanı kabul etse de etmese sürekli yenilikçi karşıtı olmakla suçladığı erdoğan gibi hareket edip ona göre kararlar vermektedir. Bu suçlaması bence kesinlikle doğrudur. Chp içinde 600 milletvekili adayı içinde genç vekil adayı ya yok varsa bile bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az bunun yanı sıra yeni anayasa maddesine göre 18 yaşında ve geçmiş herkes milletvekili olabiliyor ancak genel başkan bu yasayı da görmezden gelmiştir. 18 yaşında olan bir bireyin vekillik yapıp yapamayacağı tartışılır ancak bu ülkenin geleceği olan bizlerin sadece seçme hakkına değil seçilme hakkınada sahip olup mecliste yer alıp yasalarda ve ülkemizin ilerleyişinde söz hakkımızın olması lazım ve bu kaçınılmaz bir gerçektir bana göre. 

Günümüz hükümetinin bile bir vekil adayı dahi olsa 18 yaşında vekil adayı göstermesi tamamen olmasa da ülkemiz ve biz gençler için iyi bir adımdır. Ben inanıyorum ki 18 yaşındaki vekil adayı seçilecek ve gençliği mecliste temsil edecek. Bir diğer dikkat çeken etken ise şu an da görevde olan sol görüşlü vekillerin tamamen listelerden silinmesi tabiri caiz ise yok edilmeleri CHP'nin mevcut yönetimle çok fazla devam edemeyeceği ve gerek parti içi gerekse seçmen kesimi için büyük sorunlar teşkil edecek gibi duruyor. 

Genel başkan seçimlerinde iki kez karşısına aday çıkmasına rağmen iki kezde mevcut başkan Kılıçdaroğlu'nun kazanması ve partinin içinde ki inanılmaz derece olan biatçılığın açıkça göstergesidir. Parti yönetimi değişmeli ve tüm Türkiyeyi sağıcısını, solcusunu, ulusalcısını, sosyal demokratını içine alarak tamamiyle halkımızı kucaklaması gerektiğini düşünüyorum dilerim bu düşüncem en yakın zamanda ve acilen gerçekleşir. 

Bir diğer konu ise parti içinde genel başkanı destekleyenlerin sorgusuz sualsiz genel başkana biat etmeleridir.
Biat etmemek gerektiğini düşünmekteyim mevcut genel başkanın koltuğa oturduğundan beri gerek yerel gerekse genel seçimleri sürekli kaybettiği ve kazanmaya dahi yaklaşamaması koltukta fazla kaldığının resmidir. 

İktidar olmak isteyen bir partinin sürekli yenilikçi ve toplumu kucaklayan bir politika izlemesi gerekmektedir. Son olarak mevcut hükümet bile kuruldukları günden beri ilk kez bu kadar fazla kadın ekil adayı çıkarmışken Cumhuriyetle yaşıt olan CHP neden bu kadar az kadın vekil adayı çıkarmıştır?

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Hazır Ol I
IYI BAKMAK IYI GÖRMEK

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin