TRUVA ATI MÜBAREK...

Başlıktan bu Truva atı kim diyorsanız hadi okumaya devam edin....

Çok ilginç bir seçimi daha geride bıraktık. Bu ülkenin kaderi bu galiba.. İlginçlikler.

Seçim sonuçlarını değerlendirdiğimde,  ekonominin halkın karar verme sürecinde etkili olmaya başladığını gördüm. Bu karar süreci için de tabiki Doların 7 lere dayanmasını beklemek de ayrı bir içler acısı durum. Ülkenin geleceği soğan ve patatese bağlı bunu anladık artık. 

Bununla birlikte, seçimi kazanan partiler de değildi. Adaylar seçimi kazandı. En azından iki büyük şehir için bunu söylemek yanlış olmaz. Ankara zaten Mansur Yavaş'ı bekliyordu. İstanbul da bence Ekrem İmamoğlu'nu Binali Beyden daha sempatik buldu. Seçim günü tavır ve duruşunu görüp keşke buna oy verseydim diyen kitlenin çoğaldığından da eminim. Tabi şimdi başka taraftan da başlandı CHP'nin başına İmamoğlu geçsin diyenler. Gerçekten muhalifler deki bu aceleyi anlayamıyorum. Şahsen kendisinin harcanmaması için şu an için erken buluyorum. İstanbul'u yönetsin önce görelim kendisini. İstanbul ile parlasın.

Şimdi geldim Truva atına. Truva atının hikayesinden bahsetmek istiyorum önce. Truva atı Akhalıların Troya şehrine gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at makettir. Akhanlılar savaştan çekiliyor gibi gözüküp hediye olarak sundukları tahta atın surların ardını aşıp şehre girmesini sağlamaktır. Ve nitekim, Troyalılar hediyeyi kabul ederler ve atı şehrin ortasına alırlar. Aslında içeriye aldıkları zaferlerinin nişanesi değil yenilgilerinin ana sebebi idi. Akhanlı askerler, truva atının içerisine gizlenerek şehre girmişlerdi. 

İşte bu seçimlerde tam da böyle birisi vardı. %50 nin muhalif durduğu bir adama %10 luk boyuyla destek olan. Ya da bize destekmiş gibi gösteren. Bir türlü kendisini çözemediğimiz çözümleyemediğimiz, Siyaset bilimi literatürünün hiç bir yerine oturtamadığımız O adam. Seçim sonuçlarında ittifakın ayrı ayrı girdiği illerin çoğunu O, truva atı kazandı. İlerdeki dönemlerde bunu daha çok hissedeceğiz diye düşünüyorum.  Çünkü ekonomik gidişattan sıkılan, yanlış dış politikalarından sıkılan, muhaliflerin söylemlerinde bir parça olsa da doğruluk payı bulanların alternatif olarak göreceği tek adres bu Truva atı olacaktır. Çünkü onlara göre kendilerinden,onlara göre Milliyetçi, PKK ile ortaklık yapmaz diğerleri gibi, CHP sol hayatta vermem diye diye Truva atı güçlenecek.. 

Yani, uzun lafın kısası alternatifsizlikten 17 yıl hükümran süren sisteme şu an alternatif olan Truva atı oldu... 

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

4 NİSAN
Olup Bitenler Üzerine

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin