TÜZÜK ve BEKLENTILER

Genel merkez bina olmanın dışında çok şey ifade etmelidir. Kalıplaşmış sloganlardan olabildiğince uzak durulmalı. Hamaset yerini artık rasyonel akılcı gerçekçi bir anlayışa bırakmalı.

İl, ilçe başkanını görevden alınması zorlaştırılmalıdır. Sen benim gibi düşünmüyorsun gözünün üstünde kaşın var niye beyaz çorap giydin gibi akla sığmayan gerekçeler ile il ve ilçe teşkilatları kapatılmamalı.

Milletvekilliği için düşünülen süre sınırlaması mutlaka il ve ilçeler için de geçerli olmalı.

Genel merkez için düşünülen kota il ve ilçe teşkilatları için (hanımefendi ve gençler için) mutlaka uygulanmalı.

"Gençlik ve kadın kolları kurulmayacaksa" hem il hem ilçe yönetimlerinde gençler ve hanımefendiler için belirli sayıda yönetim kadrosu oluşturulmalı. Üye bazında kalamamalı bu uygulama.

Mutlaka üniversiteler ile ilgili birim kurulmalı. Turkiye'nin bir çok bölgesinden üniversitelere giden gençlere yardım merkezleri oluşturulmalı. Özellikle gençlik konusunda yapılması düşünülen oluşumlar mutlaka açıklanmalı.

Daha önce birkaç kez dile getirilen Milletvekili belirlenmesi hususunda hakim huzurunda ön seçim yapılması emredici kesin hüküm olarak koyulmalıdır.

Bu hüküm genel merkez isterse değil vaz geçilmez madde olarak tüzükte yer almalıdır.

Milletvekilliği tekel olmamalı.

"Artık çuvalı aday göstersem" oy verilir donemi kapanmıştır.

Genel merkez bina olmanın dışında çok şey ifade etmelidir. Kalıplaşmış sloganlardan olabildiğince uzak durulmalı. Hamaset yerini artık rasyonel akılcı gerçekçi bir anlayışa bırakmalı.

Popülist siyaset yapmak belki kısa sürede oy getirebilir lakin uzun vadede ülkeye ve Türk milletine bir şey kazandırmaz. Hatta ülkeye en büyük zararı popülist anlayış vercektir/vermektedir. Yeni bir oluşum yeni bir söylem demek olduğuna göre eski popülist anlayışa yer olmamalı bu yapıda.

Kaşarlanmış artık eskimeye yüz tutmuş yüzler konuştuğundan bir şey anlaşılmayan siyasetçiler oluşumun medya yüzü olmamalı. Kapılar bölücü Atatürk düşmanı olmayan bütün insanlara açık olmalıdır.

Gülümseyen bir Türkiye hayali gülümseyen insanlarla gerçekleşir unutmayalım.

Oluşum halkla kucaklaşmak bütünleşmek zorundadır. Genel merkezden yönetim devri kapanmalı çarıklar giyilip yollar aşınacaksa aşınmalı yürüyüşle. Gündeme ilişkin değerlendirmeler gelişmeler anında gerçekleşmeli.

Umarım hazırlıkları tamamlanan tüzükte bu ve benzeri güzellikleri görürüz.

Muhalefet etmek herşeye karşı çıkmak olarak algılanmamalı. Muhalefet anlayışı değiştirilmeli bir an önce.

Kim bilir belki bir şey değişir demokrasi adına bu güzel ülkede.

Doğan Ay 

Telif Hakkı

© Doğan Ay @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

CASSİNİ-HUYGENS PROJESİ veya AYNI GEZEGENDE İKİ FA...
MİHRİNAZ (II)

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin