TOTOLOJİK MANYAKLIK

– Referandumda evet demelisin.

– Neden? Niçin? Niye? Ne mana baqımindan?

– Çünkü her şey çok iyi olacak.

– Nasıl? Niçin? Niye? Hangi qoni baqımindan?

– Çünkü öyle. Sen 'evet' de, gör bak…

* * *

Buna, matematik ve mantıkta 'totoloji', Türk dilinde 'safsata' deniyor. Aynı literatürde biz muhalifler ise 'çelişki'yiz. Çünkü her zaman "P Λ P' " yani, "P ve P değildir" önermesi bir çelişkidir.

Totoloji manyakları her önermeyi doğru kabul etmekle zihinlerini zedelemişlerdir. Örneğin; "Muz, en çok Artvin'de yetişir" cümlesi bir önermedir ama yanlış bir önermedir. Totolojik manyaklar düşünme-akletme yetilerini birilerine ciro ettiklerinden önermelerin doğruluğunu yanlışlığını tartmazlar. Onlar için daha çok kimin söylediği önemlidir. Kendi ahlâk anlayışlarında küfür sayılacak bir mevzuyu, kutsal kabul ettikleri bir kişinin söylediğini gösterdiğinde ise, "o söylememiştir, iftiradır" diye aynı totolojik manyaklığa sığınırlar.

* * *

Bir ortamda, "Hazreti Mevlana der ki" diye başlayıp "özlü bir söz" paylaşıldı. Ben de "hele onu boş verin, size bir hikâye anlatayım" deyip pornografik bir hikâye anlattım. "Tövbe tövbe" çekenler, "sapık mısın olum" diyenler çoğunluktaydı. "Ne kızıyorsunuz yahu, bunu sizin Hazret dediğiniz Mevlana anlatıyor" dediğimde ufak bir kızarma ve şaşırmanın ardından "iftira, kesinlikle mümkün değil" tepkileriyle karşılaşıp müfteri damgası yedim…

Totoloji, bir iman müstehasesidir!

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

DELİYEM
NEDEN EVET?

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin