Stadyumlar Yobazlardan ve Provokatörlerden Temizlenmelidir

Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal'in isminin geçtiği İzmir marşını okuyanlara "PKK dışarı" demek ne demek? İki takım taraftarlarının birbirlerine PKK ve IŞİD suçlaması yapması ne demek? Maça mı gidiyorsunuz yoksa şeriat- laiklik kavgasına mı?

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumunda Beşiktaş- Konyaspor Turkcell Süper kupa finalinde yaşanan olaylar, siyasetin ve bölücülüğün spora bulaştığını bir kez daha ispatladı.

Son zamanlarda her alanda artan kutuplaşma, futbol stadyumlarında da kendini açık şekilde gösteriyor. Gezi eylemleri sırasında stadyumlara bulaşan siyasi kavgalar artık sıradanlaşmaya, futbolun bir parçası gibi olmaya başladı ki asıl tehlikeli olan budur.

Öncelikli amacı dostluk, barış ve kardeşlik olan sporda bile kutuplaşırsak gelecekte çok kötü günler bizi bekliyor demektir.

Beşiktaş – Konyaspor maçında da tribünlerde yaşanan olaylar gelecekteki kötü günlerin habercisidir.

Skandallar zinciri maç öncesi güvenlik görevlilerinin Beşiktaş taraftarlarının hazırladığı "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" yazılı pankartı stadyuma almamalarıyla başladı.

Maç öncesi yaşanan bu skandal, maçta yaşanacak skandalların işaretiydi ve öyle de oldu.

Maç sırasında Beşiktaş taraftarlarının okuduğu İzmir marşını Konyaspor taraftarları "PKK dışarı" diyerek protesto etti. Ardından Beşiktaş taraftarları da Konyaspor taraftarlarına "IŞİD dışarı"diyerek karşılık verdi. İlerleyen dakikalarda ise Konyaspor taraftarlarının "Ya Allah, bismillah, Allahu ekber" diye tekbir getirmesine Beşiktaş taraftarları "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganıyla karşılık verdi

Rezaletler sadece tribünlerdeki tezahürat kavgasıyla sınırlı kalmadı. Maç sırasında bir taraftar, kelebek denilen bıçakla sahaya girdi. Maç sonu ise kupayı kazanan Konyaspor taraftarlarının tamamı sahaya indi. Beşiktaşlı futbolcular izdihamdan kendini zor kurtardı.

Şu yukarıda yazdıklarımın hepsi bir futbol maçında, hem de Türk futbolunun en prestijli maçı olan Süper kupa maçında yaşandı. Yazık!.. Gerçekten çok yazık!.. Sporun bile bu kadar seviyesizleşmesi insanı derinden üzüyor.

Bir futbol maçında yaşadığımız şu tabloya bakar mısınız?

Bir takımın taraftarı Türk milletinin milli marşlarından biri olan İzmir marşını okuyor. Bu ülkenin kurucusunun ismini "Yaşa Mustafa Kemal paşa" diye söylüyor. Rakip takımın taraftarları, devletin kurucusunun isminin geçtiği İzmir marşını okuyanlara "PKK dışarı" diyerek karşılık veriyor

Ardından bir takımın taraftarı stadyumu camii zannederek tekbir getiriyor. Rakip takımın taraftarları "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganıyla karşılık veriyor

Tam rezillikler bunlarla sınırlı kalacak galiba derken elinde bıçak olan ruh hastasının biri sahaya giriyor.

Bu nasıl bir rezalettir? Bu nasıl bir utanç tablosudur? Nereden başlasam hangi rezalete cevap versem bilemedim

Önce stadyuma "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" pankartını sokmayan polislerden başlamak istiyorum.

Siz hangi devletin polisisiniz söyler misiniz? Hangi hakla ve cüretle Atatürk'ün isminin yazılı olduğu bir pankartı stadyuma sokmuyorsunuz? Eğer bugün polisseniz, bir İngiliz sömürgesinin uşakları değilseniz isminin yazılı olduğu pankartı stadyuma sokmadığınız Mustafa Kemal sayesindedir.

"Yaşa Mustafa Kemal Paşa" yazılı pankartı stadyuma "siyasi pankart" diye sokmayan polisler sizlere sormak istiyorum

Beşiktaş taraftarlarının elindeki pankartta "Başkomutan Erdoğan" yazsaydı yine siyasi pankart diyerek stadyuma sokulmasına engel olur muydunuz? Kesinlikle HAYIR. Çünkü engel olmadınız.

Geçen hafta oynanan Başakşehir – Brugge UEFA 3. Ön eleme maçında Başakşehir tribünlerinde kocaman "Başkomutan Erdoğan" pankartı açıldı ve maçın yayıncı kanalı dakikalarca bu pankartı gösterdi. Maç sonunda da yayıncı kuruluş futbolculardan daha çok "Başkomutan Erdoğan" yazılı pankartı gösterdi.

Eğer "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" demek tribünlere siyaset sokmak ise "Başkomutan Erdoğan" nedir?İki pankartı kıyaslarsak Mustafa Kemal siyasi değildir ama Başkomutan Erdoğan pankartı köküne kadar siyasettir.

Neden biliyor musunuz?

Çünkü Mustafa Kemal, kurtuluş savaşımızın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Partiler üstüdür ama Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan partiler üstü bir Cumhurbaşkanı değil partili bir Cumhurbaşkanıdır. Bir siyasi partinin genel başkanıdır.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk gibi halkın doğal lideri olarak ortaya çıkmış bir başkomutan, bir devlet kurucusu değildir. Sayın Erdoğan mevcut devlette seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Sahip olduğu mevkiyi bağımsızlık savaşıyla değil sandıkla kazandı.

Arada çok büyük fark var. Kıyaslamak bile gereksizdir. Hiçbir devlet seçilmiş bir lideri, kurucu lideriyle kıyaslamaz. Sadece aradaki farkı anlamayanlar için söylemek istedim. Sonra "yeni devlet kurduk, kurucusu da Erdoğan'dır" diye yanlış laflar edenler çıkıp boş laflar ediyorlar

Stadyum'da görevli polislerin Atatürk'e yaptığı saygısızlık affedilemez. Bu hakaret cezasız bırakılmamalıdır. Hangi cahil "Atatürk pankartını stada sokmazsam amirimden tebrik alırım" diye düşünmüşse hak ettiği ceza verilmelidir.

Polislerin Atatürk'e yaptığı saygısızlıktan sonra tribünlerde yaşananlara ne demeli?

Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal'in isminin geçtiği İzmir marşını okuyanlara "PKK dışarı" demek ne demek? İki takım taraftarlarının birbirlerine PKK ve IŞİD suçlaması yapması ne demek? Maça mı gidiyorsunuz yoksa şeriat- laiklik kavgasına mı?

Konyaspor taraftarlarının tamamını kastetmiyorum çünkü Konya tribünlerinin hepsinin İzmir marşından rahatsız olmadığını biliyorum. Lafım İzmir marşına düşmanlık yapan soysuz gruba…

Siz hangi millettensiniz ki Atatürk'e düşmanlık yapıyorsunuz? Atatürk'ün İzmir'den denize döktüğü Yunanların mı torunlarısınız? Yoksa vatanımızı işgal eden İngilizlerin mi çocuklarısınız? Söyleyin sizin soyunuz sopunuz hangi milletten? Ananız, babanız kim?

Söyleyin Atatürk'e karşı nasıl bir kuyruk acınız var ki düşmansınız? Yunanlar gibi ananıza mı tecavüz etti? Yoksa Ermeni çetecileri gibi hamile bacınızın karnını mı yardı?

Hayvan bile kendisine yemek veren sahibine minnet duyuyorken siz nasıl bir yaratıksınız ki bu ülkenin kurusuna nankörlük ediyorsunuz?

Bu konuda bir lafım da Konyaspor başkanı Ahmet Şan'a

Eğer bir süper kupa finalinde Konyaspor tribünlerinde İzmir marşını okuyanlara PKK'lı diyenler oluyorsa sorumlusu sizsiniz. Birkaç hafta önce "Çok şükür bizim stadımızda İzmir marşı okunmuyor" diyerek İzmir marşını okumayan taraftar grubuna teşekkür ettiniz.

Bunun adı yobazlara cesaret vermektir. Stadyumlarda Atatürk düşmanlığının önünü açmaktır. Bugünden sonra Konyaspor tribünlerinde olacak her İzmir marşı protestosunun suçlusu sizsiniz. Tribünlerinizi bu yobazlardan temizlemediğiniz sürece Türk milletinin vicdanında suçlu olarak kalacaksınız.

Süper kupa maçında İzmir marşı düşmanlığı yapanlar ile Türkiye İzlanda maçında IŞİD lehine slogan atıp saygı duruşunu yuhalayanlar aynı kişilerdir. Bu yobaz provokatörlerin amacı futbol seyretmek değil tribünlerde olay çıkarmaktır. Süper kupa maçında da aynı provokasyonu gördük.

Futbol maçlarında yaşanan provokasyonların önü kesilmedikçe tribünlerdeki gerilim fiziki kavgalara, yaralanmalara hatta ölümlere neden olacaktır. İki takımın taraftarlarının birbirlerini PKK, IŞİD gibi terör örgütleriyle suçlaması hayra alamet değil… Geçmişte rakip taraftarlar kol kola maç izlerken bugün birbirlerini teröristlikle suçlayacak noktaya geldiysek ülkeyi yönetenler oturup düşünmelidir.

"Biz ne yaptık ki futbol maçlarına bile siyaset bulaştı" diye kendinize sormalısınız. Biz ne yaptık ki tribünler maç izlemek yerine birbirlerini teröristlikle suçluyor diye kendinizi eleştirmelisiniz.

Ülkeyi kutuplaştırma siyasetiyle yönetmenin sonucu budur. Kışlaya, yargıya, camiye bile siyaset girmişse spora da siyasetin girmesi normaldir.

Beşiktaş- Konyaspor maçı ülkeyi yönetenlere ve futbolun yöneticilerine bir uyarıdır. Tribünlerdeki nefret sloganları, laik- anti laik çatışması maç sonunda kan dökülmesine neden olabilirdi. Çok şükür ki böyle vahim bir olay yaşanmadı ama önlem alınmazsa bir gün çok kötü olaylar yaşanabilir.

Bu ülkenin polislerine, valilerine, kulüp başkanlarına ve futbolun kanaat önderlerine sesleniyorum.

İzmir marşı okuyanlarla uğraşmayı bırakın. İzmir marşını okuyanlar kötü bir şey yapmıyorlar. Türk milletinin milli marşlarından birini okuyorlar. Bu ülkenin kurucusunun adını haykırıyorlar. İzmir marşından kimseye zarar gelmez korkmayın. İstiklal marşı nasıl bizim marşımız ise İzmir marşı da bizim marşımızdır. Milli marştan zarar mı gelir sanıyorsunuz?

Asıl İzmir marşı okuyanlara PKK'lı diyenlerden korkun… Bu ülkenin kurucusuna düşmanlık edenlerden korkun… Tribünleri kışkırtan, futbola siyaset sokan bu provokatörlerdir. Bu yobazlar tribünlerde kışkırtıcılık yaparak olay çıkarmaya çalışıyorlar. Tribünleri bu yobazlardan ve provokatörlerden temizlemek zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin stadyumlarında devletin kurucusu Atatürk'e düşmanlık yapanların yeri yoktur. İzmir marşını çekemeyenler stadyumlardan defolup gitsinler.

Telif Hakkı

© Barış Atagün @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Yeniden Diriliş İçin Önce Yeni Bir Ruh Lazım
Yüz Yıllık Amerikan İdeali ve Atatürk Direnişi

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin