ÇİN'İN TÜRKİYE'DEKİ ETKİ AJANLARI

​Çinin Türk kamuoyunu etkilemek için kullandığı geniş bir etki ajanı  kitlesi var, bunların  kimi  emekli asker, sanatçı ve gazeteci kimliği taşır.

Türkiyede Çinin etki ajanları çeşitli siyası kimlikleri taşır kimi Türkçü, kimi İslamcı kimi  solcu, kimi liberal kimliklerini taşır.

Türkiyedeki Çin karşıtlığının ABD güdümlü olduğu  palavrasına sarılırlar.Doğu  Türkistanın bağımsızlığını savunmayı  Nato güdümlü  Türk milliyetçiliği diye suçlarlar.

Çin'in "Bir Kuşak Bir Yol" adıyla pazarlamaya çalıştığı Yeni ipek yolu  emperyal projesini 21.yüzyılın en büyük projesi diye savunurlar  ,halbuki Çin'in ortaya attığı "21. Asrın dünya projesi" palavraları ile Çin ekonomisinin gerçek durumu arasında büyük uçurumlar bulunmaktadır. Bugün Çin'in kamu borcu toplam milli gelirinin % 365'ne denk gelmektedir. Çin'in hiçbir ülkeye nakit olarak kredi sağladığı asla variz değildir. Çin yönetimi sadece depolarında mevcut demir çelik, ve çimento stokları ile üretim fazalası,satılamayan ve teknik olarak demode olmuş , rüzgar enerji türbinleri, güneş enerji panellerini bu projelerde satmak peşindedir. Ayrıca, işsiz ve boş kalan Çinli Mühendis,teknik eleman ve işçilerini bu projelerde çalıştırarak onlara ödenecek ücretleri nasıl nakite çevirebilmenin hesaplarını yapma peşindedir.

Türkiye'de Çin'in "Yeni ipek yolu projesi" misyonunun propagandasını üstlenen birkaç gazeteci ve yazarın içlerinde kendilerini  Türk milliyetçisi  Türkçü diye tanımlıyanların olması şok edici bir durum. Onların bazıları, Uygur toplumunun Çin'in bu projesini engelleyici potansiyel güç olduğunu, Washington'un rüyasını bozan bu yeni Çin projesini engellemek için Uygurları kullandığını ima etmekten çekinmediler. Satır aralarına dikkat edersiniz onların deyimi ile, Uygur Türklerinin ortadan kaldırılması Türkiye – Çin arasında "yeni ipek yolu projesi" ni hızlandıracak ve güvence altına alacaktır. Bu tür yazı yazanların, Doğu Türkistanlılar kendilerine yakın gördüğü milliyetçi- muhafazakar-Türkçü kesimlere mensup olması şaşırtıcıdır.

Bu kesimler "İki milyon Uygur Türkü kamplarda tutuluyor" gibi haberlerle Çine karşı Türkiyede ABD destekli bir algı oluşturmaya çalışılıyor diye suçlamalarda bulunurlar.Bunların Doğu Türkistandaki Nazivarı Çin toplama kamplarından haberi yoktur. Olaylara Çin penceresinden bakarlar..

Doğu Türkistan  bağımsızlık hareketinden haberleri yoktur.Doğu Türkistandaki ayaklanmalar  ABD desteklediği için çıkmıyor.Sorunun temeli  Çin sömürgeciliğidir.Çinin asimlasyon baskı ve soykırım politikasıdır.ABD  Uygurları kendi çıkarları açısından destekjleyebilir.Fakat  bu Doğu Türkistandaki  bağımsızlık hareketi sorununun üzerini örtemez.

Doğu Türkistan  bağımsızlık hareketini  ayrılıkçı PKK  Kürt etnik hareketiyle bir tutmaya çalışan mankafalar,Doğu Türkistanın tarihini bilmeyen ahmaklardır.

Doğu  Türkistanın bağımsız olmasına  Çin ağzıyla karşı çıkıp  bunun İpek Yolu üzerinde Kürdistan kurmak olduğunu söyleyen  Çinci Perinçek,bu Çin işgalindeki  kadim Türk  toprağı  "Doğu Türkistan"da  bağımsız devleti kurmanın  Türkiye topraklarını da içine alan bir "Kürdistan' projesi  olduğu safsatasını savunuyor.

Doğu Perinçek,Doğu Türkistan  İsmini  kullanmıyor  Uygur Özerk bölgesi Sincana defalarca gittiğini buradaki Çin  işbirlikçisi  Uygurlarla  görüştüğünü ÇKP'nin ve Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin en yüksek organlarında 1949 yılından bu yana Çin işbirlikçisi Uygurların olduğunu Ahmet adlı bir Uygurun, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcısı olduğunu,Timur Devamet, Çin Halk Cumhuriyeti Merkezî Hükümetinde bakan olduğunu anlatıyor.Bu işbirlikçiler İsmen Uygur ruhen Çinlileşmiş  mankurtlar olduğu  gerçeğinin  üstünü  örterek Çin kolonizmini  aklamaya çalışıyor.

Ey Milliyetçi  vatansever olduğunu  iddia eden  İçimizdeki  Çinliler! ,Çinin, işçi-köle çalıştırdığını Çok düşük aylık gelirle  çalıştırılıp , toplama kamplarını andıran yaşama koşulları ile, vatanlarından ve ailelerinden binlerce kilometre uzakta çalıştırılan bu  yeni bir köle işçi gücünün çalışanların çoğunun  Doğu Türkistanlı  olduğunu

Doğu Türkistan'da uyguladığı soykırımın bir yöntemide daha  gelişen ekonomisine  2003 yılından günümüze yüz binlerce Müslüman Türk genci, özellikle Uygur kızları mecburi olarak Çinin iç kesimlerine götürülerek işçi-köle olarak kullanmasıdır.. Bu Doğu Türkistanlı gençler kendi milli kültür ve geleneklerinden uzaklaştırılırken, bir taraftan da Çin milliyetçiliği, yerel halkın baskıları ile karşı karşıya kalıyorlardı…

Ne Doğu Türkistanı biliyorsunuz ne Uygur Türkleri  hakkında  bir bilginiz  var,Doğu Türkistanın bağımsızlığını savunmayı ABD  güdümlü  Türk milliyetçiliği, Turancılığı  olarak yapftalıyorsunuz  Ama  Perinçekin savunduğu Çin-Han milliyetçiliğini Türk  miiliyetçiliği mi zannediyorsunuz?

Öncelikle Doğu Türkistan denilen coğrafya bin yıllardır Türklerin yaşadığı ve devletler kurduğu bir coğrafyadır. Bu coğrafyada yaşayan insanların Han Çinlileriyle hiçbir ortak dil, din ve tarihsel bir birlikteliği bulunmamaktadır. Yani ortada iki farklı ulus vardır. Bahsedilen yer Çinlilerin sömürgeci politikalarının sonucu olarak zaptedilmiş ve oluşan yeni siyasi yapı bir türlü bir zora dayalı egemenlik çerçevesinde oluşmuştur. Bunu Çinliler bile kabul etmektedir. Hiçbir Çinli, Uygur Türkleriyle ortak bir tarihlerinin olduğunu iddia etmemektedir. Bunun yanında Türk kimliğini de ayrı bir siyasal kimlik olarak kabul etmek zorunda kalmışlardır. Bu en basit tarihsel gerçekliktir.

Verilen örnekte Uygur Türkleriyle özdeşleştirilen Kürtlerin ise tarih boyunca hiçbir devleti olmadığı gibi, hiçbir zaman da ayrı bir kimlik yaratabilecek bir tarihsel geçmişleri de olmamıştır. Örneğin Uygur Türklerinin kullandığı dil dünya üzerinde yazılı en eski dillerden biri iken, Kürtçe denilen şeyin ise hiçbir biçimde tarihsel bir gerçekliği yoktur.

Aradaki fark bir ulusun tarihsel olarak inkar edilemeyecek bir konumda olmasıyken, bir "unsur"un bizzat emperyalizm tarafından bir "ulus"a dönüştürülmüş olmasıdır. Bu ise yapay bir kavramdır ve sosyalistlerin emperyalizmin ürettiği bu sahte kimliklere karşı çıkmaları en önemli görevleridir.

Doğu Türkistan, Güney azerbaycan, Kırım,Tataristan..vs. Türk yurtlarının bağımsızlıklarını destekliyoruz, Çünkü biz  Türk milliyetçisi  Ne ABD  Ne Rusya,Ne Çin ..Bağımsız  Türkiye  diyen bir anlayışa sahibiz,bizim için  ABD emperyalizmi  nasıl tehlikeliyse  Türk Dünyasını   kuşatmaya çalışan  Doğu Türkistanı tarihten silmeye çalışan Çin emperyalizmide  Türklük için en büyük tehlikedir. Emperyalizmin sağı,solunada  karşıyız.


×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

FUTBOL HAZZI ve GUTİ HERNANDEZ
EMPERYALİZM-ANTİEMPERYALİZM ÇELİŞKİSİ

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin