​ÇILGIN PROJELERE YABANCILAR İŞTAHLANMIŞ (?)

Bu yalan dolu, uydurma haberlerle kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Zavallı bu konularda bilgisiz, canından bezmiş halkımızı kandırmaya çalışıyorsanız zahmet etmeyin halkımızın gazete okuma oranı %5. Okunan haberler içerisinde de ekonomi kısmı, milyonda birdir.

Akıl sağlığımı korumak için gazete okumamalıyım. Gene bir yandaş gazete Milliyet ekonomi haberi ve gene mantıksızlıklarla dolu üfürme yalanlar...

Milliyet'in haberine göre: "Çılgın projelere yabancı iştahı varmış"...

Haberin devamında şöyle diyor: "Referandumun ardından Türkiye'de siyasi istikrarın süreklilik kazandığını gören yabancı bankalar ülkenin büyük projelerini radara aldı. Üçüncü Havalimanı projesi için Almanya'nın önde gelen bankalarının finansman için sıraya girdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, Üçüncü Havalimanı'nın refinansmanı için görüşmelere başladı. 150 milyon yolcu kapasiteli projenin ilk etabı için altı bankayla 4.5 milyar euroluk finansman anlaşması imzalanmıştı. Daha önce de Deutsche Bank, İzmir-İstanbul otoyol projesinin birinci faz finansman paketine refinansman teklifinde bulunmuştu. Sekiz Türk bankası ile tekrar masaya oturmuş ve daha düşük faizle kredi yenilenmişti."

Yahu kardeşim daha dün Almanya, vatandaşlarına Türkiye'yi yatırım yapılacak ülke olarak tavsiye etmeyeceğini açıkladı. Mürekkebi kurumadı daha açıklamanın bugün Deutsche Bank, AKP'nin çılgın projeleri için sıraya girdiğini filan iddia ediyorsun. Utanmadan birde Deutche Bank'ın daha önce refinansman teklifinde bulunduğunu yazabiliyorsun...

Be hey mantıksız adam, Deutche Bank'ın kredi teklifinden daha mı ucuza kredi verdi 8 Türk bankalık konsorsiyum? O 8 Türk bankası Deutche Bank gibi bankalardan sendikasyon kredisi toplayarak ancak o finansmanı sağlayabiliyorken, kredinin ana membaından daha ucuza nasıl kredi verebiliyorlar?

Haberin devamı daha da ilginç Çanakkale köprüsünü Kore'lilerin finansmanı sağlayacağından filan bahsediyor.

Be hey şuursuz yandaş, Çanakkale köprüsünde Kore'lilerin finansmanını sağladıkları şirketleri SK grubun konsorsiyum içerisindeki ortaklıkları dolayısıyla proje için kullanılacak Kore mallarının finansmanı, zaten finansörde Kore eximbank.

Haberin en komik ve trajik kısmı, 15 Temmuz FETÖ darbesini bile dayandırdıkları, 3. havaalanını kıskanan Alman'ların kıskançlıklarını bir kenara koyup, Deutche Bank ile 3. havaalanını refinansman (İlk yapılan finansman yerine yeniden yapılandırılmış taze finansman) görüşmelerine başlandığının iddia edilmesi. Yani insan biraz düşünür, utanır değil mi? Arkadaşım, neden refinansman ihtiyacı doğdu. Proje başlangıcında yapılan finansmanlar patlıyor mu? diye sormazlar mı adama?

Bu yalan dolu, uydurma haberlerle kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Zavallı bu konularda bilgisiz, canından bezmiş halkımızı kandırmaya çalışıyorsanız zahmet etmeyin halkımızın gazete okuma oranı %5. Okunan haberler içerisinde de ekonomi kısmı, milyonda birdir.

Yok piyasa aktörlerini, iş adamlarını bu işlerin profesyonellerini kandırmaya çalışıyorsanız, çok zor beyim diyebilirim ancak. Bu arkadaşlar, evet efendim, çok güzel buyurdunuz efendim, ne güzel büyüyor şahlanan ekonomimiz dalkavukluklarında başta Tüsiad olmak üzere pek mahirdirler ama kapalı kapılar arkasında demediklerini de bırakmazlar.

Sözün kısası, hakikaten manyak işi "çılgın projelerinizle" Türk bankacılık sektörünün kıt kanaat borçla toparlayabildiği kaynakları sömürüyordunuz. Anlaşılan o işin de sonuna gelinmiş. Uyduruk haberlerle sektöre umut pompalayarak hem de NAZİ suçlaması yaptığınız, neredeyse diplomatik ilişkilerimizi bitirme noktasına geldiğiniz Alman bankalarının ismini kullanarak motivasyon sağlama çabalarınız ise fos çıkacaktır...

Mehmet Şimşek patronajında ekonomi yönetimin tek elde toplama çabalarınız, dışarıya karşı bir imaj tazeleme çabasından başka bir şey değildir. Mehmet Şimşek kimdir? Kredibilitesi nedir? ayrı bir tartışma konusu olarak... Geçti Bor'un pazarı, eşeğinizi Niğde'ye sürme zamanıdır.

Halil Ibrahim Bayrakçı

...

Çılgın projelerde yabancı iştahı! - Ekonomi Haberleri

İki büyük proje, iki yabancı finansman... Üçüncü Havalimanı için Alman bankalarının refinansman istediği belirtilirken, Çanakkale 1915 Köprüsü’nde de en büyük finansmanı Koreliler sağlayacak

Telif Hakkı

© Halil İbrahim Bayrakçı @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

​MEGA ÇILGIN PROJELERE NİÇİN DIŞ FİNANSMAN GELMEZ
"Dilimiz Kimliğimiz " ise Kimliksizleşiyoruz

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin