ÜÇÜNCÜ SEÇENEK: TÜRKLEŞMEK

1453'ten beridir bu milletin kafasında veya kafasına sokulan 3 soru - 3 seçenek var...

1- araplaşalım mı? (Bu şık Selçuklular döneminde farslaşmak, GökTürkler'in son döneminde çinlileşmek olarak değerlendirilebilir)
2- batılılaşalım mı?
3- Türkleşelim mi?

Bu üç sorudan - üç seçenekten araplaşmayı seçenler 1500-1750'li yıllarda Osmanlıya büyük zarar verdiler. Yıkımı da böyle başlattılar.

Batılılaşmayı seçenler ise 1750-1900 arasında Osmanlı'ya zarar verdiler ve sonuç olarak yıkımı hızlandırdılar. Bu öyle bir hâl oldu ki, bu zaman aralığında yaşayan yöneticiler Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve II. Murat'ın kendi atalarının Oğuz Kaan olduğunu ve Osmanlı'nın soyunun Türk'ün dip atası olan Oğuz Kaan'ın Kayı Boyundan geldiğini kanıtlamak için ne kadar uğraştıklarını unutup kendilerine ve yönettikleri devlete avrupayi(batıyı taklit etmek) bir görünüm vermeye çalıştılar.

1870-1908 yılları arasında bu sefer de Osmanlılaşmayı (Osmanlı Milleti) buldular.

Fakat bu da işe yaramadı. Osmanlı Milleti dedikleri Osmanlı tebası olan ermeni, rum, bulgar, arnavut, arap, yahudi...v.s.ler sonrasında Osmanlı'ya 'biz Osmanlı değiliz' diyerek baş kaldırdı hatta bazıları arkadan vurdu.

1908-1917 arasında tekrar İslam Milleti anlayışına dönüldü fakat bu seferde savaşılan cephe çoktu ki bu cephelerden bazıları da Filistin, Hicaz cepheleri gibi Müslüman kardeşlerimizin(!) Haçlı ittifakı ile oluşturduğu cephelerdi.

1912 ve sonrası doğru ama geç kalmış bir düşünce ile Doğu Türklüğü ile bağları koparmayalım dediler fakat geç kalınmıştı, başarılı olunamadı hatta olunamadığı gibi altyapısı tam hazırlanmamış bu hareket büyük kayıplara da yol açtı.

1914'te başlayan Birinci Dünya Savaşı sırasında karşımızda olan bütün devletler ulus devlet anlayışındaydılar, bu arada içimizde hâlâ 'Osmanlı Milleti' diye diretenler de vardı ki bunların hemen hemen hepsi Türk ırkındandı, zira Osmanlı tebası diğer ırklar çoktan milliyetçilik ateşiyle buluşmuşlardı bile...

Osmanlı'nın yıkılmasının başlıca sebebi son 400 yılda hakim unsur Türkler'in doğru metodu ve doğru seçeneği seçmemeleriydi.

Sonuçta Osmanlı Milleti, İslam Milleti diyen Türkler hariç, Osmanlı tebası olan hemen hemen herkes Batı ile işbirliği yaptı ve Türk'ü sırtından vurdu.

1922'ye kadar süren savaş 14.y.y'dan bu yana devletin asıl tebasını ve omurgasını oluşturan Türk ırkının gerçeği görmesini sağladı...

1919-1922 arasında bütün dünyaya Türk'ün meydan okuması olan İstiklâl Harbi ve bu harp esnasında cephedeki asker sayısının Osmanlı nüfusunun ancak %1'i olması ve dahi bu %1'in hemen hemen hepsinin Türk olması Türk Milleti'nin bir şeyi geç de olsa anlamasını sağladı...

Ortada bir millet vardı ve adı Türk Milleti idi...

Bu günden yani 2016 yılından, 1800-1915 arasına bakınca belki Osmanlı Milleti, İslam Milleti(buradaki İslam Milleti kavramı Kur'anda geçen kavram değildir. Buradaki kavram 18.yy.'ın sonlarında Türk için kaba derken arap için kavm-i necip deyip Türk'ü aşağılayanların düşüncesidir, zira Kur'an'da 'Ey inananlar, haçlı ile bir olup Müslüman kardeşinizin kanını dökün' diye bir ayet yoktur!) gibi süslü sözler birilerinin hoşa gidebilir.

Fakat o günlerin konjuktürü, yaşananlar anlaşılmadan ve dahi sırtından bıçaklanmadan bu 115 yıl anlaşılamaz...

1900'lü yılları sıcağı sıcağına ve ihanetleri teker teker görerek yaşayan Türk Aydınları, ilk baştaki üç seçenekten hangisini seçecekleri konusunda birleştiler...

Bu seçenek TÜRKLEŞMEK'ti...

Bu seçenek bazı zaman yara alsa da 1920-1938 yılları arasında devam etti...

11 Kasım 1938'de ise çark yeniden döndü ve Türk Milleti'nin önüne sanki doğru seçenek bulunmamış gibi üç seçenek tekrar kondu...

1- araplaşalım mı?
2- batılılaşalım mı?
3- Türkleşelim mi?

1938-1950 arası ikinci seçenek, 1950-1980 arası birinci seçenek etrafında dönüldü durdu...

80'den sonra bu iki seçenek yine dururken bu sefer dördüncü bir seçenek daha geldi...

4- Bencilleşelim mi?

Son 36 senemiz bir, iki ve dördüncü seçenek arasında gidip geliyor...

Kimse üçüncü seçenekten bahsetmiyor veya işine gelmiyor...

Ama bir gerçek var ki; üçüncü seçenek olmadığı sürece geri kalan bütün seçenekler Türk Milleti'nin aleyhine oluyor...

Selam ve saygılarımla...
Murat ÇALIK
21.09.2016

...

ÜÇÜNCÜ SEÇENEK: TÜRKLEŞMEK » Murat Çalık Resmi İnternet Sitesi

1453'ten beridir bu milletin kafasında veya kafasına sokulan 3 soru - 3 seçenek var... 1- araplaşalım mı? (Bu şık Selçuklular döneminde farslaşmak, GökTürkler'in son döneminde çinlileşmek olarak
×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

TOKATÇILAR DİYE BİR BİRLİK YOK
KELİMENİN GÜCÜ...

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin