TÜRKÇÜLER VE SOSYAL DEMOKRATLAR

​TÜRKÇÜLER VE SOSYAL DEMOKRATLAR

Harbiden bu ülkenin acilen ciddi gerçek anlamda sosyal demokrat ve Türkçü olan bir partiye ihtiyacı var.

Basit sıradan ama sosyal demokrat. Sakın ülkede sosyal demokrat CHP var demeyin. Onlar sağ seçmene şirin görünmek sevdasıyla ne sosyal olabildiler ne de demokrat. İki cami arasında kalmış binamaz durumunda bu CHP…

Sadece amblemindeki altı ok ile sosyal demokrat olunmaz. Her seçim döneminde sağ yelpazeye yakın aday peşinde koşan bir sol olur mu? Efendim seçmenin %65’i sağ yelpazede diye bir kılıf olmaz olamaz. Denenmek için ortaya kendin gibi bir çık bakalım ne olacak? Kendini güzelce ifade et anlat. Bölücülere prim vermediğini göster. Etnik kimlik üzerinde oynamaktan vaz geç. Milletin değerlerine sahip çık. Yahu Atatürk'ün partisi isen Atatürk gibi düşün yeter. Başka yola gerek yok ki. Atatürk'ü sloganlara sığdırmadan çık ortaya.

Senin neren sol?

Üç beş slogan hariç sol musun iyi düşün?

“Ekmeleddin” diyerek yola düşmek solun neresinde var? Bu mudur sol anlayışınız. Bu ülkeyi yıllardır sağ partiler yönetiyor ve başarısız oluyor. Eğer bulunduğunuz konumda hâlâ millet size acaba diyerek bakıyorsa kendinizi bir ölçün bakalım.

Aslında sorun sadece sosyal demokrat parti de değil. Sorun ciddi şekilde Atatürk'ün düşüncesini ortaya koyan bir yapının olmaması. Milliyetçi söylemleri öne çıkaran yapıda da ciddi anlamda bir sıkıntı var. Atatürk'ün çizdiği Türk milliyetçiliği merkezi olması gereken yapı da el altından Atatürk karşıtı durumda. Atatürk,milliyetçi geçinen siyasi yapının da dışında kalmış. 

Türkiye'yi kurtaracak reçete Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde…

Bu gerçeği eğer görmüyorsanız  bırakın solu sağı milliyetçiliği siz önce Türk olun…

Türk olun kavgaya sıfırdan başlayın.

Sol sağ gibi ucubenin peşine takılıp Türk milletine yararınız mı olur zannediyorsunuz? Olmaz kardeşim.

Kimliğini kişiliğini ortaya koymadan bu millete hizmet imkanı bulamazsın. Türkçü olduğunuzu iddia edip Türkçülükten uzak olacaksınız Atatürk'ü sevmiyorum diyeceksiniz. Millet size inanır mı? Elbette inanmaz.

Atatürk gibi bir dehanın onderin neferi olacaksın kendini millete anlatama yolunu bulamadım diyeceksin. Geçiniz efendiler geçiniz.

Sonuç ne olursa olsun diyerek içinizi temizleyip Atatürk'ün yolunu tutacaksınız. 

Bu ülkeye yapabileceğiniz en büyük iyilik bu olacak bunu unutmayın.

Sosyal demokrat ve Türkçü olduğunu iddia edenler uyanın artık..

Muhabetle efendim..

Doğan AY

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

KIZIL DEVRİM - II
KIZIL DEVRİM - I

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin