Sayın Cumhurbaşkanı ve Asma Köprü

Sevgili Sayın Seyircilerimiz;

Saatlerimizin 09.00'u gösterdiği şu an itibarıyla karşınızdayız. Bir "ara haber" bülteniyle daha hepinize merhabalar deyip gündemdeki gelişmeleri başlık halinde veriyoruz:

_Vatandaş yönetimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birazdan sokakta!

_31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmasında hile yapılıp yapılmadığına dair hukuki süreci vatandaşlarımıza sorduk. Birazdan sokakta!

_Ekonomi kötüye gidiyor mu gitmiyor mu? Gidiyorsa nereye gidiyor, gitmiyorsa nerede hangi durakta, hangi otobüsü bekliyor diyerek mikrofonlarımızı sokağa çevirdik. Birazdan sokakta!

_Kimileri otellerde yer bulamazken bayramlarda yedi yıldızlı otelleri işgal edip dolu dolu para harcarken acaba bu kimilerinin ülkenin bekasına patates-soğan üzerinden yalancı enflasyon rakamlarıyla bir zarar verip vermediklerini de sokağa sorduk. Birazdan sokakta!

Bir diğer gelişmeye sıra gelmiyor; çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'mız yüzlerce korumasının karınca misali çevrelediği aracından inip Saray'a yönelmiş durumda..Evet, hemen oradaki arkadaşımıza bağlanıyoruz. Yönetmenim beni duyuyor musunuz? 

_Yönetmenim... E eee Sayın Cumhurbaşkanımız..Bağlanıyoruz..!

_"Evet, sevgili spiker; Sayın Cumhurbaşkanı'mız aracından inmiş durumdayken ve ilerliyorken acaba kaç adım attı, şu sıralarda kaçıncı adımında, kaçıncıyı atmaya hazırlanıyor? Bizleri hızlıca bilgilendirirsen bizlerde bu çok önemli sıcak bilgiyi 82 milyonla paylaşacağız. (Her nedense bu seksen iki milyonun ayırt etme gücünü hesaba katmakta beis görmüyoruz. Sanki 82 milyonun tamamı bizi anlıyor, bu 82 milyonun içinde bebeği, çocuğu ve hastası yokmuşçasına nedense hep 82 milyona sesleniyoruz; sağ olsun 82 milyonumuz da bizi pür dikkat dinliyor!)

Sevgili seyircilerimiz saatlerimiz 10.00'u gösteriyorken bir "ara haber" bülteniyle daha yüce huzurlarınızdayız. Gündeme ilişkin gelişmeleri vermeden Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Gınınçtanoğli'nun parti genel meclisinde yaptığı konuşmaya bağlanıyoruz. Kameralarımız CeHape parti meclisinde...!

Gınınçtanoğli hemen hemen şunları söylüyor:

_Biz ekonomiyi düzeltin diye kaç kez çağrıda bulunduk, duyuldu mu? Hayır! Yahu vatandaş kirasını ödeyemiyor..Biz CHP olarak...

Sevgili seyircilerimiz sizlerden özür dileyip yayına ara verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız binlerce koruması eşliğinde esnafın yanında, taksicilerin halini hatrını sormak için attığı adımın haberini paylaşıyor ve hemen oradaki arkadaşımıza bağlanıyoruz:

_Evet, sevgili spiker; söyler misin Sayın Cumhurbaşkanı'mız bizim duyamadığımız kaç cümle sarf etti? Beni duyuyor musun sun sun suunnn? Galiba sesim ulaşmıyor karşıya..? Evet eveet et et eettt! Şimdi alıyorum sesinizi? Acaba Sayın Cumhurbaşkanı'mız seksen iki milyonla paylaşmakta geciktiğimiz kaç cümle kurdu ve şu anda neler söylemekte? Seni dinliyoruz..

Esnafa soruldu, taksici esnaf memnuniyetini dile getirdi. Ve sonra halka tutulan mikrofonlara halk sırasıyla konuştu. 17 yıldır gözü köreltilen, doğruyu tahmin etmede engeller yaşayan ya da işine gelmeyen bazı kesimler aşağı yukarı şunları söyledi:

Dinliyoruz:

_ Yüce Yaradan bizlere böylesi bir lideri reva gördüğü için Allah'ıma binlerce kez teşekkür ediyorum. Pahalılık her dönem yaşandı. Ürünler bir çıktı bir indi..Boşuna uğraşmasınlar, Reyiz ne yapsa yeridir, ne dese doğrudur.!

_20 yıl evvel bu ülkede türbanlı bacı ve ablalarımız özgürce öğrenim hakkından yararlanamıyor, hiçbir resmi kurumda türbanıyla memuriyetini sürdüremiyor, akıl almaz engeller yaşıyordu. Şükürler olsun ki Allah, Tayyip Erdoğan'ı bizlerin başına getirdi; artık ne türban ne memuriyet sorunumuz kaldı.(Burada vatandaşın bu yargısını doğrulayan, olaya ajitasyon yapmadan adil bir biçimde yaklaşırsak söylenenler doğrudur. Bizzat ilk gençlik yıllarımdan bildiğim, ciddi mi ciddi dışlanmışlık duygusu yaratan, fiziki görüntüyü sözde devletin, yönetim şeklinin kıstaslarına uymuyor diye yasaklayan durumlar söz konusuydu. Hiç unutmam: Sene 2000-2001(Lise-1) öğretmenimiz, tertemiz bir hanımefendi; türban yasağına yenik şekilde, boynu bükük, kafasında kalın bir perukla iki sezon boyunca dersimize girmişti. Yıllar sonra öğretmenimizin o günlerdeki halini hatırladıkça içim daha feci kavrulmuştu..Evet, türban yasağı bir vicdansızlıktı. Bunu halkımıza reva görenler lütfen CHP'nin adını, kendisini değil, CHP gibi değerli bir partiyi kendi art niyetli çıkarları için maşa yapan, usulsüz durumları, vasıfsız hareketleri özgürlük diye addeden bazı etik yaşam yoksunlarını eleştirsinler. O günkü CHP'nin içinde ne var ki bu iğrenç engelleri yurttaşımıza layık görenler her daim kulislerde, arka kapıların ardında bulundular. Bu acınası vaziyetin muhatabı; kuruluş felsefesiyle inanç, etnik köken ve benzeri durumlarda eşitliği, doğruluğu ilke kabul eden CHP değildir, CHP'yi kendi pis emellerine alet edenlerdir. Hesap sorulacaksa arka kapıları kalkan niyetine kullanan o zamanki şahıslardan sorulsun, beddua edilecekse de onlara edilsin şayet hayatta iseler.)

Vatandaşlarımız hararetle konuşuyor:

_Ne yani arabamız olmasa yaşanmaz mı bu dünyada? Benzin, mazot fiyatları tavan yapmış! Yapsın bize ne? Binmeyiz arabaya, satın almayız araba! Yakarız Trump denen herifin dolarlarını, olur biter! Dış güçlermiş, olsa olsa onlar leş güçler olur, onu da akbabalar yer!(Ne espri ama! Öyle değil mi? Gülsenize! Lak lak lak laaak, hah hah hahh haaa) Allah, Reyiz'i başımızdan eksik etmesin! O hep başımızın üstünde dimdik dursun

Şöyle bir kafiyeli söz söyleyelim de dualarımız Reyiz'imize ulaşsın:

Dün ne idik
Şimdi neyiz?
Giden gitti
Geldi Reyiz

...

Sayın Seyircilerimiz saatlerimiz 11.00'i gösterirken yeni gelişmelerle yeniden karşınızdayız. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti genel meclisinde bir konuşma yapıyor, şimdi arkadaşımıza bağlanıp konuşmanın detaylarını öğreniyoruz!

Sevgili seyircilerimiz, özür dileyerek konuşmaya bağlanamadığımızı iletmek istiyorum. Çünkü bir son dakika gelişmesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Beyaz Saray'a adım attığına vakıf görüntüleri paylaşıyor ve spiker arkadaşımıza bağlanıyoruz. Evet, sevgili spiker; Sayın Cumhurbaşkanı'mız Trump'la hangi konuların görüşülmesi için masaya oturacak, korumalar Sayın Cumhurbaşkanı'mıza kaç metre mesafede duracak ve Trump'ın sınırlarımız hususundaki tavrı ne olacak, takibi sana bırakıyoruz!

Saat 12.00 durumda bir değişiklik yok.

Saat 13.00
Saat 14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
19.00
20.00
21.00
22.00
23.00

Saat 00.00 yani 24.00 yani gün bitti. Durum sabit! Değişen hiçbir şey yok yani. Yıllar oldu, onca sene geçti değişen hiçbir şey yok! Kim nerede olursa olsun, hangi muhalif parti lideri konuşma yaparsa yapsın isterse şehit haberi gelsin fark etmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'mız başını aracından çıkarır çıkarmaz, herhangi bir alana adımını atar atmaz, derhal sırat köprüleri kuruluyor, cehennem ateşleri yakılıyor, günahı olanlar köprüden geçemiyor, günahsız olanlarsa derhal cennetin bahçelerine koşuyor..

Hakmış, adaletmiş, eşit insanmış, hürriyetlerin dokunulmazlığıymış, siz onu benim külahıma anlatın! Bizde bu yandaş medya oldukça bizler çok seneler daha düşeriz o asma köprüden!

Engin Yeşilyurt 

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Tekrarlanan bu hainlik bir proje midir?
GAZİANTEP'TE BİR İMAM ve DÜŞÜNDÜRÜCÜ GELİŞMELER

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin