PROFESYONEL SİYASET

Din ve milliyetçilik kavramları merkezin neresinde bulunacak? Bunun gibi önemli sorular için hamasi söylemler değil sosyal gerçeklerle örtüşmüş bir anlayış ortaya konulursa profosyonel siyaset anlayışı da birlikte doğar.

Milliyetçi düşünce yapısında bulunan siyasi yapılar bir türlü profosyonel siyaseti başaramadı. Işin mutlaka ben faktörünü öne çıkartma hastalığı nükseder zamanlı zamansız bizim cenahta. Işın içine "ben" girince de profosyonel siyasetin ruhuna…

Siyaset mi yapacaksınız buyurun adam gibi meydana. Öyle kemküm etmek yok. Hakkıyla yapacaksınız bu işi. Duygusallık ara gazı olmadan. Artık romantik siyaset devri kapandı. Romantizm bir yere kadar değil mi?

Tok millet açlığı düşünmez. Hele iktidara mideden bağlı bir toplum haline gelmişsek vay halimize.

Vahşi kapitalizm budur. Bugün yaşadığımız süreç üzülerek ifade etmeliyiz ki Islam kılıfı giydirilmiş vahşi kapitalizmin bir versiyonudur."Din afyondur" diyen kominist anlayışın kapitalizmle kucaklaşmış hâlini seyrediyoruz. Günümüzde din siyasiler tarafından afyon niyetiyle millete verilmektedir. Altın vuruşa az kaldı.

Gerçekler böyle iken yapacağınız siyaset de bu gerçeklerle örtüşmeli.

Millet seçeneksiz kalmasın diyorsanız profosyonel bir anlayışla siyaset yapacaksınız. Milli olmanın din ile uyuşmaz olmadığını göstermek gerekiyor bu millete.

Işte bunun için "din" olgusunun gerçek yerine oturtarak işe başlanması zaruridir. Öyle kolay değil bu olgunun değişmesi haliyle. Yüzyılların getirdiği bir anlayış yaşıyor bu topraklarda din adına.

Profosyonel siyaset içinde din nerede ne kadar duracak?

Ne kadar milliyetçilik olacak?

Veya soruları farklı açıdan soralım.

Din ve milliyetçilik kavramları merkezin neresinde bulunacak? Bunun gibi önemli sorular için hamasi söylemler değil sosyal gerçeklerle örtüşmüş bir anlayış ortaya konulursa profosyonel siyaset anlayışı da birlikte doğar.

Yeni parti/oluşum nasıl bir yol deneyecek göreceğiz.

Tüzük ve kurucular ortaya çıksın beraber değerlendirmenizi de yapacağız. Ne kadar profosyonel bir anlayış var tahlil edeceğiz.

Siyaseti siyaset olsun diye mi yoksa bir fikri inancı iktidar yapıp Türk milleti için yeni kapı mı aralayacak göreceğiz.

Profosyonel bir siyaset derken siyasetin kuralları dahilinde mücadele etmeyi düşünüyorum. Bu güne kadar yapılan vatan millet sakarya kuru gürültüsü ile profosyonel siyaset yapılamayacağı gerçeğini görmek demek profosyonel anlayış.

Sadece dünün yaşanmışları ile bir yerlere varılamayacağı gerçeğinin idrak edilmesidir profosyonel siyaset.

Demokrasi anlayışı ile merkez oluşturmak kolay icraat görecegiz. Adının demokrat olması veya merkez olması bir kazanım olamaz.

Ne kadar merkez ne kadar demokrat ne kadar profosyonel olacak?Siyaseti tabana ne kadar yayacak?

Profosyonel bir ekip işidir siyaset. Profesyonel bir anlayış.

Bekleyip görelim işleri bir hayli zor olacak merkezdekilerin.

Allah kolaylık versin..


Doğan Ay

Telif Hakkı

© Doğan Ay @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Küflü Bir Fırçayla Hayata Dokunuşlar
BEY(İN)LER UYUŞTU

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin