Ozan Arif’i Anlamak için Önce Arif Olmak Lazım

Ozanlık, basit bir şey değildir. Ozan olabilmek için her şeyden önce muhalif bir karakter, cesaret ve eleştirebilme kabiliyeti gerekir. Güce tapandan, yalakalık yapandan, sazından yağ damlayandan ozan falan olmaz. Ozan demek halkın acılarına, sevinçlerine tercüman olan kişi demektir.

Ülkücü camia içinde saygın bir yeri olan Ozan Arif, ''şerefsiz'' isminde bir şiir yazdı. Yer yerinden oynadı. Hemen sosyal medyada ak troller ve Bahçeli yandaşlarının saldırısına uğradı. Ardından MHP, Ozan Arif'i Bahçeli'ye hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Ozan Arif'in Sayın Bahçeli'ye hakaretten ceza alıp almayacağını şu an bilemeyiz. Eğer bu ülkede gerçekten hukuka bağlı hâkimler kaldıysa Ozan Arif, şiirinden dolayı ceza almaz. Çünkü şiirinde açıkça Bahçeli'ye söylenmiş bir hakaret yok. Sadece şerefsiz dediği için bir ozana ceza verilemez. Adama şerefsiz deyince aklınıza neden Sayın Bahçeli geliyor diye sorarlar.

Ozan Arif'in yazdığı şiir, hakaret değil hicivdir.Yani taşlamadır. Taşlamanın ayarı şairden şaire değişir. Kimisi küçük taşlar atar. Kimisi ise kafayı kıracak büyüklükte taş atar. Ozan Arif'in şiiri kafa kıran türden bir taşlamadır.

Ozanlık, basit bir şey değildir. Ozan olabilmek için her şeyden önce muhalif bir karakter, cesaret ve eleştirebilme kabiliyeti gerekir. Güce tapandan, yalakalık yapandan, sazından yağ damlayandan ozan falan olmaz. Ozan demek halkın acılarına, sevinçlerine tercüman olan kişi demektir.

Halk edebiyatımızda hakaret ve müstehcen sayılabilecek birçok eser mevcuttur. Türkülerimizde cinsellik ve hakaret çoğu zaman yan yanadır. Örneğin âşık Mahsuni'nin ''Bana dönek demiş itin birisi'' isminde bir türküsü vardır. Ozan Arif'in yazdığı şerefsiz şiiri de Âşık Mahsuni'nin''itin birisi'' türküsü gibi bir taşlamadır.

Adı üstünde taşlama… Zeki Müren gibi konuşarak taşlama olmaz. Taşlama dediğin biraz sert olmalıdır. Can acıtmalıdır. Yoksa taşlamanın ne anlamı kalır? Attığın taş birilerinin canını yakmalı ki taşladığının bir kıymeti olsun.

Görülüyor ki Ozan Arif'in attığı taş hedefine ulaşmış. Sayın Bahçeli'nin canı çok yanmış ve can acısından koşa koşa mahkemeye gidip dava açmış…

Bir ozanın taşlamasına bile tahammül edemeyip canı yandığı için dava açan Sayın Bahçeli;

Geçmişte sizin gözünüzün içine baka baka ''ağzından salyalar akan köpek'' diyenlere neden aynı tepkiyi vermediniz? Tepki vermeyi geçtim şu anda size köpek diyenlerle kol kola siyaset yapıyorsunuz. Bu durumdan hiç gocunmuyor musunuz?

Türk milliyetçiliğine kafatasçılık diyenlere karşı neden aynı hassasiyeti göstermediniz? Türk milliyetçiliğinin şerefi, kendi şerefinizden daha mı düşük?

Ülkücülere fatihayı okumayı bile bilmezler diyenlere neden aynı tepkiyi vermediniz?Şimdi ülkücülere Fatiha bilmezler diyenlerle yan yana pozlar veriyorsunuz. Bu nasıl bir çelişkidir Sayın Bahçeli?

Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını söyleyenlere neden aynı tepkiyi vermediniz? Neden Türklük adına dava açmadınız?

Tüm hakaretleri aşağılamaları bir kenara koydum. PKK ile Oslo'da masaya oturanlarla, Habur'da teröristleri davul zurnayla karşılatanlarla, teröristlerin ayağına mahkeme götürenlerle, teröristlerin silah depolamasına göz yumduğu için her gün şehit vermemize sebep olanlarla şu an aynı safta yer almak önce Türk milliyetçiliğine sonra da kendinize yapılmış en büyük hakaret değil midir?

Kendinize dedim. Çünkü geçmişte birçok grup toplantınızda o kadar ağır hakaretler kullandınız ki…

17 – 25 Aralık'ın hesabını yedi Cedilerinden sormazsam namussuzum dediniz.

Teröristlerle masaya oturanlardan hesap sormazsam şerefsizim dediniz.

Türk Milliyetçiliğine düşman olanlardan hesap sormazsam namerdim dediniz.

Sonuç ne oldu?

17 -25 Aralık unutuldu gitti. Hesap soramadınız.

Teröristlerle masaya oturanlarla şu an aynı masadasınız. Hesap soramadınız.

Türk milliyetçiliğine düşman olanlarla yan yanasınız. Hesap soramadınız.

O halde bu kadar iddialı sözlerinize karşı bizim de şu soruyu sormak hakkımızdır.

Şimdi şerefsiz kim? Namussuz kim? Namert kim?

Bu soruyu da hakaret olarak algılamayın Sayın Bahçeli… Kendiniz bu cümleleri geçmişte söylediğiniz için merak ettiğimden soruyorum.

Biz kime şerefsiz diyelim? En iyisi Ozan Arif gibi ortaya şerefsiz diyelim gocunan üstüne alınsın

�2�*

Telif Hakkı

© Barış Atagün @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜ, RANTSAL DÖNÜŞÜM MÜ...?
Serzeniş

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin