NATO REZALETİNİ KİM VEYA KİMLER YAPTIRDI…

NATO tatbikatlarının Norveç ayağında bir büyük rezalet sergilendi. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ortak düşman" olarak hedefe konuldu.

Türkiye'de yer yerinden oynadı. Askerlerimiz geri çekildi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'den özür diledi. ABD ve Batılı ülkelerin klasik taktiği. Önce el ense çek, nabız yokla sonrasında tepkinin şiddetine göre özür dile. Bu yöntem Türk siyasi hayatına da AKP'li politikacılar tarafından sokulmuş durumda.

Kamuoyunda tartışmalar bitmiyor. Bilhassa sosyal medya takipçileri olayı derin derin analiz ediyor. İslamı nakil dini olarak gören biat kültürünün esiri İslamcılardan akla, bilgiye dayalı yorumlar beklemek hayal olur. Onlar birilerinin iki dudağının arasından çıkacakları papağan gibi tekrar ediyor.

Rezaletin NATO veya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından organize edildiği yönünde iddialar mevcut. Birlikte organize ettiklerini düşünenlerin de mantıklı gerekçeleri var.

NATO neden yapmış olabilir? Son yıllarda Türkiye Irak ve Suriye de Rusya ve İran'la birlikte hareket ediyor. Uyguladığı politikalar ABD ve AB çıkarlarıyla çakışıyor. ABD'nin Fetö darbesinde oynadığı rol ve birlikteliklerini devam ettirmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde büyük bir güven kaybına yol açtı. NATO tatbikatında bu tür bir hata yapılması mümkün değil. Taşeronu kimler görevlendirdi, kimler göz yumdu cevaplandırılması gereken önemli sorular.

ABD Hava Kuvvetleri yetkilisi Grant, Türkiye'nin S-400'leri alması halinde NATO teknolojisine erişiminin kısıtlanacağını söyledi. Hâlbuki Yunanistan Rusya'dan S-300 füzeleri almış. NATO, "Türkiye'nin tercihine saygı duyulması gerektiği" yönünde açıklamalar yaparken ağız değiştirdi!! Demek ki Gülen'e "Artık Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasına yönelik görüşler dillendiriliyor" açıklaması boşuna yaptırılmamış. Zarrap davası da Türkiye ile ilişkilendirilmeye başlandı. AKP'li siyasilerin vurgun peşinde koşmalarının diyeti niye Türk Milletine ödetilmek isteniyor?

Olayda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parmağının olduğunu düşünenler, Atatürk ve Erdoğan'ın resimlerini hedef tahtası yapan teknisyen Norveç'e iltica eden Kürt asıllı bir taşeron! Atatürk ile Erdoğan yan yana getirilemeyecek iki isim. Bir araya getirilmeleri AKP'nin izlediği Atatürkçü politikaya destek verir mahiyette bir davranış. ''Erdoğan'ın Milliyetçi hisleri yükseltmek istediği malum. Zaten onun için MHP ile işbirliğine gidiyor. Bu olay Türk Milletinin milli duygularını harekete geçirip, Erdoğan'ın etrafında kenetlenmeye yol açar.'' diyerek burunlarına pis kokular geldiğini söylüyor.

NATO/ABD ile birlikte organize edildiğini iddia edenlerde ''Örtülü bir operasyon ve algı yönetimi var.'' diyerek NATO/ABD ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş birliği yaparak ülkeyi üçe dörde bölmek için düğmeye bastıklarını iddia ediyorlar.Görülen o ki ABD Türkiye'yi NATO'da istemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da NATO'dan ayrılmak istiyor. Bu durumun etraflıca düşünülerek analiz edilmesi gerekir. 

ABD ve Batılı müttefikler NATO içerisindeki bir Türkiye'ye saldıramazlar. Durumu diğer üye ülkelere ve dünyaya izah edemezler. Bu nedenle Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da NATO'da kalmak istemiyor görünüyor. NATO üyesi hiçbir ülke kendisini istemiyor ve dışlandı. Olası darbelere karşı yeni sığınacak limanlar bulması ve Atatürkçü ve Milliyetçi oyları alarak 2025'e kadar Başkanlık koltuğunda kalması gerekiyor. Ortak bır algı ve işbirliği varsa amaç: Türkiye'yi ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleştirmek ve daha sonra İran gibi dışlayarak tampon bir bölge oluşturmak.''tır. Sonrasında ambargo ve diğer saldırılar muhtemel. Mevcut şartlar ve konjonktür Türkiye'nin bekası ve menfaati için NATO'da kalmasını gerektiriyor.


Sevgi ve saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu

Telif Hakkı

© Sevginaz Hamevioğlu @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

AHMET KAYA, ÇİĞDEM ÖZER VE İYİ PARTİ
İYİ PARTİ TÜRK MİLLETİNİN MİLLİ VE SİVİL TOPLUM HA...

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin