MAHALLİ SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

TÜRKİYE'DE MUHALEFET VAR MI?

"Şeytan cehennemde kontrole çıkar. her ülkenin bir lav kuyusu ve her kuyunun da başında da bir zebani vardır. günahkarlar bu lav kuyularının içine atılmakta, kaçmaya çalışanları da zebani çatalı ile geri dayanmaktadır. işler gayet tıkırında, bereketli bir gün yaşanmaktadır.
Şeytan, ülke ülke gezerken, bir kuyunun başında zebani olmadığını görür ve kükrer:

"- nedir bu böyle?! neden burada bir zeban yok?!". zebanibaşı koşa koşa gelir: "- burası Türklerin kuyusudur ağam, çıkmaya çalışanı kendileri aşağı çekiyorlar zaten".

Fıkrayı okuyunca bizim muhalefet aklıma geldi inanın. Ne yaptığı belli olmayan niye yaptığını kendisinin bile bilmediği bir muhalefetimiz var hamdolsun. Kerameti sadece kendine mahsus...

Muhalefet denilince ne anlıyoruz toplum olarak hiç düşündünüz mü?

Biz de muhalefet ya vur deyince öldüren ya da destek olacağız derken b...kunu çıkartan bir kurum.
Muhalefet yalnızca iktidar karşıtı olmak değildir; bir de muhalefet denilince aklınıza sadece sol cenah gelmesin lütfen. Sol gelmesin çünkü yıllardır ülkede muhalefet denilince sol akla geliyor. Oysa muhalefet olmak sadece sola mahsus bir özellik olarak kalmamalı.

Muhalefet için Şerif Mardin ; "Bir tutum ve davranışa karşı olma, uymama, başka türlü olma, karşıtlık gibi kavramlar ile açıklanabileceği gibi, mutlak gücü sınırlama ve alternatifler önerme işlevlerine sahip bir mekanizma olarak da tanımlanabileceğini" ifade etmektedir.

Ortaya alternatif koyamıyorsanız sadece iktidar partisinin yanlışlarından medet unutursanız vah halimize..

Bunların üstüne bir de iktidar partisi genel başkanı için hak vaki olması için bekliyorsa muhalefet seyreyleyin manzarayı. Sanki bugünkü muhalefet bu iki şık üzerinde daha çok duruyor olmalı ki ne kendini yeniliyor ne de politikalarını.

Buyurun muhalefetçilik oynayan beyler hanımlar herşey ortada. Birilerinin derdi belli. Koltuğu koruma altına almak için iktidara yaklaşık oyun kuruyor. Onu anladık.

Peki siz!
Seçimler yaklaşıyor çalışmaları başlattınız mı?
Anket yaptırıyor musunuz ?

Başlattınız elbette. Unutmayın anketteki hesap YSK'ya uymuyor bunu gördünüz yaşadınız.
Çoğu Türk milliyetçisi ve CHP'li seçmen oy kullanmamayı düşünüyor ve siz hala koltuk peşindesiniz görünümü var . Artık mesele Kılıçdaroğlu İnce Akşener meselesi değildir sorun ülke meselesidir. CHP bildik tanıdık şekilde devam ediyor. Orada yeni birşey yok olması da zor.

Bu noktada sayın iyilere seslenelim;

Ne yapmalıyız diye düşünüyor musunuz? (Elbette düşünüyorsunuz.) Nasıl yapmalıyım diyor musunuz? Milletvekillerinden biri " benim amacım meclise girmekti" demişti bir söyleşide. Bu arada birileri de kazanılacak yerden belediye başkanı adayı encümen adayı olayım yeter diye düşünür mü? Kaç kişi çıkar nasıl yapayım diye düşünen? ESKİ KAFA İLE YENİ SİYASET YAPILMAZ...

Kaybedilen bir heyecan var bunu kabul edip yeni bir yol haritası çiziyor musunuz?

Yoksa aman be giden gider kalan bizim için yeter diye mi düşünüyorsunuz?

Küçük olsun sizin olsun öyle mi?

Bence artık kaybedilen coşkuyu tekrar getirin. Bunu nasıl yapacaksınız karar sizin."Yapabilir misiniz?" sorusunun cevabı da sizde.
Yola nasıl çıktınız nasıl devam ediyorsunuz bir düşünün.

Yeniden bir diriliş olur mu? Tekrar yazalım seçmenin büyük bir bölümü sandığa gitmeme eğiliminde bir düşünceniz var mı bu konuda?

Balkona çıkanların sahaya inmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz. Veya birşey yapmayı düşünüyorsunuz musunuz?

Cevaplarını bildiğim soruları niye soruyorsam ben de anlamadım.

Muhabetle efendim…

Doğan AY
×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Tasarruf dediğiniz Katar Emirinden Uçak Satın Alma...
Bilge Tonyukuk - 1

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin