Kafkasya’nın Corleone’leri

carleoni

Azerbaycan'da herhangi bir muhalif parti liderinin imkânları İlhan Aliyevin partisi YAP ile mukayese edilemez. Devletin bütün unsurları, polisi, mahkemesi, savcılığı, televizyonları bu şahsın emrinde. Diğerleri televizyonlara çıkamıyor, toplantı yapamıyor, paraları yok ve yıllarca sürebilecek hapis cezalarıyla karşı karşıyalar.

Aliyev ailesinin ne denli derin bir yolsuzluk düzenini temsil ettiği artık iyice bilinen bir gerçek. Onlar, bir dergide çıkan uzun makalenin başlığındaki ünlü 'Baba' filmine atıfta olduğu gibi, 'Kafkasya'nın Corleone'leri' olarak biliniyorlar.
Oğul İlham'ın, ülkede başkanlığı sağlama aldıktan sonra yardımcılığına eşini ataması da başlı başına bir simge olay.
Azerbaycan, bugün sivil toplumun kafasının yere bastırıldığı, temel özgürlüklerin yok edildiği, ve muhalefetinin cüceleştirildiği, habire dayak dediği bir polis devleti; otokratik bir diktatörlük.
Halk medyanın yokluğunun ürettiği hipnozla, polis devleti yöntemlerinin ürettiği korkuyla, ve Türki halkların içine sinmiş olan 'adam sende'cilikle makus talihini örgü örer gibi örüyor.
Wikileaks'in sızdırdığı belgelerde İlham Aliyev'in dikkat çekici yönetim şekli, (adı verilmeyen) eski kabine üyelerinden biri tarafından titizce özetlendi. YouTube'da yer alan "eşek videosuna" Aliyev'in sert tepkisini belirten kaynak, "O Michael Corleone değil, o Sonny" dedi.

Gürcistan'a eşek ihraç edildiğini iddia eden, aynı zamanda sivil toplum örgütlerine yapılan baskıyı eleştiren iki aktivist, eşek kostümleriyle YouTube'a video koymuştu. Bir restoranda saldırıya uğradıktan sonra gözaltına alınan aktivistler, dört ay tutuklu kaldıktan sonra uluslararası baskıların artmasının ardından gerekçe verilmeden serbest bırakıldı.
Kürt Mafyası Destekli Kara Para Suç Hükümeti
Bakü'de, "Baba" analojisi sadece Aliyev için değil, filmde Corleone ailesinin başı olan 'Vito Corleone' karakterine karşılık gelen babası Haydar için de gerçekleri ifade ediyor gibi görünüyor.

Aliyev, babasının 2003'teki ölümünün ardından tartışmalı bir seçimle göreve geldi. 41 yaşında babasının yerine geçen "playboy" imajına sahip Aliyev, günlük 1 milyon varil kapasiteli petrol boru hattı projesiyle, Azerbaycan'ın omurgasını oluşturacak resmi ve gayri resmi hazinenin ülkesine akmasını sağladı.
Aliyev babasının kabinesinin büyük bir kısmını korudu. Başbakan, oldukça zayıf ve göstermelik bir pozisyona sahip. Aile bağlantıları, Aliyev hanedanlığının devam etmesi, muhalefetin güçlenmesi ve titiz bir himaye/koruma ağının oluşturulması, Aliyev hükümetine bir "organize suç örgütü" görünümü kazandırdı. Bazı analistler ise Aliyev'in mafya benzeri bir role büründüğünü düşünüyor.
Burası Baba analojisinin parçalanmaya başladığı yer. Azerbaycan'da, baba ve oğluna sadık sanışman rolünü, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Ramiz Mahdiyev tarafından oynanıyor (filmdeki Tom Hagen karakteri).
Kafkasyanın Corleone'leri'ne Kürt Mafyası desteği
İçişleri Bakanı Korgeneral Ramil Usubov; Haydar Aliyev tarafından Karabağ bölgesinde Sovyet döneminde Kızıl Kürdistanı kurmakla görevlendirilmiştir.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Vilayet Eyvazov; yüzlerce Türk evladını kurşuna dizdirtmiştir. Haydar Aliyeve karşı çıkan Türk gençlerini öldürtmüştür.

Nahçivan İçişleri Bakanı Tuğgeneral Ahmet Ahmedov; Haydar Aliyevin emrine esasen yıllardır pkk ya silah ve kimlik temin eder.

Bakü Emniyet Müdürü Tuğgeneral Muharrem Aliyev; Baküde pkk faaliyetlerinden sorumludur. Kürt radyosu ve Ronahi kültür evini bizzat koruma altına almıştır.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövneg Abdullayev; PKK\'nın mali açıklarını kapatır, para yardımı yapar.

Nahçivan Meclis Başkanı Vasif Talıbov; Nahçivan üzerinden PKK\'nın bütün faaliyetlerini organize eder, yardım yapar. Sınırdan kaçak geçişler için ortam hazırlattırır.

AzerSun Holding Başkanı Abdulbari Gozel; İran Kürdü dür, PKK\'nın malı açıklarını kapatmakla yükümlüdür.
NAHÇIVAN\'DA KÜRTÇÜLÜK FAALİYETLERİ
Nahçıvan genelinde olmak üzere, özellikle Babek ve Şerur Rayonları\'nda artan Kürt nüfusu ve bundan kaynaklanan Kürtçülük faaliyetleri olarak gösteriliyor.

İran?daki Kürt aşiretlerin yoğunlukla Nahçıvan sınırında yerleşik olmasının yanı sıra, mevcut olumsuz koşullar nedeniyle bölgeden göç etmek zorunda kalan Nahçıvanlıların ev ve arazilerinin de özellikle Türkiye ve İran\'dan Nahçıvan\'a gelen Kürtlerce satın alınarak yerleşilmesi sonucunda, bölgedeki Kürtçülük faaliyetlerinin giderek arttığı belirtiliyor.

Bilindiği gibi, İran ve Nahçıvan\'daki Kürtçü unsurlar tarafından, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL adına kaçak mazot ve uyuşturucu madde ticareti yapılarak, mazot ve uyuşturucunun, İran\'dan Nahçıvan\'a ve buradan da Türkiye\'ye geçirilmesi sağlanıyor, önemli miktarda maddi kazanç temin ediliyor.

Türkiye ve İran\'dan gelen yaklaşık 300 Kürt öğrencinin öğrenim gördüğü Nahçıvan Devlet Üniversitesi\'nde, Kürt asıllı öğretim görevlisi, PKK/KONGRA-GEL sempatizanı Nizami Aloyev tarafından, Kürt asıllı öğrencilere yönelik, gayri resmi olarak ?Kürt Tarihi? dersi verildiği, Nahçıvan Ali Meclisi Başkanı Vasıf Talibov\'un kardeşi Muharrem Talibov ile Azerbaycan eski Devlet Başkanı Haydar Aliyev\'in Koruma Müdürlüğünü yapan Kürt asıllı Beyler Eyübov\'un ortak oldukları \"Çahan\" isimli şirket tarafından, Kürt asıllı üniversite öğrencilerine maddi yardımda bulunulduğu da biliniyor.

İş bununla da kalmıyor. Kürt asıllı Azerbaycan vatandaşı ileri gelen şahıslar ile Kürt asıllı T. C. vatandaşı bazı kişilerin kontrolünde bulunan Azerbaycan ve Nahçıvan\'daki \'Kürt mafyası\', Azerbaycan ve Nahçıvan\'da açılan tüm önemli ihalelerin, aralarında T. C. uyrukluların da bulunduğu Kürt asıllı iş adamlarına verilmesini sağladıkları da bilinen hususlar arasında. İhaleleri alan T. C. vatandaşı Kürt asıllı iş adamları, aldıkları ihalelerde çalıştıracakları işçileri, Türkiye?nin Ağrı bölgesinde ikamet eden Kürtler arasından seçerek, bu işçileri Azerbaycan ve Nahçıvan\'daki Mafya ve Kürtçülük faaliyetlerinde de kullanıyorlar.

Boyutlu ve giderek artan gelişmelerden büyük rahatsızlık duyan Nahçıvan halkı, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev\'den, \"zorunlu göçün\" ve Kürt asıllı şahısların faaliyetlerinin durdurulmasını talep ederken, \"aksi halde yakın zaman içerisinde Nahçıvan\'da bir tek Nahçıvanlının dahi kalmayacağını, kısa dönem içerisinde Nahçıvan\'a Kürtlerin hakim olacağını ve bunun da Azerbaycan\'a yansımasının da önümüzdeki dönem içerisinde hissedilir şekilde görüleceğini\" dile getiriyor.
İlham Aliyev Döneminde Kürtler
1) Ramız Meytiev Bakan ve Kürt 2)Ziya Memodov Bakan ve Rusyanın adamı Kürt 3) Beyler Eyyupov Haydar Aliyevin eski danışmanı Bir oğlu şimdi İlham Aliyevin yanında

General Beyler Eyyubov , baba ve oğul Aliyevlerin yakın koruma müdürü ve PKK-Devlet ve Barzani bağlantısını sağlayan Azerbaycan'daki bir numaralı Türk düşmanı
    Aliyev Hanedanlığı Wikileaks belgelerine konu olan servetiyle Azerbaycan'ın kaynaklarını Mafya-Siyaset ilişkileriyle nasıl harcadığı su yüzüne çıkmıştı.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

İNSAF!
BUKALEMUN

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin