İLÇE BELEDİYELERİ MESELESİ ve ÜNİTER YAPI

20190408_202305

“İki uşak  cuma namazı için camiye biraz erken gitmişler. Vakte kadar vaaz eden hoca Allah'ın varlığını ispat zımnında bir ara; ''Allah ne yerdedir ne göktedir ne şurdadır ne burdadır...............'' deyince biri ötekini dürtmüş;

-Uşağum ha bu hoca Allah yok diyecek de bizden korkayi…”

Aslında demokrasi filan yok diyecek de utanıyor muhtar emmi. 

Yok bedel ödenir yok bir oy yok YSK kimi derse o başkan yok muhtarlıklar kalksın yok sadece büyükşehir belediyeleri için seçim yapılsın ilçeleri de seçilen büyükşehir belediye başkanı atasın…

Muhtar emice demokrasi yoktur diyecek demesine de kılıf arıyor. Bizden korktuğu falan yok. Nasıl olsa biat eden bir kitleye sahip oldu. 

Yıllar önce terörist başı idam edilemez ama bu işi adında milliyetçi kelimesi bulunan bir yapı aracılığı ile yaparlarsa tepki azalır demistim. Bugün de üniter yapı konusu adında milliyetçi sıfatı taşıyan bir yapı aracılığı ile gündeme getiriliyor. Neymiş “ Sadece büyükşehir belediye başkanı seçilsin ilçeleri de o atasıymış.” Dediniz ne?

Kimse çıkıp da bunun merkezin yükünü hafifletmek gibi ucube fikirler ortaya atmasın. İlçeler duruyor yerli yerinde sadece seçimler yapılmasın buyuruyor muhtar emicem. 

Iyi güzel de seçimleri mi gayri demokratik yapacaksın? Aksi durumda bugün hdp'nin kazandığı büyük şehirlerde durum pek iç açıcı olmaz.

Şimdi gelelim esas meseleye.

Üniter yapıya dinamit koyabilecek atama ilçe belediye başkanları kim tarafından teklif ediliyor? 

Adında milliyetçi bir yapı tarafından. 

Nasıl ki terörist başını idamıdan kurtardı  bu konuda  konusunda imza atamaya çekinmeyen bu yapı şimdi de üniter yapının tartışmasına sebep oluyor. Tartışmayı açan yine aynı merkez. Milliyetçi görünümlü merkez sizin anlatacağınız.

Bu merkez İkiz Yasalar konusunda da aynı tavrı göstermişti hatırlayalım. 

Bu konuları niçin bu yapı açıklıyor?

Bu yapı milliyetçi göründüğü için...Insanımız vardır bir bildiği diyerek durmaktadır insanimiz bu yapı böyle bir şey yapmaz diye düşünmektedir. Işte bunun için tepki az olmaktadır. Bunu bilen odaklar bu merkez aracılığı ile olmaz denilen her şeyi ortaya rahatlıkla sürmektedir.

Efendim ilçe belediye başkanları atanırsa ne olur? Ne kadar masum bir teklif değil mi? Peki sonrası...

Eğer böyle bir teklifi hdp ile yapmaya kalkarsanız büyük tepki çeker. Eğer aynı teklifi milliyetçi olduğunu iddia eden bir yapıya söyletirseniz gelecek tepkiyi de en aza indirmiş olursunuz. Meselenin esas kaynağı budur.

Muhabbetle kalın efendim. 

Doğan Ay 

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

SEN BİLİRSİN
Seni İstiyorum

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin