BEYLER CENNETTE CİNSELLİK YOK!...

Sonuç olarak erkek kadının hakimi değil, koruyup gözetenidir. Kadında ailesinin koruyup gözetenidir.. Allah "mümin erkekler ve mümin kadınlara söyle" şeklinde hitap ederek kimsenin kimseye üstün olmadığını daima vurgular Üstünlük sadece takvaya göredir. Takdiride Allah Katındadır.

Beyler insanların dünyada üreyip çoğalmalarına vesile olan cinsel yaşamları Cennetde olmayacak.

Allah kitabı Kur' anı Kerimde Ey Nas "Ey İnsan, Ey iman edenler" diye hitap eder. Ey Kadınlar veya Ey Erkekler diyerek cinsiyete vurgu yapan vurguda bulunmamıştır. "Ey insanlar biz, sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık." der. Sadece kadının hakları ve toplum yapılanmasına dair ayetlerde "Nisa" diyerek "Kadın" diye cinsi kimliği vurgular. Erkekle kadın arasında herhangi bir ayrıma girmez. Kadın ve erkeği "bir elmanın iki yarısı" olarak tanımlar.

Ancak İslamcı ve bazı gelenekçi din anlayışına sahip olanlar Nisa Suresi 34. ayeti erkeğin kadına üstün olduğunu delil olarak gösterirler! Nisa Suresi 34, "Erkekler kadınları gözetir" ya da "Erkekler kadınların geçimlerinden sorumludur" manasında çevrilmesi gerekirken, çoğu mealde "Erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. O sebeple ki Allah onlardan kimini (erkekleri) kiminden (kadınlardan) üstün kılmıştır." şeklinde parantez içine alınan kişisel yorum katılarak çevrilmiştir!

Ne hikmetse aynı meallerde Nisa Suresi 32 ve Rad Suresi 4. ayette geçen aynı kelimeler "kiminizi kiminize üstün kıldık" olarak çevrilmiştir. Nisa Suresi, 34. ayetin doğru çevirisi, "Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkek evin geçiminden sorumludur…" şeklindedir.

Erkek üstünlüğüne delil gösterilen bir diğer ayet ise Bakara 228'dir. Ayeti bütün olarak okuduğumuzda böyle bir anlamla uzaktan yakından alakası olmadığını görürüz.

Allah Nahl Suresi 97' de "Erkek olsun kadın olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz." der. Hucurat Suresi 13' de, "Allah katında sizin en üstün olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır." der.

Sonuç olarak erkek kadının hakimi değil, koruyup gözetenidir. Kadın da ailesinin koruyup gözetenidir... Allah "mümin erkekler ve mümin kadınlara söyle" şeklinde hitap ederek kimsenin kimseye üstün olmadığını daima vurgular Üstünlük sadece takvaya göredir. Takdiri de Allah katındadır.

İslamı erkek dinine indirgeyip, erkek egemen toplum yaratan İslamcılar ve bir kısım gelenekçiler ahireti de ihmal etmemişler!
Onlara göre Cennete girenlere (Cennet Arapça bahçe anlamına gelir) 'Huriler' ve 'Gılmanlar' verilecek? Neredeyse verilecek Huri ve Gılman sayısını da utanmadan açık artırmaya tabi tutmuşlar..

İnsanlar Melekler kadar hata, hırs, günahlarından arınıp temizlenmedikçe, görev ve sorumluluklarını telafi etmedikçe vaat edilen mümtaz istirahatgaha Cennete giremeyeceklerdir. Melek safiyetine erişmedikçe Cennete girmek imkansızdır.

Cennette yaşayan Meleklerin cinsiyeti olmadığı gibi insanlara yoldaş, yardımcı olarak verilecek 'Huriler' ve 'Gılmanlar'ın da cinsiyeti yoktur. İnsanların dünyada üreyip çoğalmalarına vesile olan cinsel yaşamları Cennette olmayacaktır. Orada insanların üreyip çoğalmalarına gerek yoktur..

Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu

Telif Hakkı

© Sevginaz Hamevioğlu @ tahtaPod.com

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

GERÇEĞİN BAHANESİ
EKONOMİ VE TÜRKİYE BUNALIMDA

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin