Bir İYİ Parti Özeleştirisi!


Kuşkusuz Türk demokrasi tarihinde parti içi siyasetin en yoğun ve en görünür hal aldığı dönemi Türkiye, 1 Kasım 2015 sonrası MHP'de gördü... Belki de Türk siyasetinde ölmeden ve bırakmadan genel başkanı değişen, değiştirebilen ilk parti olacaktı MHP ve ülkeye bir 'Ülkü' bırakacaktı, demokrasi ülküsü.

Olmadı muhalefetin ufak hataları, öyle veya böyle bir şekilde engellendi, iktidar 'Devlet'i önümüze set çekti ! Olmadı...

Arada 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşandı, o günleri, süreci tekrardan anlatmaya gerek yok... Sonrası o kadrolar 16 Nisan 2017'de gerçekleşen Referandum seçimlerinde İl, İl, ilçe, ilçe Türkiye'yi gezerek 'HAYIR' çalışması yürüttü. Ve MHP'de siyaset yapmalarının artık imkansızlaşması, halihazırda edinilen bir taban gücü ile ülke de yozlaşmış, iki kutup haline devşirilmiş siyasete bir itiraz olarak doğdu İYİ Parti. Müthiş bir ivme yakalamış Meral Akşener öncülüğünde Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın kurduğu üst kadro ile Türk siyaseti yeni bir partiye kavuştu...

... 

İlk kongremiz 1 Nisan 2018'de yapıldı. O kongre de genel başkan Meral Akşener'in konuşması arasında söylediği bir İTTİFAK vardı ve beni en çok heyecanlandıran, umutlandıran, gözyaşlarıma engel olamadığım o İTTİFAK'ı şöyle açıklamıştı Meral hanım;

"Elbette biz de ittifak için çalışıyoruz. Durun anlatayım size. İstanbul'da Fatma hanım bana dedi ki Allah rızası için oğlumu kurtar ona bir iş bul dedi. Evet biz bu Fatma Hanım ve onun ailesi ile ittifak yapıyoruz. Toruna düğün yapmak için darda kalmış çiftçim ile ittifak yapmaya var mısınız? Anadolu'yu karış karış gezdik. Camiler çoğaldı vaizler arttı, yazın beni İYİ Parti'ye diyen Kütahyalı müftümüz ile ittifak yapıyoruz."

Sonrasında işaret ediyordu İYİ kadroları...

... 

Daha sonra iktidarın erken seçim manevrası ve sonrasında hukuksuz seçime giremeyecek kararı İYİ Parti'yi CHP'den 15 vekil almaya mecbur bıraktı ve CHP'ye minnet borcumuzu onlarla ittifak kurarak ödedik !

... 

Bu yazıyı yazmamın en büyük sebebi İYİ Parti'nin güçlü kadrosunu vekil edememesidir !

Ali Türkşen Kocaeli'nde birinci sırayı alsaydı Balyoz mağduru, Kardak kahramanı bugün Meclis'te vekil olsaydı Cumhuriyetçi kadroyu temsil etseydi İYİ olmaz mıydı ? 

Yörük Ali paşa TSK'daki Türk milliyetçisi duruşunu Meclis'e yansıtsaydı İYİ olmaz mıydı ?

Fatih Eryılmaz emekli bir emniyet müdürü olmasına rağmen 15 Temmuz gecesi şehit olmak pahasına çatışan Gazi, Kayseri 1. sıra olsaydı ve Meclis'te AK Partililere 15 Temmuz duruşunun kitabını yazsaydı İYİ olmaz mıydı ?

Onur Aydın solcu bir vatansever olarak ödüllü bir yönetmen olarak İYİ Parti'nin kültür ve sanata verdiği önemi Meclis'e yansıtsaydı İYİ olmaz mıydı ?

Osman Ertürk Özel Ülkü Ocakları eski genel başkan yardımcısı İYİ Parti gençlik kolları başkanı pırıl pırıl bir genç olarak Türk gençliğini Meclis'te temsil etseydi İYİ olmaz mıydı ? 

En azından İYİ Parti adına mecliste Yavuz Ağıralioğlu ne konuşacak demezdik, bugün kim ne konuşacak derdik !

...

3 Ağustos'ta yapılacak kongre bir fırsat bizim için, bunu iyi değerlendirir yeni Genel İdare Kurulu üyeleri çarşaf listeyle seçilir, İYİ bir çalışma yürütür, teşkilatları diri tutar ve söz verildiği üzere gençlik kolları da dahil olmak üzere atanmış kimse kalmaz, herkes seçilmiş olur bizde omuz verir yürürüz ve son olarak altını çizerek ifade etmek gerekir ki;

İYİ Parti sıradanlaşmasın, lütfen sıradanlaşmasın, arz ederiz sıradanlaşmasın, lütf ederiz sıradanlaşmasın ! Sıradanlaşmadığında teşekkür ederiz, ancak bunca uğraşa rağmen sıradanlaşırsa küfür ederiz, net !

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

İYİ PARTİ'NİN KİMLİĞİ ÜZERİNE
BİZANS PAPAZLARI İLE SİDİK YARIŞTIRMAYIN

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin