AMERİKA'DAN McKINSEY ABİM GELMİŞ

Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşan bir siyaset anlayışımız var.

Her yerde tel tel dökülüyoruz.

Fakat Allah var; bütün mağlubiyetleri, bütün beceriksizlikleri, bütün çöküşleri ve rezillikleri şanlı zaferler olarak göstermek gibi dünyada eşi-benzeri olmayan bir pazarlama maharetine sahibiz.

Ne hezimetleri, "Müthiş zafer" diye pazarlamadık ki…

***

Birisi henüz yeni oldu…

Altı aydır günde en az üç defa sövdüğüm papaz Bronsun için Reis, son ABD ziyaretinde, "Ekonomik durumumuzla hiç ilgisi yok" dedi.

Haberi izleyince kulaklarıma inanamadım. Oysa kürsülerde özellikle seçim mitinglerinde defalarca papazın ihaneti, ajanlığı  ve bu ajanı yakalayıp hesap sorduğumuz için ABD'nin bize ekonomik savaş açıp ülkemizi çökertmeye çalıştığı anlatıldı.

Bu kadar gürültü-patırtıdan sonra şimdi "ilgisi yok" deyip kenara çekildiler.

Madem ilgisi yoktu, la oğlum niye altı aydır elin adamına sövdürüp günaha soktunuz beni?

***

İmdi bir devlet büyüğümüz, meşhur yığınların karşısına geçip, "Ey McKinsey ben senin cemaziy…" şeklinde başlasa ve cümlenin her hangi bir yerinde "Ey CeHaPe!" veya "Kılıştaroğlu!" dese, bütün ahali Mc Kinsey'i başımıza belâ edenin Kılıçdaroğlu olduğunu sanır.

Ardından, "Hamdolsun, dik durup ekonomiyi Amerikalı şirket McKinsey'in denetimime verip devletin bekasını kurtardık" dese, aynı yığınlar çılgınca alkışlayıp, "Helal olsun, büyük adamsın, dünya liderisin, bu millet seninle gurur duyuyor" seklinde slogan atar.

***

Yıllar önce memlekette yüzlerce yetişmiş ekonomistimiz varken ekonominin başına ABD'den Kemal Derviş'i getirdi diye Ecevit'e söve söve iktidar olanların, aynı ABD'den ekonominin başına komple şirket getirmesi ayrı bir ironi ve aynı zamanda Allah'ın sopası yok deyiminin taze örneğidir.

Tabi anlayanlar için...

***

Dostlar, sizi bilmem ama yerli ve milli(!) hükümetin McKinsey kararından sonra kendimi Kebapçı Selahattin'den dayak yemiş Terim ve Köfteci Ramiz'den üç yemiş Galatasaray gibi hissediyorum.

Düne kadar ülkemizi perde arkasından mck mck yapan McKinsey, artıp kapı-pencere açık olarak aleni yapacak. Ve bizim yetkililer, bu durumu yetkililer havuzlar dolusu medyaları vasıtasıyla öyle bir anlatacak ki, meşhur yüzde elli bununla gurur duyacak…

İnanmıyorsanız iki saat KANAL HAVUZ izleyin; Siz bile Bayburt'u Londra, Esenyurt'u Manhattan, Konya'yı Silikon Vadisi, Bağcılar'ı Paris, Ankara'yı da Washington sanmazsanız adiyim.

***

Bu arada beyimize hediye edilen arabalı yüzük hayırlı olsun.

Bir "Ekonomi doktoru" olarak ülkemizin ekonomik hastalığına çare üretmek bir yana, ekonomi yönetiminin ABD'li MCKinsey üzerinden dolaylı olarak IMF'ye teslim edilişine bile ses çıkartmasın.

Memleketin büzüğü komple gittikten sonra oynasın dursun, arabaları ve arabalı yüzüğü ile…

***

Maalesef umutsuzluk ve yılgınlığımız o kadar arttı ki, geçenlerde bir muhabbet ortamında konu döndü dolaştı ve bir arkadaşımız, "Erdoğan emekli olmadan, Kılıçdaroğlu CHP'den ayrılmadan, Bahçeli evlenmeden, Perinçek de hacca gitmeden Türkiye düzelmez" dedi.

Yakın dönemde bunların hiç birisi olamayacağına göre anlaşıldı biz öleceğiz yani...

Öleceğiz dedim de, şimdi param olsa reyisin Papaz Bronsun hakkında ABD'de yaptığı açıklama ve damat bey'in ülkemizin ekonomisini McKinsey adlı şirketin denetimine açışından sonra hemen gidip bir Iphone alırdım. Ölüp de bir daha mı geleceğim dünyaya.

Hatta çok milliyetçi, siyasi hayatı aynı milletimiz gibi şehit ve gazilerle dolu olan bir partimizin Dalaman ilçe başkanı, bir Güneydoğu şehidimizin babasını dövmüşken düzine ile alırdım.

Çünkü iPhone gerçek.

Bir de ölüm…



29.09.2018

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

İFLAH OLMAZ BEYİTLER
KEDİLERİN GÖZÜ AÇILDI YA BİZİM GÖZLER

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin