SEÇİMLER ve KAZANAN 2

Yerel seçimlerde kazanan kim sorusu üzerine kurulu tartışmalar devam ediyor/edecektir.

Bu seçim sonuçlarına hangi açıdan baktığınız önemlidir. Önemlidir çünkü bu bakış noktanız seçim sonuçları için yaptığınız yorumu da etkileyecektir. Öncelikle seçimlere katılan siyasi partiler sonuçlara nasıl bakıyor? Bu sorunun cevabını bilmeden doğru noktaya ulaşmak çok zor. Seçimler sonrası siyasi partiler durdukları noktadan baktıkları için bu seçimi seçime katılan siyasi partilerin tamamı kazanmıştır. Olay budur.

Çünkü herkes kazandığı zaviyeden bakıp ona göre yorum yapmaktadır.

Oy oranlarına bakarsanız IYI Parti lig üçüncüsü olmuş ama hiç il belediyesi kazanmamıştır. Mhp 11 il belediyesi kazanmış ama elinde bulundurduğu iki büyük ili kaybetmiş ve oy oranı olarak dördüncü parti konumuna gelmiştir. Eğer bu açıdan bakarsanız IYI Parti başarılı gibi görünecektir. 50 yıllık bir siyasi partiyi geride bırakmak başarıdır IYI Parti cephesinden.

Kim nasıl değerlendirilse değerlendirsin sonuçta göreceli olacaktır.

Başarlı olanlar Sayın Imamoğlu Sayın Yavaş Sayın Böcek gibi isimlerdir.

Bunun dışında başarı tanımlamak bu ittifak sarmalında çok zor. Iğdır Kars düşünülürse kazdım diyerek havalara girmek ne kadar doğrudur? "Kalelerim" dediğin illerde yerle bir olmak ne kadar başarıdır? Tek bir il kazanmadan başarılı nasıl olunur? Bir yığın soru.

Bu ülkenin doğru politikalar üreten bir sosyal demokrat yapıya ve merkezi esas alan bir siyasi kuruma ihtiyacı vardır.

Siyasette bu sonuçlar belki yeni bir dönem başlatır. Türk milletinin kaybolan umutlarını yeşerten yeni bir sayfa. Belki de farkında olmadan kazanan Türk milleti olacak bu seçimler sonunda.

Mevcut düzenin koruyucusu kollayıcısı yapılar yerine yeni bir bakış açısı yeni bir yapı.

Milli iradeyi esas alan katılımcı tabandan tavana doğru yükselen bir yapı. Demokrat Türk milletinin değerleriyle kaynaşmış bir yapı. Bu seçimlerin kazananı ancak böyle bir oluşumla millet olacaktır. Bunun dışında bütün partiler başarılı olduğunu söylemeye devam edecektir.

Sonucu herkes kendine göre yorumlayıp kendini galip ilan edecektir.

Muhabbetle kalın efendim.

Doğan Ay



×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Türk Milleti, Ekrem İmamoğlu İle Kararını Vermişti...
OZANIM

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin