EZBERLERİ BOZMAYA DEVAM EDELİM

tp_Blog_Pic_Alagoz

Turan kurultayı Macaristan'ın Budapeşte şehrinde yapılıyor.Türk kökenli bütün toplulukların Kızıl Elma'sı Turandır.Macaristan hristiyan ve organizasyonu yapan ülke.

Bizim milliyetçiliğimiz ve turancılığımız Türk-İslam ülküsü ise müslüman Türk Turancılığını mı yapacağız?

Seküler milliyetçilik kötü bir şeyse İslam'la soslanmış milliyetçilik ile Türk Birliği'ni sahi nasıl sağlayacağız? Irk kardeşliği olmaz din kardeşliği mi olsun?

Din kardeşliği esas alınacaksa Akp var. Ona tabi olalım. İslam'a güzel hizmetleri oldu(!)

Türkiye Cumhuriyeti seküler milliyetçilik ve laiklik ile hem Türk Milleti'ne hem de yüce dinimize en büyük hizmeti yapmıştır.

Türk Milliyetçiliği yönetimde sekülerdir. Ancak vatandaşının başta İslam dini olmak üzere bütün inançlarını kutsal kabul eder. İnsanlarımızın dinleriyle değil hayat standartlarıyla ilgilenir.

Türk Milliyetçiliği; Türk Milleti'nin egemenliğini kabul eden vatandaşlarının inançlarını, mezheplerini ya da dinlerini ölçü olarak almaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmasını esas alır.

Din kardeşliği bağlayıcı unsur olsaydı Arap dünyası bu halde olmazdı Diğer islam coğrafyaları bu duruma düşmezdi. Din adına ortaya çıkan terör örgütleri, müslüman halkın kafir dedikleri Avrupa'ya sığınması hiç mi sizi düşündürmüyor?

Bir insanın milliyetçi olması için dindar, deist, ateist ya da herhangi bir değere inanmasını da gerektirmiyor. Türk milleti için kalbi çarpıyorsa o yetiyor. Diğer özellikleri bireyin kendi tercihleridir.

Kuvay-ı Milliye içinde yer alan insanların dindarlığı mı ölçüldü, yoksa mezhebi meşrebi mi sorgulandı?

Hic biri olmadı. Türk milletinin mukadderatı onları bağlayan tek unsurdu. Zira din adına Türk'e yapılan zulümleri, Yemen, Afrika ve Arap çöllerinde yaşadık. Demek ki din kurtarıcı unsur değildi. Bedel ödendikten sonra bu gerçek fark edildi.

Yetmez mi?

Osmanlıcılık ve İslamcılık devleti kurtaramadı. Balkan faciası ve Ortadoğu olayları hiç mi kulağınıza küpe olmadı?

Dolayısıyla Türk Milliyetçiliğini cemaat-tarikat mantığıyla tahlil etmek Türk milliyetçiliğini bilmemektir. 

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

TARİKATLARIN CEMAATLERİN OYU VARSA MASUMLARIN DA A...
KAN ÇANAĞI

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin