EYYY AMERİKA

Yok öyle kürsüden yüksek voltajlı bağırmak ;"Amerika'dan hesap soracağız!"
Olmuyor işte bağırıp çağırmakla görün bunu. Önce sen kapının önünü temizle muhterem. Darmadağın ettiğin milliyetçi ülkücüleri bir toplarla.
Hangi hesabı soracaksınız? Buyurun hesap soracağınız ABD ve Avrupa ülkelerinin bir kısmı ile ilgili ticaret verileri.

Hamaset ile bir yere kadar gidersiniz ancak. Belki peşinizden koşan 18-25 yaş aralığı size inanır ve devletin başına bağırarak gelinir diye düşünülebilir ama gerçek hiç öyle değil. Aslında gerçeğin öyle olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz lakin böyle nutuk atmak hoşunuza gidiyor belli. "Padişahım çok yaşa " diye bağıranlar olduğu sürece sizin de yüksek tonda bol soslu nutuklarınız bitmeyecek.

Sonra da çıkıp milliyetçiler niye iktidar olamıyor diye düşünüyoruz yorum yapıyoruz..

Idealizmi öldüren iki kavramdan biri methiye düzmek diğeri ise idealleri sloganlara hapsetmek. Padişahım çok yaşa yalakalığı hastalıklı bünyeye yerleşmiş virüs gibi beynimizi işgale devam ederse işte böyle oturduğumuz yerden Amerika'ya kafa tutarız hava atarız.

Kısaca öyle nara atmaya benzemiyor bu işler a iktisat doktorum. 2015 verilerine göre 9 aylık alış veriş tutarımız 13 milyon dolar. Nereye kime kafa tutuyorsun?

Buyurun resmi veriler. Ve biz ey diye devam edelim. Nasıl olsa dilin kemiği yok.
"ABD, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Almanya, İngiltere, İtalya ve Irak'ın ardından, en çok ithalat yapılan ülkeler sıralamasında da Çin, Almanya, Rusya ve İtalya'nın ardından 5. sırada yer aldı.
Türkiye'nin ocak-eylül döneminde ABD'ye ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 artarak 4 milyar 813 milyon 696 bin dolara yükselirken, ABD'den ithalatı yüzde 0,1 azalarak 8 milyar 623 milyon 945 bin dolara geriledi. 2015 yılı ocak-eylül döneminde, Türkiye'nin ABD'ye ihracatı 4 milyar 763 milyon 403 bin dolar, ithalatı ise 8 milyar 632 milyon 369 bin dolar olmuştu."

Doğan Ay



Telif Hakkı

© Doğan Ay @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

BİLGE ÇOCUKLAR YETİŞTİRELİM
SON SEFER

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin