BİZİM ULAN BU MEMLEKETİN TAPUSU!

İtiraz edilemez çünkü gayet adil bir paylaşım. Herkes mıntıkasına dönsün konu kapanmıştır. ''Şahsi hesaplar sonrası toplu hesaba gelindiği vakit bizim MHP genel merkezindekilere bakıp halimize şükrederiz belki'' diye kendimi teselli ediyorum artık. Kurban olduğumun ateşi de adil olacak şüphesiz. 

Lutfedip bu yazıyı okuyanları bir empati yapmaya davet ediyorum. Derin bir boyut geçişi de diyebiliriz. 

Şimdi öldüğümüzü ve günahlarımızdan ötürü cehenneme girdiğimizi varsayalım. (Eminim okuyanların %90'ını cennetlik ama tek başıma girdiğimi düşünmek sıkıcı geldi. Beni empatik olarak yalnız bırakmayınız lütfen.) Sonra bir bakmışız, biz cayır cayır yanarken cennetten Henry Sidgier isimli bir adam bize nanik yapıyor. Kendimi koydum bu olayın içine.

Nasıl yani? "Tanrım o Müslüman bile değil" gibi cümlelerle kendime pay çıkarmaya, kendimi kurtarmaya çalışıyorum. Tanrı adildir, açıyor tüm geçmişi önümüze. Henry de yanımızda tabi. Adamın cennete girmesinde tüm kadınların payı var. Düşünün, benim annem bile "Allah cehennem yüzü göstermesin" diye elin Henrysine dua etmiş ölene kadar. Toplamda bana ettiği dua bu elin gavuruna ettiklerinin dörtte biri bile değil. Ah ulan ana (!) Neden diyor insan tabi. Meğer bu Henry, çamaşır makinası fikrini ortaya atan ilk insanmış. Sene 1782, yer Londra. Sıra elhamdülillah müslüman olan bana geliyor. Ben derken hepimizi katıyorum, kimse sıyrılmaya çalışmasın. Birine aşık olup kendimi jiletletlemek gibi parlak bir kariyerim bile var. Kendimden başka kimseye zararim olmamış çok şükür ama yararım da olmamış. Ot gibi yaşamaşım diyemem zira ot bile süt olup çıkar bir ineğin memelerinden. Ama müslüman olduğum gerçeğini hiç unutmamışım. İbadet etmediğimiz Allah'a söveni dövmüşlüğümüz var ama verdiği akılı insanlık adına yahut kendi ırkımız adına bir kere bile kullanmışlığımız yok. Sonuç itibariyle hem dünyada aşık olup kahrolduğumuz bize yüz vermedi hem de ahiretimizi mahvettik. 1+1=2 elde var cehennem. Nereye eklersen ekle.

İtiraz edilemez çünkü gayet adil bir paylaşım. Herkes mıntıkasına dönsün konu kapanmıştır. ''Şahsi hesaplar sonrası toplu hesaba gelindiği vakit bizim MHP genel merkezindekilere bakıp halimize şükrederiz belki'' diye kendimi teselli ediyorum artık. Kurban olduğumun ateşi de adil olacak şüphesiz. 

"Gel bakalım MHP gurubu" diyecek mevla. "Dünya da ne yaptınız. İnsanlık alemine nasıl hizmette bulundunuz ? "
Sözcü olarak Oktay Vural'ı yollarlar belki yine ama bence Semih Yalçın gitmeli. Neyse, giden cevap verecek " Tanrım, biz şehit kanlarıyla sulanmış ve büyümüş bir davaya hizmet ettik. O koltuğu 20 yıl kimseye vermedik. Vermemek için bu yolda her şeyi mübah görüp her türlü dalavere ve yalana ortak olduk. Memleketin selametinden, devletin bekasından ve hatta vatan toprağından daha üstün gördük o koltuğu. Vatanı satabilir ama koltuğu satamayız diye and ettik. Memleket refaha çıksın safsatası ile (!) Koltuğa aday olanları vatan haini ilan ettik. Hele bir kadın vardı ki, evel Allah namusuna bile laf ettik ama koltuğu vermedik. Versek MHP vatanı kurtardı diyecekler. Dedirtmedik. Sonradan gidip başka parti kurdu da rahatladık. Biz baraj altında kaldık, memleket yangın yeri oldu, tüm vatanseverler umudunu ona bağlayıp yol aldı, gerisi malum. Ama biz vermedik o koltuğu Tanrım. Partinin kepenklerini indirdik ama vermedik. Hizmet ettiğimiz yeri sende biliyorsun Tanrım." Tanrı "demek hayatınız böyle geçti. Ne denir ki, iyi halt ettiniz" manasında onları cehenneme attığında, namaz kılmayan arada rakı bile içen ama vatanını satmayıp kendi milletine kendini adayan, varlığını bu uğurda armağan edenler, mesele memleket meselesi deyip milletin ve devletin bekasını her şeyin üzerinde tutan kadınlar ve erkekler de cennetten onlara nanik yapacak kısmetse. En azından ben buna inanıyorum. Zira Türk, Tanrının yeryüzündeki kılıcıdır. 

Selam olsun o kılıcı haine bileyene.
Selam olsun vatan uğruna toprağa düşmeyi göze alıp bir avuç toprağını ihanete peşkeş çekmeyene.
Selam olsun, vatan toprağını parti ve amblemlerin üzerinde tutup ''MESELE MEMLEKET MESELESİ EFENDİLER'' diyen Ümit Özdağ'a
Selam olsun, erkeklik dendiğinde sadece uçkur bağı akıllarına gelenlere inat yüreğinde yüzlerce erkeğin mertliğini taşıyan Meral Akşener'e. Selam olsun, korku cumhuriyeti yaratmak isteyenlere rağmen korkusuzca ''BİZİM ULAN BU MEMLEKETİN TAPUSU'' diyen vatanın öz evlatlarına.
                           Bilge Edip ECE

Telif Hakkı

© Bilge Edip Ece @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Bozkurt, Hiçbir Siyasi Partinin Sembolü Değildir
AÇILIM

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin