BIR SEVDANIN ADI: AHDE VEFA TURAN BİRLİĞİ DERNEĞİ KONYA

Politik sermayenin davanın önüne geçtiği koltuk derdinin dava adamlığını yendiği bu günlerde yüreklerimize su serpen bir sivil toplum örgütünden bahsedeceğim…

Bir kaç serdengeçtinin kurduğu ağır ağır yol alan bir sivil toplum örgütü. Reklamdan uzak günlük politik kaygılardan uzak yanan çoban ateşi. Yüreği Turan sevdası ile dolu bir sivil toplum örgütü. Konya Ahde Vefa Turan kuruluş amacının bir bölümünü şöyle ifade ediyor:

"Politik hiç bir amacımız ve beklentimiz yoktur. Türk Milliyetçiliği düzleminde Ülkücü dünya görüşünü yansıtacak olan çalışma prensiplermiz ve yönetim kadromuz tamamen hizmet gayesi güderek samimi ve gönüllülerden nüteşekkil bir ruhla görev bilinci ile vazife ifa edeceklerdir.

Özgürce ve fakat adaba uygun olarak tartışılan, konusunda uzman ve liyakatli insanların düşüncelerine başvurulan fikir teatileri...

İyi günde, kötü günde dayanışma ve yardımlaşma anlayışına dayalı dostluk ortamları...

Türkün ruh dimağından süzülüp gelen tarih şuuru…"

Konya Ahde Vefa Turan platformu yüzde yüz MILLI ve TURANİ bir oluşumdur.

Unutulan değerlerimizi yaşatma hedefindedir Ahde Vefa Turan Platformu.

Gerek yurt içinde gerekse Türk'ün yaşadığı her noktaya ulaşma gayreti ile hareket eden devletin unuttuğu yerlere el uzatan sivil toplum örgütüdür.

Hedefi tamamen hizmet olan gayretini enerjisini bu yola harcayan Konya Ahde Vefa Turan Platformu parçalanmış birlik için bir umut ışığıdır. Bir çoban ateşi. Öyle bir ateş ki yürekleri ısıtan.

NEDEN AHDE VEFA TURAN? Sorunun cevabını yine Ahde Vefa Turan Platformu'dan alalım:

"Neden AHDE VEFA -TURAN İsimli bir sivil toplum kuruluşu kurmak ve geliştirmek gayretindeyiz?

Kalabalıklaşan şehir hayatının getirdiği yoğunluk esnasında farkında olmadan kalabalıklar içinde yanlızlaşan ve kendi kabuğuna çekilen fert " insan" faktörünü yeniden milli ve kültürel sosyal ilişkiler ortamına çekebilmektir ilk gayemiz."

Yapılan hizmetleri tek tek sıralamak elbette çok zor. Yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları ancak ikinci bir yazıya bırakmak gerekir.

Şimdilik bu güzide sivil toplum örgütünü yaşatmak maddi ve manevi desteği esirgememek gerektiğini unutmayalım.

Allah razı olsun emeği geçenlerden.

Doğan Ay

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

BIR SEVDANIN ADI AHDE VEFA DERNEKLERİ 2
FİKRİNİZ ZİKRİNİZ KIT

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin