​100 YILLIK ARJANTİN BONOSU

Yiğit Bulut, Kerem Alkin ve benzerleri gibi kronik iktidar aşıklarının ise Varlık Fonundaki kamu mallarını da teminat göstererek kaç dolarlık tahvil satabileceğini göreceğiz.


Geçen seneye kadar temerrütte olarak borçlarını ödeyemeyen Arjantin hazinesi, bu sabaha karşı uluslararası kurumsal fonlara, 100 yıl vadeli 2.75 milyar dolarlık hazine bonosu sattı. 

Arjantin pezo'su azıcık istikrar gördü ve emeklilik fonları başta olmak üzere  100 yıllık Arjantin bonosuna 3 katı teklif geldi.

Arkadaşlar,

Hani diyorlar ya Moody's, S&P gibi rating kurumları ne işe yarar. Yatırım yapılabilir notu verdiler mi bir ülkeye, Arjantin gibi bir sene öncesine kadar batık bir ülke dahi olsa, azıcık parasal ve siyasi istikrar hatrına 100 yıllık bono satabiliyorsun.

İkincisi ve en önemlisi: Dünya'da kurumsal yatırımcıların kulaklarından para fışkırıyor. Ve bu paraların bir kısmını park edecek yer arıyorlar. Türkiye, mevcut yönetimle aldığı bütün fonları çok kötü kullandı ve öylesine siyasi saçmalıklar yaptı ki, Türkiye yatırım yapılamaz hale geldi.

Düşünün azıcık ekonomik istikrarımız, geleceğe yönelik projelerimiz ve ondan da önemlisi siyasi huzurumuz olsa Türkiye'ye nasıl 100 yıl sonra ödenmek üzere fon çekebiliriz. Ya durum şimdi nasıl? ortalama vade 3-4 ay....

3 sene önce iddia etmiştim. Türkiye'ye kendi kuracağım ekiple 1 yılda 50 milyar $ doğrudan yatırım ve uzun vadeli fon getiririm diye. Bu iddiamı tekrarlıyorum ve 1 kuruş teminat göstermeden "en az" 50 milyar $ olarak güncelliyorum.

Yiğit Bulut, Kerem Alkin ve benzerleri gibi kronik iktidar aşıklarının ise Varlık Fonundaki kamu mallarını da teminat göstererek kaç dolarlık tahvil satabileceğini göreceğiz.

Umutsuz olmayın gönüldaşlar, önce Allah sonra da biz varız. Türkiye'nin teminatı bizleriz...

Halil Ibrahim Bayrakçı

Telif Hakkı

© Halil İbrahim Bayrakçı @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

GERÇEĞİ KONUŞALIM, GERÇEĞİ!
PALTODAN ÇIKANLAR

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin