Yediği Ayazı Unutan Kurdun da Avradını

​Sessizliğe alerjimiz var bizim. Küçük harflerde patlar bizim kulak zarımız. Ülkenin kaderidir. Bu milletin kaderidir bu. Demiyorum Ahmet, Mehmet. Hüseyin'e kadar gider bu. Yamalı pantolonla yattığı gecenin sabahında takım elbiseyle uyanmış gibiyiz. Sosyal bir devlet olmayı gerektirecek her şey bol geliyor bize. Alışmamışız, durmuyor üstümüzde. Duracak gibi de görünmüyor. Bir yanda Kavimler Göçüne geç kalmış, Altaylardan bizi seyreden milliyetçiler bir yanda tabanını tanımayan, Avrupa yakasından gelemeyen, gözlüğünün camına tenezzül etmeyip üzerinden bakan burnuna dağ bulamadığımız solcular. Neden mi? Takın yakın gözlüklerinizi beraber bakalım.

Devletin altın künyesi şirketler gitti. Fabrikaların dumanı gitti. Sahiller gitti. 1. derece sit alanları, ormanlar gitti. Dereler gitti. Askerde, poliste itibar gitti. İnsanlarda onur, gurur gitti. Çocuklarda namus gitti. Nerde bu vatan aşıkları! Neden sesleri çıkmıyor! Baskılarla mı boğuşuyor? At izi it izine karıştı da Köroğlu'nun küheylanını mı ararlar? Yoksa kendini yılbaşı ağacı görmüş yobazlar gibi kendini uzun saçlı, küpelilere, Ramazan ayında sigara içenlere mi odakladı? Neredeler!

Gecesini gündüzüne takıp kendini unutan, ne yapsa boğazını doyuramayan emekçiler varken, çocuğu toplumda mahcup olmasın diye ömrünü bonkörce harcayan babalar varken, patron oğlu Jeeplerden inmesin diye küfrü dua kabul eden işçiler varken solcular nerde! İsmi yazılı bardaklarda kahvelerini mi içiyorlar? Yuvarlak gözlükleri ve fularlarıyla garsonun getirdiği meyveli sodaya pipet mi istiyorlar? Yoksul çocuklara komüncülük oynayıp kendi çocuklarını turdan tura mı gönderiyorlar? Kocaman götü ve yığınla parasından başka hiçbir şeye sahip olmayan vekillere methiyeler mi düzüyorlar! Neredeler!

Acı senin. Eziyet senin. Döktüğün ter senin. Bu onur senin. Bu bayrak senin. Devlet senin, sen DEVLETSİN hemşerim. Kimseden medet umma, kurtuluş sensin hemşerim. Adını duyduğunda burnunun direğini sızlatan değerler bu itlere bir günlük politikadır, ceylan derisi bir koltuktur, bir ihaledir hemşerim. Altaylardan ayazını, Cengiz gibi aklını, Mustafa Kemal gibi cesaretini alda gel hemşerim.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

YAVAŞ YAVAŞ
BİR KİTABIN KAYIP KRİTİĞİ: TAMER SAĞCAN’IN İLK KİT...

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin