Yargıtay Açıklamasının Düşündürdükleri

Yargıtayın Açıklamasına bakınca;

1 - Açıklamada öne alınma talebi sebebiyle dosyanın incelendiği belirtilmiş. O öne alma talebinin sebebinin, 15 Mayıs'ta toplanacak kurultay olduğu ve tereddütlerin giderilmesi için yapıldığı malum.

2 - Öne alma talebi geldiğinde ya takvim yoğun, acil ele alma imkansız denir, ya da öne alma isteminin gerekçesi olan 15 Mayıs'tan önce karar vererek tereddüt sona erdirilir.

3 - Öne alma kabul edilip, kararın henüz verilmemesinin sebebi ne olabilir? Ön incelemesini yaptık denmiş. İstense; öne alınmış ve ivediliği olan, teferruatlı olmayan bir dosya hakkındaki kararın, incelemesi yapılmışken bir gün içinde verilebileceğini hepimiz biliyoruz.

4 - İnsanlar bu tabloya bakarak iki türlü yorumluyorlar. Ya iyi niyetle dosyayı ivedilikle görüşüp 15 Mayıs'tan önce kararımızı verelim diyerek ele aldılar sonra beklenmedik gelişmeler oldu. Ya da belli bir karar çıkmasını bekleyerek dosyayı ele aldılar, bekledikleri yönde karar çıkmayınca en azından şu 15 Mayıs'ı atlatalım deme yoluna gittiler.

5 - Kendi adıma gelişmelere vakıf değilim. Senaryo yazacak halim yok. Sadece emin olduğum tek husus; bu dosya üzerinde görüşme yapılmış ve karar şekillenmiştir. Sonra ne olduysa olmuş ve karar buzdolabına kaldırılmıştır.

6 - Hadi diyelim ki 15 Mayıs'ta kongre toplanmadı. Yargıtay kararını onama yönünde 25 Mayıs'ta açıkladı. Ki aksi karar hukuken zaten mümkün değil. Artı bu yaşanan gelişmeler de zaten dolaylı olarak hepimize onama kararın çıkacağını, hatta belki çıktığını, zaman kazanma hamleleri yapıldığını gösteriyor. İşte o zaman ne değişecek? Kritik nokta burası: 25 Mayıs'ta karar açıklansa Çağrı Heyeti sıfırdan çalışmaya başlayacak. Örneğin Haziran 12'de tüzük kurultayı toplanacak. Peki, Türkiye'de MHP kongresinin bir ay gecikmesinden kim faydalanacak? Mesela iki gün önce "Partili Cumhurbaşkanı" teklifini Haziran ayı başında Meclise getireceklerini ifade eden AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli takvim verirken bu gelişmeyi rüyasında görmüş olabilir mi?

7 - Bu kongre gecikirse en büyük mağdurlardan biri ben olacağım. Benim paramparça puzzle'larım, izlenecek filmlerim, okunacak kitaplarım, sevilecek bir kızım var.

Telif Hakkı

© Cüneyt Öztürk | tahtapod.com

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

TEK SICAK YER...
ÖPERLER!..

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin