SAYIN BAHÇELİ' Yİ DÜZDEN OKUMAK.

TÜZÜK NE DİYOR?
DEVLETİN BAŞINA ERDOĞAN GELECEK.

Salı günleri geldiğinde inanın dinim titriyor. Ülkücülerin ve MHP' nin başına yine ne gibi bir çorap örecek diye. Bir hafta düşünüyor, dişi kelimeler ve net olmayan ifadelerle zehri veriyor.. Ya salondaki cılız alkış sahiplerine ne demeli.

Gelin Salı konuşmasını tersten, bir düz bir tersten değil buyrun sadece düzden okuyalım.. 

Bay Bahçeli bir kaç gün önce" Seçim barajı düşürülmeli" talebini dillendirdi. 16 yıllık Genel Başkanlığını beceriksiz ve başarısız bulduğunu, Ülkücüleri muhatap alarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etmemiş olacakki ağız değiştirdi..

Ve grup toplantısında;
  • "%10 baraj ülkeye ağır gelmektedir,düşürülmelidir..." sözleriyle partiyi baraj altında bırakacağını itiraf etti!
  • "Baraj elli artı birdir" sözleriyle Cumhurbaşkanı seçme gibi bir hedefinin ve Balgatın adayının olmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğanı destekleyeceğini itiraf etti!
  • "2019 seçimlerinde AKP ile birlikte çalışabiliriz."sözleriyle karşılığında bir kaç Ülkücümsüyü Meclise taşıyabilir, AKP' nin izin verdiği oran ve seviyede AKP içerisinde sivil toplum örgütü gibi çalışabiliriz havucunu uzattı! 
  • "Gökten kemik yağmayacak, şerefsizler, çakallar...." sözleriyle durumundan ve konumundan memnun olmayan şerefsiz, çakaldır. Derdiniz derdimiz olmayacaktır. Bize zinhar gelmeyin dedi...

Açıklamayı birde Parti Tüzüğüne göre düzden okuyalım. 

MHP Parti Tüzüğünün 3. Maddesi ' e ' bendi ' Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü" başlığında: " Milliyetçi Hareket Partisi hukukun üstünlüğünü esas alan, çok partili demokratik ve hür parlamenter rejim içinde siyasi faaliyetlerin yürütülmesi gereğine, parlamenter demokrasilerde egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğuna, siyasi iktidarların meşrutiyetinin milli iradeye dayandığını, milli iradenin tecelli ettiği yegâne merciin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna inanır. " der. 

Milliyetçi Hareket Partisi 3. madde ' e' bendini değiştirmeden çok partili parlamenter rejimi değiştirmeye, zaafa uğratmaya veya ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir eylem ve hareket içerisinde bulunamaz. Yani Başkanlık Sistemi konusunda seçim ittifakı YAPAMAZ!!! Yapıldığında tüzüğe aykırı hareket edilmiş olur. Milliyetçi Hareket Partisi Disiplin yönetmenliğinde müeyyidesi bellidir.

Parti yetkili organları, teşkilatlar, delegeler ve Üyeler Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü çiğneniyor. Partinin kapısına kilit takılacak daha ne kadar susacaksınız? Ne zaman harekete geçeceksiniz? Devletin bekası değil Bahçelinin bekasıyla karşı karşıyayız! Devletin bekası için MHP' nin ve Ülkücülerin Mecliste olması şart ise mevcutlar bilakis meçhule yok olmaya götürüyor.. Hani Devletin Başına Devlet gelecekti?

Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu

Telif Hakkı

© Sevginaz Hamevioğlu @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

GÜNDEME DAİR ''ORDAN BURDAN ŞURDAN''
REEL SEKTÖR NEYE BENZER?

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin