OZAN ARİF HAK'KA YÜRÜDÜ

Alucra'mızın yetiştirdiği ülkücü, yiğit evladı hemşehrim Ozan Arif (Arif Şirin) Hak'ka yürüdü.

...
Zamanın on yedisinde, şimdi otuz beşinde olan bir ülküdaşım ''Reis o körpecik yaşımda bana bir kaset dinlettin; o gün bugündür ülkücüyüm, yaktın beni abi'' derken; elbette ülkücü olmanın gururunu aynı zamanda uğradığımız akıbetimizin hüznünü ifade ediyordu. O'nun şiirleri, türküleri ve konserleri ile varlığı adeta seyyar bir ''Ülkü Ocağı'' hükmündeydi.
...
Ne dediyse haklı çıktı. Bugün ''Hareket'' adına ön planda olan ama o yıllarda bir defa olsun (Her nasılsa) hakim karşısına çıkmamış olanlar "Höt" korkusu ile oraya buraya sinmişlerken; o koca yüreği ile sazı elinde, sözü dilinde; basınımız yokken, ismimize dahi sansür konduğunda hiç durmadı. Almanya'da sazlı sözlü şiirlerini kasetlere yükleyerek adeta ateşleyici birer fitil olarak Anadolu'ya gönderdi. Evlerimizde dahi gizlice, yatılı okulumuzda yorganımız altında kasetlerini dinledik, şiirlerini ezberledik. İşte ülkücü gençlik olarak yüreklerimizdeki heyecanımızı bu şekilde diri tuttuk. Allah ondan razı olsun.
...
Ölüm var; sığıntı olunan bir kapıda sünepece ölmek, ölüm var; inanmış ve adanmışlık uğruna verilen kavgada yorgun düşerek ama gene de dimdik ayakta Allah'a teslim olmak var. Ozan Arif kutlu bir davanın yüce bir kahramanıydı. Biz O'ndan razıydık; önemli olan O'nun kimlerden razı olduğuydu. Onu da hesap gününde öğreneceğiz. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Mehmet Alp kardeşime, Şirin ailesinin tüm fertlerine ve ülkücü camiaya baş sağlığı diliyor, Allah'tan sabır niyaz ediyorum.

Bu arada Erdoğan'a sığıntı zavallılar; Ozan'ımıza bırakın rahmet dilemeyi, hakaret ediyorlar.

Yahu nereye yamanırsanız yamanın. Siz orada bizler burada zaten ayrışmışız, hiç olmazsa bir Müslüman gibi kalmasını bilin.
...
Sizler var ya sizler; gün gelecek biat ettiklerinize Ozan Arif'in söylediklerinden daha çoğunu söyleyeceksiniz. Ozan Arif, dediklerinin tek tek çıktığını görerek hayata veda etti, sizler ise belki de bir ihanetin çarkına su taşımış olmanın utancı ile göçüp gideceksiniz.
...
Şimdi notlarımızı alalım; göreceğiz; Cumartesi günü Samsun'da kalkacak bir cenaze ve O'nu sevenlerin samimiyetini, vefasını. Ve sonra gün gelecek, bugün güç bende diyenlerin cenazelerini de göreceğiz; eğer o cenazeleri kaldıracak dört inanmış adam bulunabilirse.

Mehmet Soral

Aha Geldim Gidiyorum

Yalan dünya işte senden,
Aha geldim, gidiyorum.
Kalanlara selam benden,
Aha geldim, gidiyorum.

Var mı sana gelip kalan,
Baştan başa murad alan,
Varın yoğun hepsi yalan
Aha geldim, gidiyorum.

Dereyi aş, tepeyi aş,
Sonu yoktur dolaş dolaş,
Günden güne yavaş yavaş,
Aha geldim, gidiyorum.

Yalan dünya sana böyle
Kimler konup göçtü söyle,
Ben de işte aynen öyle
Aha geldim, gidiyorum.

Gülemedim şöyle bir gün,
Senelerim geçti sürgün
Gönül sevdiğine dargın,
Aha geldim, gidiyorum.

Arif der ki: bunca yıl ay
Geldi geçti vay dünya vay!
Yaşamaksa yaşadım say,
Aha geldim, gidiyorum.

Arif Şirin

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

ÇOK CENAZE GÖRDÜM
YARAMAZ ADAMDI VESSELÂM...

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin