Nasıl Anlatayım

NASIL ANLATAYIM 

Akıl sağlığımı koruma adına uzun zamandır. Dünyada ve memlekette ne olup bittiği ile ilgilenmiyor gibi haber saatlerinde tv yi açmıyordum. Nasıl olsa bir biçimde olandan bitenden haberdar oluyoruz. Zamanımı okuyarak, bulmaca, Sudoku. Çiçek, böcek, sosyal medyada gezinmek v.b. emekli uğraşlarıyla geçiriyorum
İşte böyle rehavet içinde geçen bir günde öğrenmiştim vatandaşın düşüncesini.
Bir sokak röportajında gördüm. Varandaş diyor ki; " kitap okuyan insan zarif olur, nezaketli olur. Kaba ve küfürlü konuşmaz. "
Dönüp kendime bakıyorum. Ben son zamanlarda çok kabalaştım. Uzun zamandır ekrana karşı öfke kusuyorum. Ağzımdan çıkanı kulağım duymaz oldu.
Şöyle ki;
Sosyal medyada tıklanmak için tüm şuhluğuyla yarı çıplak poz vererek cinselliği çağrıştıran sözde sanatçıların paylaşımının altına " kaltak" yazmamak için kendimi zor tutuyorum.
Ekranda habercilik yapıyorum edasıyla, ekmeği zor alan vatandaşa göstere göstere, gözümüze soka soka iştahları kabartırcasına dönerleri, kebapları ağzına atan sunucuya beni duymasalarda " zıkkım ya da ziftin pekini ye" ,
Milletin geleceğini karartan siyasetçilerin akıl sağlığımızla oynayan demeçlerini duyunca kimine hadi ordan, kimine yalancının…, kimine Allah belanızı versin diyorum."
Oysa ben çok okuyorum. Acaba okuduğumu mu anlamıyorum? Okuduklarımı neresinden okuyorum?
İçimdeki magandayı açığa çıkaracak ne okuyor ne yaşıyorum ben?
Can Yücel ustaya selam olsun.
Ne diyordu ? "
"Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz..Lan bu kadar orospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz
×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

BİR ALTIN NESLİN DRAMI
Meydan Sizindir
 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin