23 Nisan

23 Nisan

104 yıl önce, saltanatın baskısı, emperyalistlerin işgali altında, silahların gölgesinde, ihanetlerin batağında, ulus bilinci oluşmamış, tek görevinin savaşa gitmek ve vergi vermekolduğuna inanmış, yorgun ve yoksul bir millete iradenin ve egemenliğin tek sahibinin kendileri olduğunu hatırlatarak"milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracak" kararını alan Mustafa Kemal ve arkadaşları,

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek bağımsızlığımızın ve cumhuriyete giden yolların temelini atan Millet meclisini açmışlardır.

Bu Meclis savaş koşullarında silahların gölgesinde ve ihanetin çemberinde bütün dünyaya meydan okumuş. Kimseden değil halktan aldığı iradeyi kullanarak emperyalistleri dize getirmiş " Hasta adam" ın küllerinden doğmasını sağlayarak saygın ve güçlü bir millet ve devletoluşturmuştur.

Umarım bu onurlu günün hediye edildiği küçük hanım ve beyler bir gün o mecliste oturduklarında,

Bu meclisi ve cumhuriyeti kuranları ve de

" egemenliğin kayıtsız şartsız milletin " olduğu gerçeğini unutmazlar.

Bu milletin sizi o sıralara onların adına düşünüpkarar vermek için getirdiğini,başka bir irade için yetki ve karar sahibi olamayacaklarını unutmamalıdırlar.

Yani demem o ki, her ne yapacaksanız milletten aldığınız yetkiyi kötüye kullanmadan onlar adına, ondan daha güçlü bir iradenin olmadığını düşünerek kullanmalısınız.

Size güveniyor ve inanıyoruz çocuklar ,bayramımız kutlu olsun.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

İYİ PARTİ KONGRE İZLEMİM
İYİ PARTİ KONGREYE GİDERKEN
 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin