İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN 1947' DE ALDIĞI KARARI HAYATA GEÇİRİYOR

Trump Kudüsü İsrail'in başşehri olarak tanıdı ve büyükelçilik açacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı' nı (İTT) Olağanüstü İslam Zirvesi için İstanbul' da topladı. Toplantı sonucunda yayınlanan deklarasyonda "Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ilan ediyoruz. Bütün ülkeleri bunu tanımaya davet ediyoruz. ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararından geri adım atmazsa tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır" ifadesine yer verildi. 

İTT toplantısına katılmayan Suudi Kralı Selman, Doğu Kudüs'ün(!) Filistin'in başkenti olması gerektiğini söyledi. İsrail Başbakanı Netanyahu da "Bütün bu deklarasyonlar bizi etkilemez. Kudüs'le ilgili bir diğer gerçeği de kabul etmek gerek. Bu kentin sadece İsrail'in başkenti olduğunu söylemiyoruz.. " cevabını verdi. 

Kudüs üç semavi dinin mensupları tarafından önemlidir. Tarih boyunca yaşanan savaşların nedeni dini motiflerle örtüşen çıkarlar tespitini yapabiliriz. 1897 yılında yapılan Birinci Siyonizm Kongresinde, Filistin'de bir Yahudi Vatanının kurulması ve Dünya Siyonizm Teşkilatı'nın bu amaca ulaşmak için faaliyete geçirilmesi kararı alındı. Kongre akabinde bölgeye Siyonist göçmenler gelmeye başladı. 

Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere'nin desteklediği Arap güçleri Osmanlı hakimiyetine son verene kadar Filistin ve çevresi Osmanlı idaresindeydi. İngiltere 1918'de bölgeyi işgal etti. 1920'de Milletler Cemiyeti İngiltere'ye, bölgenin idaresi için manda yetkisi verdi. 

İngiltere Araplara bağımsızlık, Yahudilere Filistin'de bir vatan kurulması, Fransa ve İngiltere arasında imzalanan Sykes-Picot Antlaşmasıyla Yahudiler ve Araplar arasında bölgenin ikiye bölünmesi ve Filistin'de uluslararası idare kurulması sözlerini verdi. Siyonistlerin önderlerinden Lord Rothschild'e gönderilen mektupta (Balfour Deklarasyonu) verilen sözler bildirildi. 

İngiltere bölgeyi yeterince karıştırıp dengeleri Yahudiler lehine değiştirdikten sonra Siyonist-Arap sorununu çözme sorumluluğunu Birleşmiş Milletler'e (1947'de ) devretti. " BM'nin kurduğu özel komite, İngiltere' nin verdiği üç sözden biri olan bölgeyi Filistin ve Arap devletleri arasında bölme teklifini çözüm olarak teklif etti. Teklifi Filistinli temsilciler reddederken, Yahudi temsilciler kabul etti. " Filistin'in yüzde 56,47'sini Yahudi devletine, yüzde 43,53'ünü de Filistin'e bırakılıyordu. Bugün Filistinliler topraklarının sadece yüzde 15'ini kullanabiliyor..

1948'de İsrail devleti kuruldu. Siyonist İsrail devletine en büyük desteği İngiltere ve ABD' li Evangelistler vermektedir. ABD ve İngiltere'de 19'uncu yüzyılda ortaya çıkan Evangelizm Protestanlığa dayanmaktadır . "Protestanlar da, Eski Ahit'e inanmaktadırlar. Yahudilere hizmet veya yardım etmek dini bir görev olarak algılanmaktadır.(Örneğin, İngiltere Protestan Anglikan Kilisesi) Evangelistlerin sayıları ABD'de 70 milyonu, dünya üzerinde de 500 milyonu buluyor." 

"Evangelistler'e göre, 2000'li yıllarda Ortadoğu'da iyi ve kötü arasında kaçınılmaz olarak bir savaş gerçekleşecek (Armageddon), Hz İsa yeryüzüne inecek ve kıyamet kopacak. Amaçları, kıyametin kopmasına giden süreci hızlandırmak. Bunun için çalışıyorlar. "

Evangelistler'le, Yahudiler arasında bir amaç birliği var. Mescid-i Aksa'nın yerine Süleyman Tapınağı inşa edilmeli ve Kudüs başkentli İsrail vaat edilmiş topraklara kavuşmalı. Seçilmiş insanlar olduklarına inandıkları Yahudi'lerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorlar. 

Büyük Ortadoğu Projesinin kökeninde "Eski Ahit" de yer alan bu felaket iddiaları yer alıyor. Evangelist dini önder Bush' un Irak savaşının nedenide budur. Evangelist Trump' ında seçilme gerekçesi "İncil'deki kehaneti gerçekleştirmek" olabilir mi? ABD başkanları Bush' dan Trump'a bu projeye hizmet ediyor...

1947'de Birleşmiş Milletlerde Filistin' in Siyonist İsrail ve Filistinliler arasında ikiye bölünmesi kararı bugün hayata geçiriliyor. Kudüs'ün ikiye bölünmesi Doğu Kudüs sözünün edilmesi bilinç altında ön kabule zemin hazırlama çalışması. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında İstanbul'da toplanan İTT 1947' de Birleşmiş Milletlerde alınan kararı hayata geçiriyor diyebiliriz!!! Fakat geçen sürede Filistin yüzde 41.47 oranında toprak kaybetti.. İlginç olanı Suudiler ve İsrail alınan kararları mutluluk dansıyla kutluyor...


Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu 

Telif Hakkı

© Sevginaz Hamevioğlu @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

NERDESİN?
SORUNLU ZORUNLU EĞİTİM

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin