ANAHTAR MI OLDUNUZ?

ANAHTAR MI OLDUNUZ?

NOT: DARILMAK GÜCENMEK YOK.

Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde anahtar olmuşlar kendileri efendim. Ne mutlu onlara! Gerçi anahtar mı maymuncuk mu tam belli değil ama olsun maydanoz olmak için adım atılmış en azından.

Hey gidi günler hey.

Nereden nereye!

Cumhurbaşkanı olacak gücünü (en azından ikinci tura secimi bırakmak) bozuk para gibi harcayıp kilit duruma gelmek büyük başarı.

Politik sermayesini tüketenler için kilit olmak yeni bir sermaye kapısı.

Şimdi siyasetin erbabı büyüklerim bana stratejik derinlik diyecek kocaman laflar edecek. Lakin iki yılda nasıl bu duruma geldiğini söylemeyecek bu politik büyükler. Harcanan emekler kilit olmak için miydi muhteremler? Allah için hâlâ kongresini yapmamış iller var. Görün artık. Bırakın anahtar olmayı da yola çıktığınız tarlada(!) yapılan kurultayda mübarek ramazanda kilometrelerce yol gelen sonra küstürdüğünüz ınsanları kazanmayı düşünün. Sakın bu insanlar adaylık istiyor makam istiyor demeyin.

Ezber bozmak için yola çıkanlar ezberleriyle yol alamaz. Türk milleti sizden ezberi bozup statükoya başkaldırı bekledi anahtar olmayı değil efendim. Diyelim ki anahtar konumuna geldiniz kârınız ne olacak?Biz anahtar konumdayız cumhurbaşkanını seçeriz mi demek istiyorsunuz? Kime anahtar konumundasınız? Akp mi chp mi? Malum sadece anahtar konumuna geldiğinize göre politik arenaya giriş noktanızdan bir hayli uzaklaştırdınız sizinle yürüyenleri. Sürekli küskünler üretiyorsunuz. Eleştirenleri ihraç etmekle tehdit ediyorsunuz. Gündemden uzak yaşıyorsunuz. Defalarca ifade edilmesine rağmen sivil toplum örgütü oluşturamıyorsunuz. Yenilik gençlik hareketi diyor eskimiş hatta son kullanma tarihi geçmiş politikacılarla iktidar - pardon kilit parti- olmayı hedefliyorsunuz. Iki yıl geçti hâlâ kongresini yapmayan iller var kayyum devreye girebilir ama olsun kilit olmak iyidir.

Doğan Ay



×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

ZIRVADAN ÖTE
SİYASİ GÜNDEME DAİR

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin