DÜŞMAN KAZANMA SANATI

Düşünüyor musunuz?

Okuyor musunuz?

Yorum yapıyor musunuz?

Eleştiriyor musunuz? 

Düşündüğünüzü söylüyor musunuz?

Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de yazıyor musunuz? Oh ne alâ. Bir de düşman kazanıyorum diye şikayet etmenize şaşırıyorsunuz öyle mi? Yahu sen basit bu fiilleri gerçekleştir sonra da niye bana düşmanlık yapıyorsunuz de.

Olmaz kardeşim olmaz bu kafa ile olmaz. Sana ne düşünmek eleştirmek haksızlık karşısında susmamak!

"Karşı anlayışlara ve düşünce tarzlarına pencerelerini sımsıkı kapatan alternatifleri bilmeyen "okuma oburu" mu? Fakat onun Afrika'nın başta girmemiş ormanlarında yaşayan zavallıdan ne farkı var? İkisi de ancak bir tek şeye inanır, ikisi de kabilenin sihirbazına göre yaşar ve savaşır." diyor Tarik Buğra.

Şimdi sen her şeye hatta kendi düşüncelerine bile penceresini kapatmış insanlara yeni ufuklar açmaya çabalıyorsun. Olacak iş mi bu senin yaptığın. Şimdi sen yıllar önce ortaya çıkıp birilerinin hocaefendi dediği feto ile ilgili kitap yazacaksın üstelik bu kitabında fetonun nasıl yapılandığını ortaya koyacaksın ve birileri sana dost mu olacak? Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de biat etmeyeceksin. Olmadı işte.

Üstadım bilmiyor musun bu ülkede düşünen insan düşünen gazeteci olmaz. Yalaka gazeteci olunur…

Yazarın yazılarında yaptığı iş zaten düşman kazanmak, çünkü bu yazılar birilerini, suyun başında bulunanları hedef alan eleştiri yazıları…

Kalemi korkak eleştiri yazarlardan değil, gördüğüm en cesur kalemlerden biri Yavuz Selim Demiag ...Bu nedenle birilerinin işine çomak soktuğundan yazarken konuşurken yaptığı tek şey de düşman edinmek olmuş, oluyor maalesef…

Ve maalesef karanlık gecelerin karanlık ruhları kapkara yüzlerini pusu kurarak gösteriyor.

Geçmiş olsun ÜSTAT.

GEÇMİŞ OLSUN ÜLKÜDAŞIM..

Doğan Ay.

×
Yayınımıza abone olun

Sayfamızda yayımlanan yazıları kaçırmamanız için yayınımıza abone olun.
Aboneliğinizi istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

BÜTÜN ANNELER MELEKTİR
FUTBOLDA HAKEM HATALARI VE CAMBAZA BAK OYUNU

İlgili İletiler

 

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin