İSLAMCILARDAKİ SİSTEMATİK KADINI DEĞERSİZLEŞTİRME ÇABASI VE ÇOCUK İSTİSMARI

​Ülkemizde özellikle Siyasal İslamcıların iktidara gelişi ile çocuk tecavüz ve tacizlerinde inanılmaz bir artış var. İstatistiklerle ne kadar oynanıyor bilemiyorum. Malum enflasyon rakamları gerçeği yansıtmadığını cüzdanlarımızdan biliyoruz. Çocuk istismarında Türkiye'de son 15 yılda neden artış gözlüyoruz? Kız çocuklarına ilk ve ortaokula gitmesi izni 1858'de verilmişti. Ebe okulu, kız ...

Devamını Oku

Bloggerlık artık bir meslek ve servet kazandırıyor

​Eskiden kimse internet yazarlarını bloggerlarını ciddiye almazdı. Oysa şimdi bloggerlar kitap yazıyor, kendi sitelerinde ürün satıyor, hatta kimilerinin yazdığı kitaptan film uyarlamaları çıkıyor.

İnternet kendi ünlülerini yaratıyor. Bu sadece bizim ülkemiz için geçerli bir durum değil dünyada da işler değişiyor. Medya algısı değişiyor. Daha kısa yazılar daha çok fotoğraf ve videolar daha çok ilgi çekiyor. 

İnsanlar gerçek insanlardan ilham almak istiyor. 

Chiara Ferragni, The Blonde Salad
Hukuk öğrencisi italyan kızımız 4 milyon instagram takipçisi ile ve bloğu ile adım atsa paraya çevirebilir hale gelmiş durumda.

Devamını Oku

12'de eve dönmezsen bal kabağına dönüşür metro

Batıkent metrosu ​İki senedir sinyalizasyon yapacağız ayağına eskiden 00,20'de olan son metro saatini 23.00 'e çeken EGO dün bir açıklama yayınlamış. DUYURU Gençlerden gelen talep üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın İ. Melih Gökçek'in talimatı ile metro seferleri gece saat 24' e alınmıştır... EGO Genel MüdürlüğüYayın Tarihi: 26.05.2016 Yahu gençlerden elbette ...

Devamını Oku

ANKARA YAZI

VEDA MEKTUBU

​12 Eylül Darbesi'nde yaşanan aile dramı sinemada. TRT'nin Türk sinemasının 100. Yılı Nedeniyle destekleği 33 film arasında yer alan 'Ankara Yazı-Veda Mektubu bugün gösterime giriyor.

Gösterime sokuluş tarihi manidar olmuş çünkü bugün Deniz Gezmiş'in idam edilişinin 44. senesi. Bir sağdan bir soldan mantığını sorgulamak için seçilmiş ise mantıklı olabilecek bir tarih. Mustafa Pevlivanoğlu'nun idam ediliş tarihi ise 7 ekim 1980.

2010 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından idamından önce tutuklu bulunduğu sırada annesine yazdığı mektup AK Parti meclis grup toplantısında okunmuştur.

Yaşar Okuyan'ın 12 Eylül dönemine dair anılarını anlattığı "O Yıllar" adlı kitabı Doğan Kitap tarafından yayınlandı.

Devamını Oku

ŞAMANİK BİLİMKURGU BÖRÜ

"Börü" adlı animasyon dizisi geliyor

​Uzun zamandır olağanüstü yaratıklar içeren diziler ve sinema filmleri moda idi. Sanırım bunların başlangıcı Buffy the Vampire Slayer ile  1997 senesinde başladı. Sonrasında spin off ları türedi.Supernatural on seneyi devirdi.  The Vampire Diaries 'in altı seneyi devirmesi sonrasında The Originals başladı, o başlayalı da iki sene oldu  tam bu arada kanadalılar da olağanüstü karakterler içeren dizi işine Bitten ile girdiler. Bitten üç sene sürdü.

Bitten'in benim hoşuma giden yanı ise kadın karakterin baskın unsur olması idi. Üstelik bunlar kurtadam ve kurt kadınlardı. izlememiş olanlar için spoiler vermeyeyim ama bizim efsanelerimizi eller sanatla yüceltiyordu.

Yıllardır gerek sinemada gerek oyunlarda gerekse de kitaplarda yabancı milletlerin mitolojilerine konuk olur, kendi tarihlerinden beslenerek ortaya çıkardıkları eserleri okur ya da izleriz. Bu zaman zarfında hepimizin aklından öyle ya da böyle mutlaka aynı düşünce geçmiştir: Böyle bir şeyi biz neden yapmıyoruz? Neden kendi tarihimizi ve kültürümüzü kullanarak kaliteli yapımlar ortaya koyamıyoruz?

Öyle değil mi ya? Geriye dönüp baktığımızda ne Osmanlılar ne Çanakkaleler ne Dede Korkutlar ne Göktürk Efsaneleri yattığını görürüz mazimizde. Ama bunları kullanarak bir şeyler ortaya çıkaranların sayısı az, kaliteli bir iş ortaya koyabilenlerin sayısıysa hepten az olagelmiştir. Şimdiye dek… Çünkü Börü adlı animasyon dizisi buna bir son vermek için geliyor!

Devamını Oku

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin