YEŞİL KUŞAK’TAN 28 ŞUBAT’A TÜRKİYE

Nereden bakılırsa bakılsın, 28 Şubat 1997, AKP'nin doğum sancılarının başladığı gündür...
16 yıl 5 ay süren bir gebelik görünüşte epey uzundur ama yüzyıllık planlar için gün kadar kısa…
12 Eylül 1980 ile 28 Şubat 1997 tarihleri arasındaki önemli siyasi olayları şöyle bir hatırlamak, bugünkü karanlık günlerin müsebbibi kim ya da kimlerdir, ortaya çıkarır.

Hiçbir siyasi bundan muaf değildir.

Wikileaks'in yayınladığı ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerinde gördük ki, ABD Saddam'a "Araplar arası işlerde taraf olmayız" diyerek Kuveyt'i işgaline ses çıkarmayacakları garantisi vermiş.
Dolayısıyla Saddam Kuveyt'i işgale teşvik edilmiştir.

Devamını Oku

KUMPAS

ABD'nin YPG'ye verdiği ve artık vermeyeceğini (!) söylediği silahları konuşuyoruz da, Fidan'a ait "İki bin TIR silah verdik ama şimdi namlu bize döndü" sözünü görmezden geliyoruz...İKİ BİN TIR'dan söz ediyoruz.... "Namlu bize döndü" ifadesinden anlaşılmıştı ki, silahlar Türkmenlere gitmemiş, peki kime gitti? (Zaten onca silah Türkmenlere gitseydi, Türkmenler oracıkta bir devlet kurardı.)...

Devamını Oku

Telif Hakkı

© Ayten Altaylı @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

OLAĞAN DURUMLAR

Zannedersin ki, kimsenin özel yaşamı yok, çocukları, karıları, kocaları, aileleri yok, yemek yemiyor, film izlemiyor, yağmurun ardındaki toprak kokusunu duymuyorlar. Müzik dinlemiyorlar, türkü mırıldanmıyorlar. Sanırsın kıştan sonra bahar gelmiyor, dünya sürekli bir kar/boran halinde, fırtınalar esiyor, gün yüzü görmüyoruz. Güneş her gün doğması gereken saatte doğmuyor... Giydikleri giys...

Devamını Oku

Telif Hakkı

© Ayten Altaylı @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

GÖKYÜZÜNE BAKMAK...

Herkes, önce kendi yaşamına bakacak, sonra ülkenin durumu hakkında ahkam kesecek...
...................

İnsan hayallerine tutunmak ister.
Hayalleri olmayan kişi, kendisinden kaçıyordur ve bu bir "yok olma" noktasıdır.
Kendisine ait hayalleri tükenmiş kişilerin, ülkenin geleceğine dair kurduğu hayaller koca bir yanılsamadır, abesle iştigaldir ve inandırıcılığı yoktur.

Buna rağmen koca koca cümleler eşliğinde bir "yalancı pehlivan" edasıyla ortalarda dolaşmanın arkasında, aşırı büyük bir ego vardır.

Devamını Oku

Telif Hakkı

© Ayten Altaylı @ tahtaPod.com | Tüm hakları saklıdır.

 Galeri

 Blog Takvimi

Lütfen takvim görünümü hazırlanırken bekleyin