​"Sayın Cumhurbaşkanı bugün diplomatlara yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 2500 yıllık bir devlet geleneğinin olduğundan bahsederek Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldızın da oraya süs olarak konulmadığını, bu yıldızların her birisinin 16 büyük devletini temsil ettiğini söyledi." Buraya kadar kimse itiraz etmez.

Sayın Cumhurbaşkanıbir de o devletlerin Türk devleti onu kuran yaşatan ve yaşaması için ölümlere meydan okuyan milletin adı Türk milleti derseniz ne hoş olur. Evet Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2500 bir geleneğin devamıdır. Elimize ulaşan belgeler bu yüce Türk milletinin en az 2500 yıllık bir mazisi olduğunu gösterir. Köktürk devleti tarih sahnesinde Türk adını ilk kullanan devlet olarak geçer. Yalnız kitabelerdeki dil anlatım gücü Türk milletinin çok daha eski bir geçmişi olduğunun belgesidir.

Buna ister 2500 deyin ister 5000 yıl. Türk soyu kainatın yaşına eşittir.

Cumhurbaşkanlığı Forsu pek çok anlam, motif ve değeri barındırmakta; yüzlerce yılın birikimini, tarihteki Türk topluluklarını, dolayısıyla Türk birliğini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı forsunu sadece görsel olarak görmeden onun taşıdığı anlam ve değer ile birlikte düsünmeliyiz. 

Bizi bizim tarihimizi anlatan bu Fors Türk milletinin değerdir.
Onun için "o millet bu millet" değil Türk milleti vurgusu unutulmasın. 

Inşallah sayın Cumhurbaşkanının bu 2500 yıllık birlik vurgusunu eyalet sistemi isteyen danışmanı da anlatmıştır.


Doğan Ay
20 Ağustos 2016