Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde değil sadece şu an hayata Örümcek beyinlerle bakan, kızlarını başlık parası karşılığı satılan bir koyun gibi gören zihniyetin olduğu her yerde sorunun adı aynı... ÇOCUK GELİNLER....!!!

​Küçükken en çok ne sorarlardı?

Büyüyünce ne olmak istiyorsun? Hatta sürünürken bile önüne kitap, bebek, araba,kalem koyarlar çocuk neye gidiyorsa büyüyünce o olcak derlerdi.

Zaten bizlerde azcık dillenince derdik Doktor olucam, Avukat olucam, Öğretmen olucam...

Ama kimse demezdi Gelin olucam...

O bizim için annelerin işiydi.. Yani o kadar çok büyümemiz gerekiyordu ki bilincimizde ancak o zaman gelin olabilirdik..

Sonra baktık ki... Elimiz kalem tutacakken pis bir adamın elini, babamızdan zayıf alıyoruz diye dayak yiyecekken gelin olmak için dayak yediğimizi, sabah 6 da okula gitmek için kalkacakken bebek bakmak için kalkacağımızı emrettiler...

Neydi bunun adı Gelenek Görenek diye koymuştu eskiler... Adı üstünde değilmiydi ESKİ... Yani bu dünyaya ait bir durum değildi. Ve bu dünyaya ait olmayan bir durumu bize bu sefer yasalarla da empoze etmeye çalışıyorlardı. 

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde değil sadece şu an hayata Örümcek beyinlerle bakan, kızlarını başlık parası karşılığı satılan bir koyun gibi gören zihniyetin olduğu her yerde sorunun adı aynı... ÇOCUK GELİNLER....!!!

Kız çocuklarının da özgüvenli, cesur ve ekmeğini taştan çıkarabilecek kadar dirayetli olabileceğini unutup namus derdine düşen kendini bilmez aileler... Kız çocuğu 12'sine gelmişse evden çıkmalı ya namusu lekelenirse diye korkan aileler... Merak ediyorum bu çocuklara güveniniz yoksa kendinize de güveniniz olmamalı ki.. Bu çocukları yetiştiren, terbiye eden sizlersiniz.. 

Ahırınızda büyütüüp beslediğiniz koyunlarınız, inekleriniz değil.. Geleceğimiz onlar... 

Bir an önce bu ve bu tür olayları engelleyici caydırıcı yasalar devreye koyulmalı... feodal yapıların önüne geçilmeli... Kız çocuklarının cinsel bir obje değil bir birey olduğu artık bu topluma işlenmeli..

Dinlerin çıkış amacı, Arabistan yarımadasında Cahilliye döneminde yaşananları önlemek iken, şu an İslamiyetin beşiği kabul edilen ülkemizde ne yazık ki bu döneme bir dönüş var...


YETER DİYORUZ...

Kız çocuklarımız bir birey ve okumalılar.. Okumalılar... 
!!