Mevcut başbakan atanmadan önce sosyal medyada dönen bir (ben diyeyim ekran yazısı, siz diyin ) caps vardı. Binali Yıldırım'ın fotosu, altında "ne olur beni seç, bin Ali dersin binerim, in Ali dersin inerim" yazıyordu. Şimdi ne zaman bu şahsı görsem tv, internet, gazete de bu ekran resmi aklıma gelir ve bir gülme tutar beni.

Dün yine ekrandaydı, aklıma yine o foto gelmiş tam buna gülerken, bir de bozkurt işareti yapmaz mı? Efendim neymiş, işaret dilini kullanmış. Koltuktan düştüm gülerken.

Bir de seçim şarkıları vardı,

"beraber yürüdük biz bu yollarda"

Sizin beraber yürümediğiniz kimse kalmadı ki. Feto ile yürüdünüz, pkk ile yürüdünüz, şimdi de MHP ile yürüyorsunuz. Gerçek şu ki, hepiniz bir olmuş biz gerçek vatanseverlere yürüyorsunuz…

Hani bu yürüme de, bu oğlan şu kıza yürüyor manasında. Düşünün ne yapacaklar yakalarlarsa, anlayın işte… Etmeyin, yürütmeyin…

Komedi filmi gibi, kendi ülkem olmasa izler izler gülerim…

Çok severim atasözlerini deyimleri. "dinime küfreden sanki Müslüman olsa" aha da tam bunlar için söylenmiş zamanında. Öylesine gerçek öylesine cuk!

Bir de ne demiş yunan filozof,

"sevdiklerinizle siyaset yapmayınız zira siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam eder. Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız"

Çok tutarım bu sözü. Bu herhangi bir siyasi partinin seçimi değil.

Aklın yolu bir… (işte bir deyim daha)hala önümüzdeki referandumun siyasi bir parti seçimi olduğunu düşünenler var. Geleceğimizi oylayacağımızın farkında olmayanlar. Karasevdaya düşmüş gibiler. Gözleri hiçbir şeyi görmüyor.Artık bunlar kapı önünde aşk yapıyorlar. Aşkın gözü kör ama komşuların gözü görüyor.

Neylersin sırılsıklam aşk dersen anlamaya çalışacağım da, yok. Anlaşılır tarafı yok bu sevdanın. Kavuşma yok, kavuşursan kucaklayacağı yok gör be şunu…

Bir de şarkı vardı

"ben seni çok sevdim ama onursuzda yaşayamam. Neler duydum sorma neler ben bu yükü taşıyamam"

daha ne duyacaksınız,ne kaldı?

Taşımayın!

Bu yükü bugünden gelecek nesillere taşımayın.

Barış Manço'nun şarkısında ki gibi,

"hayır, hayır yüz bin kere hayır" diyin. Ve bıkmadan usanmadan anlatın bizim en büyük sevdamızı…

Canan KORKMAZ