Her şeye rağmen birazcık mizah yapmaya çalışıyorum... 

Fakat korkarım ki, gidişat pek iç açıcı değil. Umarım şimdi yazacaklarım gibi mizahla bile izah edilemeyecek şeyler yaşamayız güzel ülkemizde.

KHK'yi istismar edip kime hainlik kondursak yapışır kalır ve bunlara karşı kanun zoruyla üretilmiş boy boy kahramanlarımız olur…

***

Bir zamanlar sağcı iktidarlarımızın Türkiye'yi küçük Amerika yapma hayali vardı. Sanırım nereye çeksen oraya gidecek, oyun hamuru kıvamındaki KHK'lar ile Amerika'nın kuruluş dönemindeki "Vahşi Batı" yıllarına götürerek bu hayali bir nevi gerçekleştirmiş olacaklar…

Ama ortaya çıkacak olan yıkıntıyı Sudan'da ada restore edecek olan TOKİ bile dönüştürüp yenileyemez…

Biraz karikatürize ederek birkaç örnek verelim. Ama sakın ha "olmaz" demeyin; ne "olmaz" dediklerimiz oldu bu ülkede…

***

Meselâ dinini ve tarihini, TV ekranlarındaki uyduruk programlar,diziler ve tekrarlana tekrarlana söyleyenin bile inanmaya başladığı kuyruklu yalanlardan öğrenen bir vatandaş "Dün baktım çay bahçesinde sarkık bıyıklı beş kişi oturmuş,dedim bunlar mutlaka Diriliş Ertuğrul'da gördüğümüz hain Moğollardan.Anadolu'yu yine istilaya gelmiş şerefsizler; bastım kurşunu. Ülkücü olduklarını bilmiyordum, darbe yapacaklar sandım; Rabbim beni affetsin." Derse.

Öteki, "O da bir şey mi,her gün evde karıyı dövmekten zevk alamaz olmuştum. Kime bulaşsam diye düşünürken bir zamanlar reyizin ülkücüler için kurda-köpeğe tapıyorlar sözü geldi aklıma. Ocağın camından salladım molotofu" diyebilir…

Kimse de hesap sormaz, soramaz…

Nasıl olsa kapı gibi KHK'mız var…

***

Bakın bizim sarhoşumuz bile meşrebince dine saygılı ve vatanseverdir. O yüzden İslam'a en uzak mesafedeki arkadaşımız bile kadehi civelek civelek kaldırıp tokuştururken şarkının nakaratını yüksek sesle haykırır: "Allah!"

E tabi haliyle: "Gece saat üç civarıydı, meyhaneden çıktık arkadaşlarla; hepimizin kafası çakır. Daldık Alevi mahallesine rastgele bastık tetiğe. Hepsi Allahsız, hepsi din düşmanı bunların, katli vacip abi."

Yaz kızım: Darbeyle kafa bulduğundan beraatına…

***

Bir başkası: "Abi, geçen gün yolda yürüyordum gözüm karşıdan gelen adamın bıyıklarına takıldı. Dedim bu kesin fetöcü; yeni bir 15 Temmuz planı içinde olabilirdi. Acımadım salladım palayı."

Önce Allah'a sonra KHK'ya sığındım…

***

Diğeri: "Baktım sakalı yok yeni traş olmuş kaymak gibi, dedim bunda kesin darbeci tipi var. Çektim tenhaya. İş bittikten sonra mahalleye doğru yürüyordum marketten pirinç,yoğurt ve kuşbaşı et alan türbanlı ama çarşafı olmayan bir kadın gördüm; kesin maklube yapacak diye darp edip engelledim."

Allah bu KHK'yı çıkaranlardan razı olsun…

***

Öbürü: "Köylümüz Himmet efendinin "badem" ağaçları vardı, sırf Fetö'ye olan kinimden dolayı bir gece bütün ağaçları kökünden keserek vatana büyük hizmet yaptım."

Helal olsun…

***

"Herif, yıllardır AKP'ye oy vermediği yetmemiş gibi birde hükümetin yanlışlarını anlatıp duruyordu. Allah var sövmüyor, hakaret etmiyordu ama yine de canıma tak etti. Ne demek lan bizim partimize laf sokmak? Küreği koydum ağzına dişleri eline döküldü."

Olsun, bizim KHK'mız var…

***

"Bizim apartmanda oturan fakat sık görüşmediğimiz biriydi, sabah işe giderken merdivende karşılaştığımızda hep 'günaydın' derdi. Geçen gün yan komşudan onların bizim partiye oy vermediğini duydum. Bize oy vermiyorsa kesin darbecilere veriyor diye düşündüm. Bir sabah çektim palayı, tam 'günaydın' diyecekti ama yer misin yemez misin? Allahtan KHK var da ceza almadım."

Hamdolsun…

***

İşi tarihi örnekleriyle bağdaştıranlar bile çıkar:

"O kadar konuştuğum halde biraderimi bizim partiye oy vermesi hususunda ikna edememiştim, hep o karısının yüzünden. Bir akşam bastım evini yeğen- meğen dinlemedim kestim hepsini.Sonuçta devletin bekası önemliydi. Bize oy vermeyen kimseye veremesin. Hem zaten ecdatımız Osmanlı bile devletin bekası için kundaktaki kardeşini bile boğmamış mı?"

Hem Osmanlı gibi şanlı bir ecdadımız var hem de arkamızda kapı gibi KHK …

***

Sen böyle istismara açık kapı bırakıp sere serpe yat, sonra bize bir şey olmaz de…

Oooooo…

Kimse hesap sormayınca, adamlar son sürat giden arabanın direksiyonunu Allah'a emanet ettikten sonra yan koltuğuna geçip ellerindeki sopayla gaz pedalına bile basar valla…


Yahya Hoçur
28.12.2017