NOT: ALINMAK DARILMAK YOK

Bizim buralarda bir söz var:

"Tilkinin kuyruğunu dolaba koymuşlar yine eğri durmuş" diye. Sizin durum da bizim tilkinin kuyruğu gibi. Dolaba da koysak çekiçle düzeltmeye de kalksak sonuç aynı.

Devam edelim mi güzelliklere!

Teşkilatına kimin hakim olduğunu ne yaptığını kim bilecek? Kasap Mehmet efendi değil elbette. Partilerin yönetim kadroları var parti müfettişleri var her teşkilat içinde güvendikleri elamanları var. Var oğlu var işte. Peki bunlar ne iş yapar? Il teşkilatını ziyaret eder sözüm ona şikayetleri dinler yine sözüm ona raporunu tutar…

Sonuç mu?

Tısss.

Siz bekleyin biz sizi bilgilendiririz hikayesi efendim.

Bir ilçede ilçe başkanı zatın başka bir parti adayına çalışma yaptığı belgeli şahitli. Bu ilçe hakkında rapor yazılıyor üst makama bildirilir. Sonuç mu? Bildiğimiz gibi: Tısss…

Belediye meclis üyeliğine aday gösterilen yedek bile olsa partiniz adına mazbata verilen kişi ne hikmetse üyeniz bile değil şu anda. - Yasal durumu hukukçular bilir.- Yalnız ortada etik sorunu var bence.

Bu arada il kongrelerini yapmayan adresler için kayyum derdini açmayalım dilerseniz.

Siz daha parti teşkilatı kurmak konusunda deneme çalışmaları yaparken elin ingilizi ülkemizdeki siyasal yapı üzerinde operasyona başladı. Size bakıyorum anahtar derdindesiniz.

Ingiliz anahtarı ile siyasetin muslukları ayarlanıyor. Sizin anahtar ne işe yarayacak?

Gül ve Babacan ikilisi ile büyük oyun sahneleniyor. Siz ise ne olduğunuza karar veremediniz bir türlü.

Amacınız ne?

Hedefiniz kilit olmak mı?

İktidara gelmek mi?

Birilerini milletvekili yapmak mı?

Gücü elinizin tersiyle itiyorsunuz farkında değilsiniz. Kim yanlış yönlendiriyor bilemem ama kılavuzu karga seçmişsiniz.

Anap versiyonu dört eğilim derken eğri düşünceleri barındırmak olarak anlaşılmış gibi duruyor üzerinizde.

Yola çıkış hedefiniz Türk milletinin güneşi olmaktı bir yerlerin anahtarı olmak değil. Ülkücülerin ve milliyetçilerin gidecek yeri yok nasıl olsa bize oy verecekler diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yanılıyorsunuz çünkü o cenahı tanımıyorsunuz anlaşılan. Onlar inanmadıkları güvenmedikleri hiç bir adrese oy vermezler biliniz. Onların da size olan güveninin de bitmeye başladığını hatırlatayım.

Karar sizin efendim. Gelin Türk milletinin güneşi olun. Bırakın klasik sığ siyaseti.

Doğan Ay