Aşağıdaki resim Şener Şen'in oynadığı 2007 yılı yapımı Kabadayı filminden bir sahne. Sol köşede bir dönerci var pide et döner 1 TL, Yarım ekmek et döner 1.5 TL diye afiş asmış dükkanın kapısına. Sahne İstanbul, Beyoğlu'nda geçiyor.

Aradan 14 sene geçti ve pide et döner 30 TL civarında aynı bölgede. 14 senede 30 kat pahalanmış gerçek hayat.

TÜİK'e göre ise aradaki 14 yılda sadece %278'lik bir enflasyon farkı var. Yani TÜİK'in enflasyon hesabına göre biz bugün aynı pide et döneri 3.78 TL'ye hadi düz hesap olsun 4TL'ye yiyebiliyor olmalıydık.

Var mı 4 TL'ye pide et döner yiyen?

İşte TÜİK'in bu enflasyon hesabına göre işçimize, memurumuza, reel sektörde çalışanlarımıza ücret zamları yapılıyor. Toplu iş sözleşmelerinde enflasyon farkı + 5 zam yapıyoruz diyorlarken aslında çalışan kesimlerin nasıl bir fakirliğe maruz bırakıldıklarının nasıl bir sefalete adım adım mahkum edildiklerinin resmidir aşağıdaki resim.

İktidarın ve yandaş muhalefetinin ve onlara yandaş güya iş adamlarının ceplerine soktuğumuz paradır 30-4=26 TL'lik gerçek enflasyon farkı. Boğazımızdan aldıkları lokmalardır işte bu paralar. Bu ahlaksız dolandırıcılığa ses çıkarmayan herkes bu dümenin oyuncusudur. Sendikalar, medya, siyaset hepsi...