MHP'YE PARELEL YENİ PARTİ Mİ!

Sayın Akşener'in genel başkanlığı çerçevesinde kurulması planlanan siyasi oluşum için algı operasyonları tam gaz devam ediyor. Malum medya yeni oluşumu MHP'ye parelel yeni parti diye duyurmaya çabalıyor.

Bırakın bu basit sıradanlanmış algı operasyonunu artık.

Yeni oluşum/parti mhp'nin veya başka bir siyasi organizasyonun devamı olmayacak. Beğenip beğenmemek destekleyip desteklememek kişilerin tercihitir. Yalnız toplumu yanlış bilgilendirmek veya kendi çapında yönlendirmeye çalışmak en basit ifade ile acizliktir.

Yeni oluşum/parti ne mhp'nin parsellenmiş arazisine inşa ediliyor ne de gece kondusuna yerleşiyor. Yeni oluşum/parti kendi tüzüğü olan sivil demokrasiyi özümsemiş biat kültüründen uzak bir yapı olacak.

Belki MHP'nin son yirmi yılda kaybettiği değerleri yeniden oluşturacak bir yapı derseniz bu doğru bir yaklaşım olabilir.

MHP son dönemde ülkücü milliyetçi çizgiden uzak bir yapıya teslim olmuştur. MHP'nin bu yapısı ile birlikte yaşamayı kabul etmeyen milliyetçi ülkücü insanlar bu oluşumda ağırlı olarak yer alıyor denilirse bu da doğrudur. Lakin bu oluşum içinde biatçı bir anlayış asla olmayacaktır. Bundan bile yola çıkılırsa bu olusumun mhp ile bağının olmadığı görülür.

MHP ıle yollarını ayıran ülkücülerin büyük bir kısmı bu oluşumda içinde diye yeni yapılanmayı mhp'nin paraleli olarak görmek için bakar kör olmak gerekir. Mhp varken mhp'nin paraleline niye gitsin insanlar?

Yeni bir bakış açısı olmayacaksa Türk milletinin dertlerine somut çareler üretmeyecekse Türk milliyetçiliği hareketini sadece sloganlara hapsedecekse niye yeni bir oluşum diye yollara düşülsün?

Bu hareket yeni bir oluşum ve yenı bir bakış açısı ile millete ümit vermeye aday. Demokrasi kültürü için kavga vermek istiyor bu oluşum.

Şimdi çıkıp bu oluşumu mhp ile iliskilendirmek işi sulandırmaya çalışmaktır.

MHP defterinin bu yapısı ve bu kadro ile ülkücü milliyetçi çizgiden uzak kaldığını gören insanlar yeni adrese taşınıyor sadece.

Doğal olarak yeni taşınılan bu yerde de tadilat yapmak gerekli. Şimdi bekleyip bu tadilatı girmeden mhp'nin parelel yapısı demek sadece algıdır.

MHP'den umidini kesen insanların buluşma yeridir bu oluşum başka benzerliği yoktur mhp ile.

Geçmişinde inandıkları dava için mücadele edip dışlanmış hüsrana uğramış insanların kucaklaştığı bir yeni oluşumdur bu adres.

Derdi tasası makam olanlar bizim derdimizi hiç anlamaz.

MHP'nin pareleli gölgesi falan yok bu kadro balgatta ikamet ettiği sürece.

MHP'nin kurumsal yapısı ile bir derdi olmayanlar yönetim biçimini anlayışını eleştirerek huzur bulmaya yoğunlaştı. Artık hedefi olan bir hareket gerekiyor.

Bugünkü mhpde ne milliyetcilik kaldi ne hareket. Öyle ise niye mhp taklidi gibi bir oluşum kurulsun?

Son bir söz de yeni oluşuma söyleyelim:

Sayın Akşener ve arkadaşları bazı değerleri göz ardı etmeden bu oluşumu meydana getirirse ne alâ. Aksi durumda oylar çantada keklik değil.

Bazı değerler unutuluyor gibi bir hava eşmeye başladı son günlerde. Kazandık başka çare yok diye ortalıkta dolaşan bir sürü paylaşım yazı var.

Biz de diyoruz ki aman dikkat hayır diyen bütün ülkücülerin oyunu bile alamazsınız bu yanlışlar ile.

Dua ile..


Doğan Ay