​YENİ EĞİTİM SİSTEMİ...

"Sistemin [Eğitim Sistemi] kadim değerlerimizi merkeze alan bir anlayışla, ilim, irfan, hikmet esasları üzerine yeniden inşa edilmesi şarttır. İçimizde bulunduğumuz dönem, bu tür radikal adımları atabileceğimiz bir dönemdir. Türkiye böyle bir sistemi inşa edecek imkana, kaynağa sahiptir”
İlim irfan değerlerimiz tamam.
Kadın değerler ve bu hikmet esasları nedir? Milli eğitim sistemi yine sil baştan mı?
Atılacak radikal adımlar nelerdir? 
Evrensel değerler hak hukuk adalet fırsat eşitliği özgür düşünen bireyler bu radikal çözümün neresinde? 
Kadim değerler diye adlandırılan değerler içerisinde Türk tarihi Türk kültürü nereden başlıyor? Öyle ya daha bir ay önce 1400 yıllık medeniyet sloganı ile yola çıkıldı. Oysa Türk medeniyeti en az 4000 yıllık bir medeniyettir. 

Şimdi esas konumuz bu kadim değerler kavramına sizin hangi anlamı yüklediğiniz olacaktır. Sizin için kadim değerler sadece İslam coğrafyasında yaşanan olaylar mıdır? 

Kısaca siyasal ümmetçilik anlayışı bu kadim değerlerimizi nasıl etkileyecek ?

Kadim değerler içinde Türklük Türkçülük var mı mesela? Türk kültürü bu anlayış ile ne zaman başlıyor? 

Hikmet konusuna girmek bile istemiyorum.

Eğer kadim değerler diye sunulan aşağıdaki satırlar ise milli eğitim nasıl milli olacak?

Buyurun birlikte okuyalım:

“Bizi biz yapan Kadim Değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Bir şey hemen değer haline gelmez. Bir şeyin değer haline gelmesi zaman almaktadır. Bir şey önemli olabilir ancak önemli olan her şey değerli değildir. Bir müslüman kendisi için önemli olan maddi ve manevi değerlerin neler olduğunu bilmeli. Ne yazık ki 150 ye yakın temel değerimizden ancak 15-20 tanesine hayatımızda yer veriyoruz. Örneğin kardeşlik kadim bir değerdir. Bir Müslümanın İslam coğrafyasının yaşadığı sorunları kendisine dert edinmesi, kardeşlerinin dertleriyle dertlenmesi gerekir. Aksi halde komşumuzdaki bir ateş bir şekilde bize de ulaşacaktır. Tercihlerimize dikkat etmeliyiz…”

Kadim değer sadece Arap coğrafyasında yaşayan insanlar için öyle mi? 

Doğu Türkistan bu değerlerin neresinde sizce? 

Evet kardeşlik kadim değerdir doğru da sizin kardeşlik çerçeveniz nedir?

Milli eğitim politikası yeniden inşa edilmeli elbette. Milli eğitimde yenilik pansuman tedbirler değil TÜRK VE TÜRKLÜK DEĞERLERİ İLE DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİŞİM İLE MÜMKÜNDÜR.

Sayın bakanın işi hiç kolay değil sizin anlayacağınız. Acaba sayın bakanı kendi haline bırakacaklar mı?

Muhabbetle efendim.

Doğan AY