Artık şu gerçeği görün. Vatandaşın oyu çantanızda keklik değil. Nasıl olsa bahceliye kızgınlar nasıl olsa halk oylamasında hayır dediler diye düşünerek oyların adrese teslim olacağını hayal etmeyin. Bir yenilik mi yapacaksınız Türk siyasetinde öyle ise üslubunuzdan başlayın derim.

Mhp kongresi ile ilgili mahkeme kararını iyi okumak zorundayız. Niçin hayır denildi kurultay için? Acaba mhp içinde gelişen muhalif harekete buyur diyerek yeni bir kapı mı açıldı yoksa mhp yönetiminin elini mi rahatlattı bu karar? Bütün bunlara bir de akp içinde oluşabilecek çatışmanın önüne mi geçildi eklemesini düşünmek gerek. Dışarıda bir güç merkezi olarak bekleyen Sayın Gül ve Sayın Şener bu karar ile oluşacak yeni bir hareketin dışına mı itildi dersiniz? 

×××× 

Bu gün konumuz bu değil. Bugün konu nasıl bir söylem ile geniş tabanlı bir buluşma sağlanabilir sorusu. Yine yanlış söylemler. Yine yanlış strateji. Herkes bir yolu tarif ediyor iyi güzel de bu yolda kiminle gidilecek? Bu soruyu kimse sormuyor. Tek kişilik bir parti tek kişilik bir kurtarıcı tek kişilik bir süpermen var önümüzde galiba. Kimse ekip kim demiyor?Kimse yönetimden dem vurmuyor. Herşey iyi güzel de yeni anlayış yeni oluşum yeni söylem derken bunu başaracak ekip nerede? Bu ekip kimlerden oluşuyor? Herkesi kucaklayacak bir ekip mi? Tek kurtarıcı Akşener tek çare Ogan tek adres Özdağ demenin kime ne faydası var? Bu bir ekip işidir. Siyasette başarının yakalanması için takım oyunu şart. Eee bizim hoca tamam da sahadaki onbir kim? Onu bilen yok. Işin garip tarafı onu merak edip soran da yok. Kim kiminle olur kim kiminle yola düşer kişilerin kendi kararıdır saygı duyulur. Lakin ortaya elle tutulur bir kadro çıkmayacaksa ülkücüler inanın bir daha bölünür. Yeni parti kurulmadan yeni oluşum ortaya çıkmadan sosyal medya aldı başını gidiyor. Kimi Akşener Hanımefendinin işaretini bekliyor kimi başkasının. Artık şu gerçeği görün. Vatandaşın oyu çantanızda keklik değil. Nasıl olsa bahceliye kızgınlar nasıl olsa halk oylamasında hayır dediler diye düşünerek oyların adrese teslim olacağını hayal etmeyin. Bir yenilik mi yapacaksınız Türk siyasetinde öyle ise üslubunuzdan başlayın derim. Insanları kıracak onları rencide edecek paylaşımlarda sözlerden uzak durun lütfen. Isterseniz bunu artık gönül bağımızın kalmadığı siyasi yapı içinde kullanalım. Kabul edelim veya etmeyelim hâlâ mhp'ye oy veren vermeyi düşünen %2-3 oranında insan var. Hani geniş yelpaze düşünülüyor ya 2019 için aklınızda bulunsun. Bir de kimseyi beklemeyen bir grup ülküdaşımız var. Kimseden talimat beklemeyen bu gruba nasıl ulaşılacak bu söylem ile merak ediyorum. Kaybedecek bir insanımız bile yok demek sıradan basit bir slogan mı olacak yoksa gerçekten kucaklaşma gönülden seferberlik yaşanacak mı bekleyip göreceğiz. 

Doğan Ay