Ülkücü-milliyetçiler için yeni bir partiye ihtiyaç var mıdır?

Başaran, bu soruya şöyle cevap verdi: "Elbette bu 'hayır', fikir ve kadro karakteri ülkücü-milliyetçi olacak şekilde tasarlanmış parti içindir… MHP'den daha iyi milliyetçi ve daha iyi ülkücü olma iddiasıyla kurulacak bir parti, sadece MHP'ye zarar verir…
MHP'nin oylarını böler… Ayrıca, daha evvelki örneklerde olduğu gibi, mevcut yapıdaki aksaklıkların yeni yapıya taşınmasından başka bir işlev görmez... " dedi.

Şu an yöneticiler aksini iddia etse de ülkücülerin ezici çoğunluğunun MHP yönetimiyle hiçbir duygusal bağının kalmadığının doğru olduğunu ifade eden Su at Başaran, "Fakat bu, onların kurulacak milliyetçi-ülkücü partiye destek vereceği anlamına gelmez… Böyle bir hesapla işe başlayanlar başarısızlığa peşinen mahkûm olurlar…"

MHP'den daha iyi milliyetçi daha iyi ülkücü iddiası ile kurulacak parti sadece mhp'ye zarar verir. İyi güzel de sayın başkan mhp'de ülkücülük mü kaldı milliyetçilik mi?

Isim isim saymaya gerek yok. Kaç tane ülkücü vekil var bir bakın? Sizin gibi ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birinin sayabileceği ülkücü kaç kişi çıkar? Gerçek şu bugünkü yönetimle hiç bir gönül bağımız kalmamıştır. Halk oylaması sonucu bunu açık bir şekilde göstermiştir.

Sayın başkan;
Bugünkü yönetimle hiç bir gönül bağı kalmamış bu ülkücüler bu kafaya bu yönetime niçin oy versinler? Veya soruyu tersten soralım nereye oy versinler? Kendilerine günübirlik küfretmeyi ibadet gibi düşünen zavallılara mı? Yoksa tabu haline getirilmeye çalışılan üzerinde üç hilal var diye taş duvara mı?

Mevcut yapıdaki aksaklıkların giderilmesi ile oluşacak yeni bir oluşumun başarısız olma gerekçeniz sizin gibi yıllarını bu davaya vermiş birine yakışmamış. Evet doğru mevcut yapıda her yer aksaklık dolu. Sayın başkan mevcut yapının neresi doğru Allah için?

Merkezini ülkücü kadroların oluşturduğu bir yapı sizi niye telâşlandırdı onu anlamadım?
Kurulacak parti mhp'ye zarar verir derken neyi kastettiniz? Mhp'ye bugünkü yönetimden daha fazla kim zarar verebilir sayın başkan? Mhp görebileceği en büyük zararı gördü. Daha kötüsü ne olabilir? Inanın bundan kötüsünü ancak 12 Eylül cuntası yaptı o da belki. Derdiniz mhp mi yoksa mhp'de konuşlanmış yönetim mi?

Sayın başkan;
Bu açıklamalar zevahiri kurtarmak amaçlı galiba. Ülkücü hareket bu noktadan sonra kime destek vereceğini iyi bilir sayın başkan bu konu sizi endişelendirmesin.

Esasen yapısal ve fikri sorunlar üzerine kafa yorabilen ve sözü edilen değerlerle donanmış bir kadro, kim nasıl engellemeye kalkışırsa kalkışsın MHP'ye kesinlikle hâkim olur…

İyi güzel buyurmuşsunuz da biz de soralım yılların ülkü ocağı başkanına " nasıl olacak bu iş?"
Yapmayın başkanım. Hem nalına hem mıhına vurmak derler buna. Kaldı ki siz de biliyorsunuz bu yapının çürüttüğü ülkücü gayreti. Bu yapı ile mücadele edilecek ve bu yapı teslim alınacak öyle mi? Buna aklımızla alay etmek denir kusura bakmayın.

Siz "AKP'nin yönettiği bir Türkiye için halen bütün benliğimi verebilecekken, Devlet Bey'in yönettiği MHP için neden vermeyeyim?" buyuruyordunuz bir ara. Şimdi de aynı düşüncelerinizi farklı versiyon içinde sunuyorsunuz bize. Artık ülkücüleri iyi tanıyın sayın başkanım. Bir zahmet tabana bir bakın. Yeni parti olur veya olmaz lakin bu yönetim ile ülkücülerin yolu ayrılmıştır. Dikkat ediniz MHP'lilerin değil ülkücülerin yolu ayrılmıştır. Sizinde yanıldığınız nokta burası. Mhp'ye oy vermiş olmak ile ülkücü olmak farklı bunu çok iyi bilirsiniz. İşte dava deyip gönül verenler bu yönetimle bağını noktaladı.

Olmadı sayın başkan. Bu açıklama size yakışmadı.

Olay sayın Akşener Sayın Özdağ Sayın Ogan meselesi değil artık. Lütfen bunu görün bunu anlayın bunu düşünün.


Saygı ve hürmetle.

Doğan Ay