Bu karar belki de kaybolmaya yüz tutmuş umitlerin yeşermesine vesile olacaktır. Belki de Türk milliyetçiliği hareketi için bir ışık olmuştur.

Bu mahkeme Hayırcı çıktı.
Bu karara şaşırmış gibi yapanlar var veya gerçekten şaşıranlar. Dun demiştin karar ne çıkarsa çıksın bu iş bitmiştir.

Mahkeme kararı bozmasa ne değişecekti bu saatten sonra?
Birbirine hakaret edenler hakaretten öte küfür edenler bir araya gelip kurultay mı yapacaktı? Mahkeme evet derse sadece adalet varmış demek isteniyorsa o ayrı.

Kurultay toplantısı kaç imza ile yapıldı bir düşünün? Imza vermeyen bir sürü delege var. Şimdi karar değiştirenler de bunlara eklenirse toplanacak o kurultayın ortaya çıkaracağı tablo hiç hoş olmayacaktı inanın. Mahkeme bu karar ile büyük bir hengamenin önüne geçmiştir bana kalırsa.
Artık herkes kendi yoluna diyebiliriz. Isteyen istediğini yapma hakkını elde etmiştir. Yeni parti mi olur yeni partisiz oluşum mu? Kurultay sürecinde aday olanlar Sayın Özdağ Sayın Ogan Sayın Akşener Sayın Aydın Sayın Sazak buyurun meydan sizin söz sizin. Bu günden sonra derdiniz neymiş biz de görelim.

Türk milliyetçiliği hareketi sizden özveri bekliyor. Kim kimin etrafında nasıl bir araya gelir onu bilmem lakin sıra bir olmada.

Bir eksik olursa ülkücüler sizden hesap sorar.

Bunun yanısıra adaylar ve çevresini kuşatmış siyaset baronları bir adım geri çekilmezseniz yazık edersiniz bu harekete. Benim desteklediğim aday en iyisi en ülkücüsü en büyüğü sloganlarını da unutursa değerli dostlar büyük bir adım atmış olurlar bu dava için. Illaki ben diyenler biz olmazsak siz de olamazsınız unutmayın. Önce biz olmalıyız. Bir olmalıyız. 

Bir insanımızı kişisel hırsımıza kurban etmeye hakkımız yoktur. Tekrar sloganlara hapsolmayalım. Kişileri kutsayıp olmazsa olmazımız yapmayalım. Yeni taasuplar oluşturmaya zamanımız ve hakkımız kalmamıştır.

Mahkeme heyeti buyurun demiştir. Artık sizin mhp ile bağınız kalmadı diyerek yeni bir yol açmıştır.

Bu yolu akıllıca sağduyulu biçimde kullanmak da sizlere kalmıştır.

Bu karar belki de kaybolmaya yüz tutmuş ümitlerin yeşermesine vesile olacaktır. Belki de Türk milliyetçiliği hareketi için bir ışık olmuştur.

Adalet kararını verdi konu kapandı.

Yeni sayfa…
Tertemiz bir sayfa..
Yıpratılmamış bir sayfa.

"Sizin hayır zannetiklerinizde şer;şer zannetiklerinizde hayır vardır" ilahi hükmü bu kara içinde geçerli diye düşünüp adımlarınızı ona göre atmalıyız.
Bir tabunun yıklaması için ortaya böyle bir karar çıkmalıydı belki.
Yeni bir ruh ve yeni bir söylem ile sırça köşklerden siyaset devri kapanmıştır bu karar ile. Herşeye yeniden başlamak Türk milleti ile kucaklaşmak için haydi tarlaya inmeye...
Herşeyin hayırlısı diyerek bekleyelim.


Doğan Ay